Görüş Bildir
Haberler
Titanic'in Kopyası 2018 Yılında İlk Yolculuğunu Yapacak

Titanic'in Kopyası 2018 Yılında İlk Yolculuğunu Yapacak

Onedio Medya
12.02.2016 - 21:12 Son Güncelleme: 13.02.2016 - 09:26

Orijinaline birebir uygun olarak tasarlanan Titanic II, ilk seferini Çin ile Dubai arasında gerçekleştirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya’nın sıra dışı zenginlerinden olan Clive Palmer, kafasına koyduğu “Titanic II” projesini 2018 yılında hayata geçirmeye kararlı. 

Daha önce de benzer bir girişimde bulunan ancak ilk seferinde muvaffak olamayan Palmer, yeni Titanic’in denize açılmaya hazır hale gelmesi için tarih olarak 2018’i belirledi. 

Yapımına 2012 yılında başlanılan ve gerçeğine uygun olarak tasarlanan mega geminin iki yıl içerisinde bitmesi ve ilk yolcularını taşıması başlaması öngörülüyor.

Orijinaline tamamen sadık kalınarak hazırlanmış olan Titanic II, her bütçeye uygun kamaralar içeriyor. İçerisinde yüzme havuzu, sauna, hamam ve spor salonları bulunacak olan Titanic II’nin 9 katlı olacağı, 840 odasının bulunacağı ve 2400 kişiye kadar hizmet vereceği açıklandı. 

Ahşap panelleri, dekorasyonu ve görevlileriyle orijinal Titanic’i aratmayacak olan geminin, altyapısı ise modern teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak oluşturulmuş. Orijinalinden 4 metre daha geniş olan Titanic II’de yeteri kadar filikanın bulunduğu da vurgulandı(!)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Atlantik Okyanusu’nun kuzeyinde seyir halindeyken su üzerindeki dev bir buzula çarparak batan ve 1503 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Titanic’in günümüz insanlarına hiç de korku salmadığı kesin. 

Zira orijinal geminin trajik hikayesinden etkilenmek bir yana dursun, 2018’deki ilk sefer için ön satışa çıkan biletlerin şimdiden yoğun ilgi gördüğü ifade ediliyor. 

Elbette ilk rotasının orijinal Titanic gibi buzul bölgesi yerine Çin ve Dubai arasındaki kısmen daha güvenli bir bölge olarak belirlenmiş olması da bir etmen.

Bilgi Çağı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
23
13
11
7
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ne olur ne olmaz siz yinede soğuk geçirmeyen dalgıç kıyafeti birde şambrel alın. Tarih tekerrürden ibarettir. ( Şaka amaçlı yapılmış bir yorumdur. Orda icebe... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Gemiye bilet aldıracaksın bana. MaşAllah dediğim 3 gün yaşıyo, ben o gemiye binersem o buzul napar eder gelir.:))

Forbidden

Bi bakıyorsun bu gemide batmış :D

tatlış penguen

batar tabi hatta reklam olsun diye batırırlar bak gör

Vladimir Katrinova

Bu da batarsa ne gülerim ama.