Görüş Bildir
Haberler
TripAdvisor'dan 2015'in En Popüler 25 Seyahat Destinasyonu

TripAdvisor'dan 2015'in En Popüler 25 Seyahat Destinasyonu

samet yesil
28.03.2015 - 13:16 Son Güncelleme: 23.07.2015 - 08:57

25. Sidney

25. Sidney

Sidney, Avustralya'ya ait tarihi ve çağdaş pek çok çeşni sunar. Muhteşem Sydney Opera Binası, huzurlu bir şekilde limanda yüzen, origami tarzında büyük bir yelkenli gemiye benzer. The Rocks'ın dar parke taşlı sokaklarında yürüyün, sonra Çağdaş Sanatlar Müzesine gitmeden önce Circular Quay'de bir sokak sanatçısını izleyin. Sydney Tower Eye rasathanesinden görülen manzara destansıdır –şehri yekpare olarak çok yüksekten görme şansını kaçırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Dubai

24. Dubai

Dubai, Arap Çölünde yükselen fütüristik şehir manzarasıyla kozmopolitan bir vahadır. Dünyanın en büyük hareketli çeşmesi, en yüksek binası (Burj Khalifa), tek 7 yıldızlı oteli (Burj al-Arab), en büyük yapay adaları (Palmiye Adaları) ve en büyük doğal çiçek bahçesine (Miracle Garden) ev sahipliği yapan bu Travellers' Choice Destinasyonu “en”lerin şehridir. Çölde macera yaşamak için bir plaj arabası kiralayın, açık hava pazarında pazarlık yapın ya da Deve Yarışı Parkurunda favori deveniz için tezahürat yapın.

23. Hong Kong

23. Hong Kong

Leziz dim sum, yüzen adalar ve eşi benzeri olmayan şehir silüeti 2015 Travellers' Choice Destinasyonu olan Hong Kong'un eşsiz özelliklerinden sadece birkaçıdır. Ngong Ping köyünde gözünüz geleneksel Çin mimarisiyle adeta bayram eder veya eşsiz manzaralar için tramvayla Victoria Peak'in zirvesine çıkarsınız. Nan Lian Garden'ın kayalıkları ve narin tepeleri size iç huzuru verir; bir Stanley kafede sakinleştirici bir fincan çay da öyle. Sakin bir Budist kompleksi olan Chi Lin Nunnery'deki her şeyle adeta bütünleşirsiniz.

22. Queenstown

22. Queenstown

Nefes kesen sporları kapsayan açık hava aktiviteleri Queenstown’da ziyaretçi akınına yol açıyor: kanoyla gezinti, bungee jumping, jet bot sürme, akarsuda rafting, yürüyüş ve kayak. Daha sakin bir macera yaşamak için Fjordland Ulusal Parkı Dünya Mirası bölgesinin bir parçası olan Milford Koyu’nda sessiz bir tekne gezisi yapabilir veya Güney Adada bölgenin 75 şarap evinden birinde şarapların tadına bakabilirsiniz. Ancak çoğu kişi Travellers' Choice Ödüllü bu tatil kasabasının en çekici yanının sinema tarihine katkısı olduğunu düşünüyor: Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin büyük bir bölümü burada çekildi.

21. Budapeşte

21. Budapeşte

Budapeşte’deki 118 kuyu ve sondajın içine günlük 15 milyon galonun üzerinde su kaynayarak akıyor. Spa şehri hamamları, köpüklü Gellert Banyosu’ndan 1913 barok Szechenyi Spa, Rudas Spa ve orijinal Osmanlı mimarisine sahip önemli bir 16. yüzyıl Türk havuzuna kadar şaşırtıcı bir dizi sunuyor. 'Tuna Kraliçesi” adlı bu Travellers' Choice Destinasyonu ayrıca tarih, kültür ve doğal güzelliklerle doludur. Aquincum Müzesi’ndeki Roma kalıntıları, Kahramanlar Meydanı, Heykel Parkı ve 90 metre yüksekliğindeki kubbesiyle Aziz Stephen Bazilikası için fotoğraf makinenizi hazırlayın.

20. Atina

20. Atina

Atina, 2004 yılı Yaz Olimpiyatlarından gelen servet sayesinde tamamen yenilendi. Şehir, tertemiz parkları ve caddeleri, ultra modern metrosu, yeni otobanları, kolayca ulaşılabilen havaalanı, kolay anlaşılır tabelaları ile bir tercih nedeni olabilir. Adalara giderken bir mola yeri olmasının dışında, Yunanistan'ın bu Travellers' Choice Destinasyonunda görmeye değer sofistike yerler arasında Akropolis’ten Olympia Zeus Tapınağı’na kadar, Batı tarihinin önemli noktaları ve Ulusal Arkeoloji Müzesi hazineleri de yer alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Katmandu

19. Katmandu

Nepal'in başkenti ve bir Travellers' Choice Destinasyonu olan Katmandu; tarihi yerler, antik tapınaklar, mabetler ve büyüleyici köylerle dolu bir vadi ile çevrilidir. Durbar Square anıtları arasında yerliler ve hayvanlar ile kaynaşın ya da hareketli Thamel Bölgesinde dağ yürüyüşçülerine katılın. Yerel sanatkârların seçkin çalışmaları için dükkânları gezin—halılar ve kâğıt baskılar yöreye özgü ürünlerdir.

18. Bangkok

18. Bangkok

Bangkok gibi bir başkenti hayatınızda görmemişsinizdir. Harika bir alışveriş için Pratunam veya Siam Meydanı'nı ziyaret edin, sonra Avrupa tarzı Dusit bahçelerine dönün. Thon Buri muhteşem Wat Arun tapınağına ev sahipliği yapan yerdir; Phra Nakhon'da ise Yaslanan Buda'nın Wat Pho tapınağını bulursunuz. Grand Palace'ın yaldızlı ışıltısını içinize çekmeden önce bir yiyecek tezgahında mangolu pilavın keyfini çıkarın.

17. St. Petesburg

17. St. Petesburg

St. Petersburg, ülke kültürünün kalbinin attığı yerdir. Kış Sarayı ve Kazan Katedrali gibi görkemli mimari eserleri görün ve kendinize Keşiş Kulübesinin dünyaca ünlü sanat koleksiyonunu taramak için bolca vakit ayırın. Neva Nehri deltasına yayılan St. Petersburg, tekrar tekrar gelen çok sayıda ziyaretçi için yeterince sanat, gece hayatı, güzel akşam yemeği ve kültür merkezi sunmaktadır.

16. Cuzco

16. Cuzco

Inka imparatorluğunun muhteşemliği ve Andların baroku, Cuzco’nun taş caddelerinde birlikte poz veriyor. Bunun üstüne Qoriacancha sarayı ve Plaza de Armas’ın yanındaki Santo Domingo kilisesi eklenerek muhteşem bir birleşim meydana getiriyor. Bu Travellers' Choice Destinasyonunda, Kızılderili ve mestizo kültürünün yüksek irtifadaki bu birleşme noktasında alışılmadık tekstiller, hayat dolu yaz festivalleri ve arkeolojik kalıntılar keşfedeceksiniz.

15. Ubud

15. Ubud

Ubud köy kümesi, ünlü Bali masajını denemek ve Asya’nın en iyi spa merkezlerinden birinin havasını solumak için ideal yerdir. Akubası, refleksoloji, esneme ve aromaterapi, adanın kendine has sıkılıktaki masaj tedavilerinde ön plana çıkıyor. Ubud ayrıca Bali sanat dünyasının capcanlı merkezi olup, müze ve galerilerden oluşan küçük bir hazineye ev sahipliği yapmaktadır. Yüzlerce uzun kuyruklu afacan şebeğe ev sahipliği yapan, yakındaki doğal rezerv Maymun Orman Parkı’nda gezinin. Gunung Kawi’deki mezar geçitleri vadisini kaçırmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Göreme

14. Göreme

Kelimenin tam anlamıyla volkanik kayaya oyulmuş bir belde olan Göreme, görkemli 10. ve 11. yüzyıl mağara kiliselerini barındıran devasa bir UNESCO Dünya Mirası Sahası olan Göreme Ulusal Parkına giriş kapısıdır. Parkın kendisi, peribacası oluşumlarıyla ünlüdür ve sırt çantalı gezginler arasında son derece popülerdir. Ayrıca bu Travellers' Choice Destinasyonu Türk mutfağını ve şaraplarını tatmak için mükemmel bir yerdir.

13. Barselona

13. Barselona

Bir zamanlar Salvador Dali'nin yaşadığı ve İspanyol Katalan mimar Antoni Gaudí'nin çeşitli şehir binalarını tasarladığı Barselona biraz gerçek üstü bir his verir. Gaudí'nin Sacred Family Kilisesi'ne adımınızı attığınızda aynaların içine düşmüş gibi olursunuz; bu seyahate Güell Parkını ziyaret ederek devam edebilirsiniz. Las Ramblas'ta bir kaldırım kafesinde sangria yudumlarken, bu Travellers' Choice Destinasyonunda ışıltılı sokak sanatçılarını izleyin, sonra tapas barlarda dolaşarak kendinize bir şölen sunun.

