Görüş Bildir
Haberler
TSK'dan Rus Pilota Törenli Uğurlama

TSK'dan Rus Pilota Törenli Uğurlama

Genelkurmay Başkanlığı, angajman kuralları doğrultusunda düşürülen Rus jeti kullanan pilotunun cenazesinin Hatay'da düzenlenen askeri ve dini törenin ardından Moskova'ya gönderildiğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, '24 Kasım 2015 tarihinde Hatay Yayladağı bölgesinde, Türk Hava Sahası'nı ihlal eden ve devriye gezen uçaklarımızca, angajman kuralları doğrultusunda müdahale edilmesi sonucu Suriye sınırları içine düşen Rusya Federasyonu Hava Kuvvetlerine ait uçağın pilotunun cenazesi, 29 Kasım 2015 günü saat 01.45 sularında Türkiye sınırında teslim alınarak Hatay'a getirilmiştir.' denildi.

Ortodoks rahibin katılımı ile dini tören düzenlendi

Ortodoks rahibin katılımı ile dini tören düzenlendi

Cenazenin, dün öğlen saatlerinde bir tuğgeneral başkanlığındaki TSK heyeti ile Rusya Federasyonu Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri'nin Türk Hava Kuvvetlerine ait askerî bir uçakla Etimesgut Askerî Havaalanı'ndan Hatay Havaalanı'na getirildiği kaydedildi. 

Açıklamada konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi: 

'Hatay'da, mülki ve askerî yetkililerin hazır bulunduğu ortamda cenaze teslim alınmış, askerî tören ve Ortodoks rahibin katılımı ile yapılan dini töreni müteakip cenaze uçağa konulmuştur. Etimesgut Askerî Havaalanı'nda Garnizon Komutanı ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi'nin de katıldığı protokol ile karşılama yapılmış ve askerî tören ile cenaze ambulansa alınarak, Gülhane Askerî Tıp Akademisi Hastanesine nakledilmiştir.

Cenaze Moskova'ya gönderildi

Cenaze Moskova'ya gönderildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Kasım 2015 tarihinde saat 09.40'da, Gülhane Askerî Tıp Akademisinde, Garnizon Komutanı, GATA Komutanı, Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyetin katıldığı askerî ve dini törenle pilotun cenazesi hastaneden alınarak, Esenboğa Havaalanı'na nakledilmiştir.

Esenboğa'da; Garnizon Komutanı başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinden bir heyet ile Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Savunma/Hava ve Kara Ataşelerinin katıldığı askerî törene müteakip cenaze, saat 10.45'te uçakla Moskova'ya uğurlanmıştır.'

Pilotun cenazesini bakanlık yetkilileri karşıladı

Pilotun cenazesini bakanlık yetkilileri karşıladı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da Rus pilotun cenazesini taşıyan, Moskova yakınlarındaki Çkalov Havalimanı'na inen uçağı bakanlık yetkililerinin karşıladığı ifade edildi. 

Genelkurmay ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda