Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK'ta Dijital Analiz Yapacak Eleman Kalmamış!

TÜBİTAK'ta Dijital Analiz Yapacak Eleman Kalmamış!

FreiGeist
09.03.2015 - 09:40 Son Güncelleme: 09.03.2015 - 15:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te bir mahkemeden gelen delil inceleme talebi TÜBİTAK'a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nce eleman bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de delil olarak dosyada bulunan 4 harddisk’i dijital analiz incelemesi için TÜBİTAK’a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’ne (BİLGEM) gönderdi. BİLGEM Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen yanıt, geçen cuma günü mahkemeye ulaştı. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, yazıda, gönderilen harddisklerin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiği ancak bu incelemelerin yapılabilmesi için harddisklerin ele geçirildiği tarih ve saatin kolluk görevlilerince yazılı olarak bildirmesi gerektiği vurgulandı. Yazıda ayrıca, son 6 ayda yaşanan personel değişiklikleri nedeniyle kurumda dijital analiz yapabilecek eleman kalmadığı vurgulandı ve bu talep geri çevrildi.

Skandal nitelikteki resmi yazıda, “Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son altı ay içerisinde yaşanan yoğun değişim sebebi ile söz konusu talebinize yönelik uygun ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize olumlu cevap verememekteyiz” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0