12. Zermatt

12. Zermatt

Zermatt dendiğinde çoğu kişinin aklına tek bir şey gelir: Matterhorn Dağı. Zermatt üzerinde uzanan bu görkemli İsviçre sembolü, 1860’lı yıllardan beri turistlerin ilgisini çekmektedir. Bir Travellers' Choice Destinasyonu olan Zermatt köyü, eski moda ahşap dağ evlerinin ve kıvrımlı yolların olduğu ve arabaların giremediği sevimli bir köydür. (Merak etmeyin, her yere yürümek zorunda değilsiniz—elektrikli araçlar ve at arabaları var.) Bölgede kayak yapmak genellikle yaz başlarına kadar mümkündür, fakat havanın ısındığı zamanlar da yürüyüş için çok uygun olur.

11. New York City

11. New York City

New York'u filmlerden, televizyondan ve şarkılardan tanırsınız. Ancak bu Travellers' Choice Destinasyonunu bir haftalığına veya bir aylığına giderek bizzat görmelisiniz; bol miktarda kültür, spor, tarih, restoran ve alışveriş imkanına sahip, yerinde duramayan, enerjik bir şehirle karşılaşacaksınız. Empire State Binası, Özgürlük Heykeli ve Metropolitan Sanat Müzesi gibi çok sevilen merkezi noktaları ziyaret ettikten sonra, kenarda köşede kalmış yerleri keşfetmek için binlerce yere gidebilirsiniz: yukarı Manhattan'daki orta çağ Cloisters müzesi, Bronx'taki Yankee Stadyumu, Brooklyn'de bir pizza turu... bunlardan sadece birkaçıdır.

10. Cape Town

10. Cape Town

Cape Town, Afrika kıtasının güney ucunda parıldar. Blaauwberg Sahili ve Kirstenbosch Ulusal Botanik Bahçeleri'nin tablo güzelliğinde manzarası 'Ana Kent'e kısa bir sürüş mesafesindedir. Ümit Burnu Doğa Koruma Alanı görkemli deniz manzaraları, dağ yürüyüş yolları ve doğal yaşamdan örnekler sunar. Daha kasvetli bir not olarak, gezginler Nelson Mandela’nın 27 yıl boyunca tutuklu tutulduğu hapishane olan Robben Adası’nı ziyaret edebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Paris

9. Paris

Seine'de gezinerek ve Eyfel Kulesi ile Zafer Takı gibi simgelere hayranlıkla bakarak geçirilen bir günün ardından dinlenmek için bir kaldırım kafesinde “pain au chocolat” (çikolatalı ekmek) ile oyalanmak… mükemmel Paris deneyimi boş vakitle canlılığı bir arada sunar, enfes yemekler ve Louvre'daki eserlerin keyfini çıkaracak yeterince zaman da vardır. Bu romantik ve faydalı Travellers' Choice Destinasyonunu yakından tanıyın: Notre Dame'da ruhunuzu uyandırın, Marché aux Puces de Montreuil'de pazarlıklara girişerek güzel parçalar alın veya Marché Biologique Raspail'de hediyeliklere bakın, sonra hepsini taçlandırmak için Moulin Rouge'da bir risqué şovuna gidin.

8. Buenos Aires

8. Buenos Aires

Tangonun doğduğu yer, dansın kendisi gibi tutsak edici, baştan çıkarıcı ve heyecan dolu bir enerjiyle dolup taşıyor. Kendine özgü havasıyla eski mahalleler, romantik restoranlar ve gümbür gümbür gece hayatı ile dolu ve Buenos Aires’in Avrupalı mirasının etkileri mimarisinde, bulvarlarında ve parklarında görülebiliyor. Şehrin en eski barı Cafe Tortoni sizi 1858’e geri götürecek ve muhteşem Teatro Colon 1908’de olduğu gibi etkilemeye devam edecek. Bu yıl Travellers' Choice Dünyanın 8 Numaralı Destinasyonu olan Latin Amerika’nın alışveriş başkenti, büyük, geniş bulvarları boyunca üst düzey alışveriş terapisi vadediyor.

7. Roma

7. Roma

Roma bir günde kurulmadı; sizin de zamanları aşan bu şehri keşfedebilmek için çok daha fazla güne ihtiyacınız olacaktır. Şehir; balkon, açık hava pazarı ve büyüleyici tarihi yerlerin gerçek yaşamdaki bir kolajıdır. Trevi Çeşmesi’ne bozuk para atın, Kolezyum ve Panteon’da düşüncelere dalın, Campo de’Fiori ya da Via Veneto’da öğleden sonrasını alışverişle geçirmeden önce mükemmel espresso veya gelatodan tadın. Burada kaldığınız süre içinde, taze hamur işlerinden lezzetli kızarmış enginarlara veya yumuşak bir sığır kuyruğu yahnisine kadar en unutulmaz yemeklerin keyfini çıkarın.

6. Londra

6. Londra

Londra'da tarih sanatla, modayla, yiyecekle ve iyi İngiliz birasıyla harmanlanmıştır. Mükemmel bir gün herkes için farklıdır: Kültür meraklıları Tate Modern'e ve Kraliyet Opera Binası'na mutlaka uğramalıdır. Modayı seviyorsanız, Oxford Caddesi bol alışveriş seçenekleriyle doludur. Yemek meraklıları için, Harrod's mağazasında içecekleri kremalı çay veya balık ve patates kızartması satılan uygun bir yerde yiyebilecekleri taze balık, klasik bir Londra lezzetidir. Müzik ve kitap meraklıları Abbey Road ve Sherlock Holmes Müzesi'ne (tabi 221B Baker Caddesi'nde) bayılacaklar.

5. Prag

5. Prag

Prag'ın bohem büyüsü ve masalsı özellikleri onu plajlardan yorulmuş ve kendilerini kültüre vermek isteyen tatilciler için mükemmel bir mekan haline getirmektedir. Tüm günü Prazsky hrad'ı (Prag Kalesi) keşfe ayırabilirsiniz, sonra ise klasik bir Çek tavernasında sağlam bir yemek yiyebilirsiniz. Eski Şehir Binasına ve Astronomik Saat'e hayranlıkla baka kalmadan önce biraz vakit ayırarak Eski Şehir Meydanı'nda dolaşın. Prag'ın en iyi barları bodrum katlarındadır, buralardaki tarihi pub'lar geleneksel bir tumba gecesi için muhteşem bir mekan oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Hanoi

4. Hanoi

Büyüleyici Vietnam başkenti aynı derecede yaşlı bir şehirdir de; Eski Mahalle bölgesi, anıtlar ve koloni dönemi mimarisi olduğu gibi dururken, modern gelişmelere de yer vardır. Daha önce Thang Long veya 'yükselen ejder' olarak adlandırılan bu yüzlerce yıllık eski şehir Ho Chi Minh'in Mozolesi ve Hoa Lo Hapishanesi gibi örneklere bakılırsa geçmişini unutmamış. Göller, parklar, gölgeli bulvarlar, 600'den fazla tapınak ve pagoda, taksiye binerek kolayca her yerini keşfedebileceğiniz bu şehrin cazibesine güç katmaktadır.

3. İstanbul

3. İstanbul

İstanbul, Asya ve Avrupa'yı buluşturur. Şehrin camileri, çarşıları ve hamamları, bütün seyahatiniz boyunca dopdolu ve keyifli vakit geçirmenize olanak sağlar. Gezinize, şehrin pek çok noktasından görülebilen büyüleyici Sultan Ahmet Camii'nden başlayın. Galata Köprüsü’nde gezin ve minik boyutlu sanat eserlerini görmek üzere Miniatürk’e uğrayın. Kapalıçarşı'da göz atabileceğiniz binlerce mağaza vardır, Mısır Çarşısı ise baharat ve meyvelerden yayılan hoş kokularla gezenleri adeta büyüler.

2. Siem Reap

2. Siem Reap

Sabahın ışıkları Angkor Wat'ın devasa tapınaklarını ve harabelerini aydınlatmaya başlarken, basit bir Siem Reap gün doğuşu çok derin bir olay halini alır. Antik yapılar, dünyadaki en büyük dini komplekslerden birinin içinde bulunmaktadır. Kompleks ve 12. yüzyıldan kalma Angkor Thom kraliyet şehri, 2015 Travellers' Choice dünyanın 2 Numaralı Destinasyonu olan Siem Reap'i ziyaret etmenin başlıca nedenleri sayılır. Kamboçya Kültür Köyünde ulusal tarih konusunda, alışveriş barakaları, yiyecek satanlar ve barlarla tıka basa dolu olan Angkor Gece Pazarında ise pazarlık etme konusunda bir şeyler öğrenin.

1. Marakeş

1. Marakeş

Marakeş; pazarlar, bahçeler, saraylar ve camilerle dolup taşan büyüleyici bir yer. Tarihi Medine'nin sıcakkanlı avlularını keşfetmek ve dar sokaklarını dolaşmak koca bir günü kolayca doldurabilir. Jardin Majorelle'nin sakin ortamında huzur bulabilir ya da şehrin tarihi camilerinden birinin güzelliğini hayran hayran seyredebilirsiniz (unutmayın; yalnızca Müslümansanız girebilirsiniz).

Backpackingistanbul.com

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
2
0
0
0
0