Görüş Bildir
Haberler
TÜBİTAK, Ali İsmail Korkmaz Davasında "Delil Karartma" Tespit Etti

TÜBİTAK, Ali İsmail Korkmaz Davasında "Delil Karartma" Tespit Etti

Ulaş
12.08.2014 - 22:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de, Ali İsmail Korkmaz adlı gencin Gezi Parkı gösterilerinde polisler ve sivillerce dövülerek öldürülmesine ilişkin aylardır beklenen TÜBİTAK raporu dosyaya girdi. Raporda polisin otel çalışanlarına 'Kameraları kapatın, hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine' dediği tespit edildi

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre TÜBİTAK, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi olayında 'delil karartma' tespit etti.

TÜBİTAK, Korkmaz Davası’na gönderdiği 36 sayfalık raporda, otele giren Engin’le otel çalışanları arasında diyalogları açığa çıkardı. Engin’le çalışanlar arasındaki ses kaydı bire bir rapora konuldu. Ses kaydında, Engin’in güvenlik kamerasının kapatılmasını ve hatta geriye dönük olarak silinmesini istedikleri anlaşıldı. O diyaloglar şöyle:

“Saat 00.16,31’de Beşik Otel isimli iş yerine elinde cop olan bir şahsın girdiği, kameralar kayıt yapıyor mu diye sorduğu, otel çalışanlarının ‘Kameralar kayıt yapıyor efendim’ dediği, otele giren şahsın ‘Onları kapatabilirsiniz’ dediği, otel çalışanlarının ‘Kapatalım mı’ diye sorduğu, otele giren bu şahsın ‘Kapatabilirsiniz, kapat’ dediği, ‘Hatta daha önceki saate gel, on dakika öncesine’ dediği…”

‘DÖVÜLEN ALİ İSMAİL OLABİLİR’

Raporda ayrıca, görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olabileceği ifade edilerek, şöyle denildi: “Beşik Otel kamerasında 3 Haziran 2013 tarihinde 00.15,40 ve 00.15,41’de görüntülenen iki şahıs ile olay yerine yakın iş yerlerinden Tekno Market kamerasında 3 Haziran 2013 tarihinde 01.28,19’da görüntülenen iki şahıs arasında benzerlikler olduğu değerlendirilmiştir. Beşik Otel kamerasında görüntülenen iki şahıstan birisi (arkada bulunan şahıs) Beşik Otel önünde darp edilmiştir. Harman Ekmek Fırını ve Beşik Otel kamerası arasındaki saat zaman farkı dikkate alındığında, darp edilen şahsın darp sonrası Harman Ekmek Fırını kamera saati ile yaklaşık olarak 23.57,28 saatinde Harman Ekmek Fırını’na doğru koşarak kaçtığı görülmektedir. Harman Ekmek Fırını kamera saati ile 23.57,50 ve 23.59,05 arasında darp edilen şahıs ile bu şahsın aynı şahıs olabileceği değerlendirilmiştir.”

TÜBİTAK, Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e giren, Korkmaz Davası’nda sanık olarak yargılanan polis Hüseyin Engin ile otel çalışanlarının arasındaki delil karartma diyalogunu rapora koydu.

Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan Beşik Otel’e ait görüntülerde 20 dakikalık kaybın olduğu tespit edilmişti.

  • Haberartıbir
Kaynak: http://www.haberartibir.com.tr/gundem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0