Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'de Aç Kalan Yaban Domuzlarını Vatandaşlar Besliyor

Tunceli'de Aç Kalan Yaban Domuzlarını Vatandaşlar Besliyor

ATKN
25.01.2015 - 23:31

Tunceli’de vatandaşlar, aç kaldıkları için şehre inen yaban domuzlarını besliyor.

Tunceli’de kar yağışının ardından aç kalan yaban domuzları, yerleşim yerlerine inmeye başladı. Kent merkezine inen yaban domuzları vatandaşlar ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından bırakılan yemlerle besleniyor. Bırakılan yemlerle beslenen yaban domuzları, yakınlarına kadar sokulan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntüleniyor.

Allahverdi Candemir isimli vatandaş, yaban domuzlarının da tabiatın bir parçası olduğunu belirterek, sahip çıkmak ve beslemek gerektiğini söyledi.

Celil Burak Ağar isimli vatandaş da Samsun’da şehre inen yaban domuzuna yapılan işkenceye vurgu yaparak, “Yaban domuzu şehre indiği zaman ürkütülmezse kimseye zarar vermeyecektir. Dersim’de insanların bu davranışlarından ibret alsınlar” dedi.

Yaban domuzlarını her gün gördüğünü belirten Şenol Pekşen ise ilk zamanlar biraz çekindiğini dile getirerek, “Sonra zarar görmeyince sempati duymaya başladım. Benim açımdan bir sıkıntı yok. Ama yine de tedbirli olmak lazım. Sonuçta hayvan. Her gün yemek bırakılırsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

İHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
0
0
0
0
0