Görüş Bildir
Haberler
Total Türkiye'nin Yeni Sahibi Demirören

Total Türkiye'nin Yeni Sahibi Demirören

İçeriğin Devamı Aşağıda

Total Türkiye'deki akaryakıt istasyonları ve ticari satış varlıklarını Demirören Grubu'na 325 milyon Euro'ya sattı.

Fransız akaryakıt dağıtım şirketi Total, Türkiye 'deki servis istasyon ağı, ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını 325 milyon euro bedelle satmak için Demirören ile anlaşma imzaladı. 

Total İcra Komitesi Üyesi ve Pazarlama Hizmetleri Başkanı Philippe Boisseau, Türkiye'deki pozisyonları ile ilgili olarak yaptıkları inceleme sonucunda, istedikleri kârlılık düzeyine ulaşmak için yeterince büyük bir perakende pazar payını almanın zor olacağının anlaşıldığını söyledi.

Şirket açıklamasına göre, Total bu satışla Türkiye'deki petrol ürünleri pazarlama faaliyetlerini tamamen sonlandırmayacak. Buna göre şirket, madeni yağ pazarlama faaliyetleriyle kokusuz LPG satışlarını ayrı bir zincir üzerinden sürdürecek. Bu amaçla, şirketin söz konusu faaliyetleri, ayrı bir şirkete devredilecek.

Total Oil Türkiye Hakkında

Total’in %100 iştiraki olan Total Oil Türkiye, Türkiye’de akaryakıt dağıtımında 5. oyuncudur. 358 çalışanı, 440 adet istasyonu ve yaklaşık %5.5 akaryakıt bayi ağı Pazar payı (31 Aralık 2014 itibari ile) ile akaryakıt ve LPG satışında tüm ülke çapında faaliyet göstermektedir. 

Total, özel ürünler ticaretinde de aktiftir: özellikle %11.4’lük pazar payı ile madeni yağlarda ve Avrupa yakasında da kokusuz LPG’de . Bu iki faaliyet devredilmemiş olup, devir işleminin tamamlanmasını takiben ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecektir. Petrol ürünlerinin ithalatçısı Total Oil Türkiye, Tüpraş rafinerilerinden de ürün tedarik etmektedir.

DHA ve Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın