Görüş Bildir
Haberler
TV
TRT 7 ÇERKES KANALI AÇILSIN MI?

TRT 7 ÇERKES KANALI AÇILSIN MI?

ADIGE ÇALE
13.05.2014 - 21:01 Son Güncelleme: 13.05.2014 - 21:53

TRT 7 ÇERKES KANALI İÇİN İMZA KAMPANYASI

TRT 7 ÇERKES KANALI İÇİN İMZA KAMPANYASI

AKP Hükümeti, Çerkes Halkının varlığını görmezden gelmektedir.

TRT Kürtçe,Arapça,İngilizce yayın yapmakta.Bir başka önemli kanal da TRT AVAZ kanalı. Bahane olarak dil bilen oranının az olduğu gerekçesi sunulmasına rağmen , nedense Türkiye'de konuşanı pek olmayan çeşitli Türki dillerde,hemde alt yazılı olarak yayın yapan TRT AVAZ kanalı mevcuttur.Bu kanalların olmasından memnun olmakla birlikte neden acaba, Türkiye'de 3. büyük etnik nüfus olan Çerkesler ve Kafkas kökenliler konusunda hükümet tarafından hiçbir girişim, yapılan taleplere karşın oyalama,şirin gözükme dışında bir cevap neden yok?

Bu kanallara birde resmen alay eder gibi (başka kanal açılmayacağı söylenmesine rağmen- bknz..Bülent Arınç), Afrika dilinde yayın yapan TRT SWAHİLİ kanalı eklendi (http://www.trtswahili.com).

T.C. de 5-6 milyon, diğer orta doğu ülkelerinde ve Kafkasya-Anavatanda resmi olarak 1 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Çerkes halkı, diğer Kafkaslı halkları da eklersek (Laz,Abhaz,Çeçen,Oset) 15 milyonu aşkın bir nüfus ve dünyada tarihi ile kültürü ile ün yapmış bir coğrafya ve de bu coğrafyanın insanları neden görmezden gelinir?

150 yılı aşkın bu topraklarda yaşayan, bu ülkenin kuruluşunda herkes kadar emeği olan, hala daha örnek teşkil edebilecek bir vatanseverlik ruhuna, karaktere ve kültüre sahip bu halka reva görülen bu durum AYIP değilmidir?

'BU DIŞLANMIŞLIK NEDENDİR?' diye sizlere soruyoruz ve siz değerli kardeşlerimizden, Çerkes-Kafkas dostlarından İmza Kampanyamıza destek istiyoruz!

TRT 7 ÇERKES KANALI İÇİN İMZA KAMPANYASI

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0