Görüş Bildir
Haberler
Tomorrowland ile İlgili Merak Edilen ama Pek Bilinmeyen 12 Detay

etiket Tomorrowland ile İlgili Merak Edilen ama Pek Bilinmeyen 12 Detay

Ken Adams
22.02.2016 - 13:19

Dünyanın en hızlı gelişen ve en büyük elektronik müzik festivali Tomorrowland, her yıl yüz binlerce müzikseveri tek bir çatı altında toplayan devasa bir organizasyon. Biletleri çıktığı günde hatta dakikada tükenen ve en büyük DJ'lerin görkemli sahnelerde dinleyicilerini büyülediği bu festivale Türkiye'den dahi her yıl 2 uçak dolusu insan gidiyor. Fakat Tomorrowland öyle her babayiğidin harcı değil. Ve bilinen pek çok şey aslında o kadar basit de değil. İşte 12 maddede Tomorrowland'in detaylarına yolculuk.

1. Bilet almaya mı karar verdiniz? Bir daha düşünün!

2013 yılındaki Tomorrowland biletlerinin sadece 1 (yazıyla bir) dakikada tükendiğini hatırlatırsak, F5 tuşu kırılan, 4-5 yıl üst üste deneyip bilet alamayan, internet sağlayıcılarına dava açan takipçilerinin olduğuna inanabilirsiniz.

2. Para peşin, kırmızı meşin!

Oldu da bilet alabilme ekranına geldiniz. Kredi kartınızın limitinin yeterli olduğundan ve hiçbir soru, onaylama dahi olmadan pıt diye paranın çekileceğinden emin olun! Festivale kadar o para birikir zaten. (Birikemedi...)

3. Baş döndüren gelişme hızı

2005 yılındaki ilk Tomorrowland ile 10 yıl sonraki Tomorrowland arasındaki fark bir hayli net. Peki rakamsal olarak nasıl derseniz de, 2005 yılında 3 günde 10.000 ziyaretçi alan Tomorrowland, 2014 yılında 360.000 kişiyi ağırladı...Yok bir milyon!

4. Reklam, para, para...

100.000 Euro'luk reklam harcamaları aslında sadece 10.000 Euro gelire tekabül eden bilet satışına denk geliyor. Sponsorlardır, ekstra ürünlerdir, içerideki yiyecek içecek satışı derken yıllık net karları 5 milyon Euro'yu buluyor.

5. İçerideki ortam ve insanlar (Beklenen)

Tam anlamıyla donunuza kadar arandıktan sonra festival alanına giriş yapabiliyorsunuz...

6. İçerideki ortam ve insanlar (Gerçek)

6. İçerideki ortam ve insanlar (Gerçek)

Sevgi ve huzur dolu, sadece eğlenmek ve diğer kültürlerden yeni yeni insanlar tanıyıp güzel müzik dinlemek için bir araya gelmiş insanlar...

7. Hayal dahi edemeyeceğiniz gösteriler...

Yüklenen videolar 4K değil 10K dahi olsa oradaki atmosfer ve gösteriler anlatılmaz da yaşanır. O köpürtmesi gerçekten bir başka...

8. Toptan bilet aldığınız için daha ucuza gelmesi

8. Toptan bilet aldığınız için daha ucuza gelmesi

3 gün boyunca izleyebileceğiniz konser sayısı düşünüldüğünde aslında tasarruf dahi yapıyor olabilirsiniz. Bir Tiesto bilet 100 TL olsa...E iyi, iyi!

9. Duş, yeme içme değil ama...tuvalet sırasının korkutucu olması

En nihayetinde içeriye 100.000 seyyar tuvalet koyacak halleri yok. 

'Sizden sonraki kullanıcının bulmak isteyeceği gibi bırakınız...'

10. Gerçekten tüm bu uğraşa değiyor mu sorusunun cevabı!

Eğer bu tip müziği seviyorsanız zaten bu soruyu sormaya dahi gerek yok. Nötr iseniz dahi sadece o atmosferi solumak için bile gitmeye değer! En nihayetinde 350.000 kişinin oylaması sonucu 5 üzerinden 4.9 alabilmiş bir festivalden bahsediyoruz!

11. Özünde 9'dan 5'e bir festival olması

11. Özünde 9'dan 5'e bir festival olması

Sabahlara kadar parti parti zıp zıp sandınız değil mi? Yok öyle bir şey. Hem Belçika hükümeti hem de Boom kenti sakinlerinin isteği üzerine festival en geç saat 1'de herkese kapılarını kapıyor. 

'Ama bir şarkı daha? Peçeteye de yazdıydım?' 

'Kapattık kardeşim. Ka-pat-tık!'

12. Festival alanı ile kamp alanı aslında o kadar da yakın değil!

12. Festival alanı ile kamp alanı aslında o kadar da yakın değil!

Hatta aralarında neredeyse 20 dakikalık yürüme mesafesi var desek? Ama otel paketi satın aldıysanız servisiniz sizi alıyor ve mis gibi otelinize bırakıyor. Üstelik neredeyse aynı fiyata!

Bonus: Dünya aslında o kadar da kötü bir yer değilmiş!

Bonus: Dünya aslında o kadar da kötü bir yer değilmiş!

100'e yakın ülkeden farklı binlerce insanın huzur içerisinde kaynaşabildiğini görmek, limitler ne kadar yukarıda olursa olsun huzur dolu bir dünyanın imkansız olmadığını gösteriyor...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
393
309
27
21
10
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asabi Kedi

s...tiğimin illuminatisi buna da el atmış.

Tayfun Şahin

2014 de gitmiştim 2018 de yine gidiyorum . Gidecek , sorusu yada merak ettiği olan arkadaşlar instagram : tayfunshn ulaşsınlar elimden geldiğince yardımcı ol... Devamını Gör

İsmail Sabuncu

hocam selamlar iletişime gecmek istiyorum sizinle