Görüş Bildir
Haberler
Thug Life Fenomeninin Nereden Geldiğini Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Thug Life Fenomeninin Nereden Geldiğini Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Meraklı Kanal
28.03.2015 - 16:48 Son Güncelleme: 30.03.2015 - 17:35

Tugh Life Felsefesi Nedir?

Tugh Life Felsefesi Nedir?

Amerikalı rap sanatçısı 2PAC tarafından; hayata  hiçbir şeye sahip olmadan başlamış fakat yıllar içinde her şeye sahip olmuş olanların felsefesi olarak tanıtılmıştır. Fakat thug kelimesinin kökenine inince karşımıza bambaşka bir mekan bambaşka bir hikaye çıkmaktadır. Bilinen Thug Life felsefesine göre başarıya giden her yol mübahtır. Fakat ilk Thug Life felsefesini benimseyenlerin bu durumu oldukça abarttıkları su götürmez bir gerçektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Thug Nedir? Thag Nedir?

Thuggeeler, Hindistan'da 600 yıl boyunca varlığını sürdüren bir caniler tarikatıdır. Gizli bir soyguncular ve katiller topluluğu olan Thuglar, adına sayısız suçlar işledikleri yamyam tanrıça Kali’ye taparlardı. Thug kelimesi Hintçe'de sahtekar, uyanık,dolandırıcı ve kandıran gibi anlamlara gelen Thag kelimesinin çarpıtılmışıdır. Thuggee tarikatı üyeleri, insanları kendilerine inandırmayı Tanrıçaları kali’nin kendilerine bahşettiği mistik bir güç olarak görürlerdi.  Kandırmak onların cani taktiklerinin başında gelirdi. Masum yolcular gibi davranan bir grup Thug, hacıların veya tüccarların oluşturdukları bir kervana katılıp, onları uygun yerlere doğru yönlendirir ve tanrıçalarına ilahiler okuyarak hepsini aynı anda boğarlardı. Cesetlerini parçalayıp karınlarını deştikten sonra onları gömerler ve mezarlarının üstünde kendilerine ziyafet çekerlerdi. Tarikat üyelerinin çocukları da bu topluluğa direkt olarak katılıp, kilden yapılmış mankenler üzerinde cinayet işleme yöntemlerini ve insan kurban etmenin ayrıntılarını öğrenirlerdi.

İşte Gerçek Thuggee'ler

İşte Gerçek Thuggee'ler

Günümüz Thug Life Akımına Dönüşmesi

Günümüz Thug Life Akımına Dönüşmesi

Thuggee tarikatı Hindistan üzerinde gücünü pekiştirmek isteyen İngiliz sömürgeciler için büyük tehdit unsuru olarak yıllarca  faaliyet göstermiştir. 1830 yılından itibaren Thuglara yönelik bir savaş başlatan İngilizler, 1860'a gelindiğinde bu tarikatı tamamen yok etmişlerdir. Thugge inanışı çok sayıda antropolojik ve sosyolojik araştırmalara konu olmakla birlikte Steven Spielberg'in yönetmenliğini üstlendiği 1984 yapımı Indiana Jones: The Temple Of The Doom filmine de konu olmuştur. Ayrıca Thug kelimesi ; Haydut, dolandırıcı , uyanık, manasıyla  ingiliz diline geçmiştir. Son dönemlerde internette  fenomen haline gelip bir yaşam felsefesi olarak görülen tugh life akımının kökenide buradan gelmektedir.

(BONUS) Dünya'nın En Cani Tarikatından Thug Life Akımına Değişim

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
13
11
9
3
2
1