Görüş Bildir
Haberler
TV
TRT İzleyerek Büyümüş Herkesin Çok İyi Hatırlayacağı 19 Program

etiket TRT İzleyerek Büyümüş Herkesin Çok İyi Hatırlayacağı 19 Program

tezcan
26.05.2016 - 14:35

Türkiye'de ilk kez 1952'de başlayan televizyon yayını, 1990'a kadar TRT vasıtasıyla yapılmış ve hatta kanun gereği başka bir yayın yapılması dahi yasaklanmıştı. İşte tam da çok kanallı döneme geçiş öncesi ve sonrasını yakalamış insanların asla unutamayacağı anılarını TRT şekillendirmişti. TRT yıllarından akıllarda kalan programları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kara Şimşek

Dizide kendi kendine hareket edebilen, konuşabilen yapay zekalı otomobil KITT ile sahibi Michael Knight'ın başından geçen olaylar işlenmektedir. Bu diziyi izleyen her çocuğun hayali, böyle bir arabaya sahip olmaktı.

2. Kanun Namına

Organize Suçlar Bürosu/Organize Suçlar Birimi'nin (VICE) iki polis dedektifi James 'Sonny' Crockett ileRicardo 'Rico' Tubbs'ın Miami suç dünyası ile mücadelesini anlatır. Lüks arabalar ve partilerle hatırlanır.

3. ALF

Melmac gezegeninden dünyaya gelen uzaylı yaratığın ismi ev sahibi Wilie tarafındna konmuştur. Açılımı Alien Life Form (uzaylı yaşam formu) şeklindedir. Sitcom tarzı komedi dizisidir.

4. Kaynanalar

Anadolu'dan Ankara'ya göç eden Nuri Kantar ve ailesinin büyükşehrin kurallarına ayak uydururken kendi geleneklerinden uzak kalmama çabasını anlatan bir komedi dizisidir. Yaklaşık 20 yıl boyunca TRT ekranlarında izledik.

5. Dallas

Dizi tarihinin en kötü karakterlerinden biri olan J.R. etrafında gelişen olaylarla, yayınlandığı dönem dünya çapında en çok izlenen dizi olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bizimkiler

İlk 5 sezonu TRT'de yayınlanan, Şükrü'nün ailesi, akrabaları ve apartman etrafında gelişen olaylar zamanla diziye katılan karakterlerle zenginleşmiş ve sitcom tadından bir aile dizisi haline gelmiştir.

7. Hayat Ağacı

Genel olarak Marshall ailesi ile McCallum ailesi arasında geçer. Aşk, ihtiras, yalan, tutku; ne ararsan vardır.

8. Ferhunde Hanımlar

İlk iki sezonu TRT'de yayınlanan ve tiyatrocuların rol aldığı, aile ve ilişkileri anlatan bir dizidir.

9. Şaşıfelek Çıkmazı

Güçlü kadın karakterleri, doğaçlama tadı veren diyalogları ve şakalarıyla geniş izleyici kitlelerine ulaşmış, kaliteli bir dizidir.

10. Bir Kelime Bir İşlem

On yıllardır TRT'de yayınlanan oldukça kaliteli bir bilgi yarışmasıdır. İsminden de anlaşılacağı gibi önce bir kelime sonra da bir işlem sorusu gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 7'den 77'ye

Barış Manço'nun hazırlayıp sunduğu, aile, kültür, çocuk programının adıdır. Eğitici yönü ve çocuklara verdiği tavsiyelerle ve minik oyunlarıyla aklımızda kalmıştır.

12. Mavi Ay

Maddie Hayes ile eğlenceli dedektif David Addison'ın maceralarını anlatan Mavi Ay, 1985 ile 1989 yılları arasında ABC'de 65 bölüm olarak yayınlanmıştır. ABD yapımıcı Mavi Ay, sürekli çekişen ancak birbirlerine aşık iki karakterin dedektiflik hikayelerini konu almaktadır.

13. Resim Sevinci

Bize resmi ve sanatı sevdiren, kendisi de fazlasıyla sempatik olan ressam Bob Ross'un birkaç dakika içinde ortaya çıkardığı manzara resimleriyle büyülenmemiş hiçbir çocuk yoktur.

14. Pazar Konseri

Hikmet Şimşek'in hem programı sunup hem de orkestrayı yönettiği, yıllarca devam eden ve Batı tarzı müziğe kulak aşinalığımız olmasını sağlayan programdır.

15. Bir Başka Gece

Çetin Çeki'nin sunuculuğunu yaptığı ve cuma gecelerinin vazgeçilmez eğlence ve müzik programıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Lassie

Lassie adlı köpek, adeta köpek formuyla görünse de insanlardan daha insandır. uzun soluklu dizi, Lassie ve arkadaşları olan insanların maceralarını konu alır.

17. Susam Sokağı

Hem eğlendirici hem de eğitici olan Susam Sokağı'nı Elmo'suyla, Kurabiye Canavarı'yla hatırlarız.

18. Evet Hayır

Erkan Yolaç'ın sunduğu, 'Mehter Marşı'yla gelinen, İzmir Marşı'yla gidilen' eğlence ve yarışma programıdır.

19. TRT açılış ve kapanış töreni

Her akşam yayın bitimini ve her sabah yayın başlangıcını haber veren İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilme töreniydi.

Bonus: Yayın olmayan saatlerde ekranda görünen logo.

Bonus: Yayın olmayan saatlerde ekranda görünen logo.

Bu logoyu herkes ezbere çizebilir ve yayın olmayan saatte televizyonların açık tutulmasını engellemek için verilen o tiz sesin iğrençliğini de herkes hatırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
111
45
31
11
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Kurun

7 numara ve adam olacak çocuk ilk sırada olmalıydı

meral

aynen..

Hazır konu trt den açılmışken Leyla ile Mecnuna bir selam çakmazsak olmaz. O gemi bir gün gelecek İsmail abi..

De grasse

Dikkat bebek var vardı be ne severdim 😍 ordaki bebek ne durumda acaba şimdi