Görüş Bildir
Haberler
Tunceli ve Şanlıurfa'da Saldırı: 3 Polis Şehit

Tunceli ve Şanlıurfa'da Saldırı: 3 Polis Şehit

Deniz Gök
28.08.2015 - 20:44 Son Güncelleme: 29.08.2015 - 09:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisinden çıkan polis aracına PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda yaralanan 2 polis şehit oldu. Tunceli’de PKK saldırısında ağır yaralanan polis şehit oldu.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi acil servisinden ayrılan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin bulunduğu araca, PKK’lılarca ateş açıldı. Araçtaki 2 polis yaralandı. Yaralı polisler, silah sesleriyle durumu fark eden hastane çalışanları tarafından acil servise götürülerek tedaviye alındı. Buradaki ilk müdahalelerinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 2 polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı. Hastaneye gelen şehidin yakınları ile mesai arkadaşları büyük üzüntü yaşarken diğer yaralı polisin tedavisi ise sürüyor.

Tunceli’de 1 şehit, 2 yaralı

Tunceli’de 1 şehit, 2 yaralı

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne iki koldan sızan PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaymakamlık lojmanlarına eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlululu silahlarla düzenlediği saldırıda kaymakam koruması polis şehit oldu. Bir süre PKK'lılarla tek başına çatışan polis memuru, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Özel Harekat polis memuru burada yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer 2 polisin ise durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılardan ikisi ölü ele geçirildi.

Valilik açıklaması

Tunceli Valiliği, Nazımiye İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği ve özel harekat polis memuru 27 yaşındaki Ali Riza Güneş'in şehit olduğu saldırıda 2 PKK'lının da öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

'28 Ağustos 2015 günü bir grup BTÖ mensubu tarafından Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği ve Kaymakamlık lojmanına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilen saldırıda 2 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Saldırı esnasında ağır yaralanan 1 polis memuru kaldırıldığı Elazığ Askeri Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Saldırı sonrası bölgede heniş çaplı operasyon başlatılmıştır.'

Şehit için yarın tören düzenlenecek

Nazımiye'de şehit olan polis memuru Ali Rıza Güneş'in cenazesi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Şenit Güneş için yarın Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlenecek. Güneş, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir'e gönderilecek.

Şanlıurfa'da şehit olan polis memurları Fatih Kılbey ve Tanju Sakarya'nın naaşları ise Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. 

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda