Görüş Bildir
Haberler
Temizlik Denince Titreme Nöbetleri Geçirenlerin Hayatını Kolaylaştıracak 13 Tavsiye

Temizlik Denince Titreme Nöbetleri Geçirenlerin Hayatını Kolaylaştıracak 13 Tavsiye

mignon
29.08.2015 - 01:54

Temizlik denilince sizin de üşengeçliğiniz mi tutuyor? Temizlik malzemelerine dünyalar kadar para vermekten de nefret ediyorsunuz.

İşte bu içerik tam da temizlik malzemeleri olmadan evde en çok can sıkan yerleri hemencecik temizlemeniz için.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mikrodalga hayat kurtarır ama ya temizliği?

Özellikle çalışanların ve öğrencilerin en sık kullandığı eşyalardan biri de mikrodalga fırın. İçinde her yemek ısıtıldığında o yemeğin yağı, salçası her yere sıçrıyor değil mi? Ardından kuruyan kirler de bir türlü çıkmıyor. İşte buna çözüm olarak bir kase içerisine bir limonu 2'ye kesip koyun. Ardından Üzerine su ekleyin ve mikrodalgayı 5 dakika çalıştırın. 

Limonlu su buharı bütün lekelerden kurtulmanızı sağlayacak. Sadece temiz bir bez ile fırının içini silmeniz yeterli olacak.

2. Mangalın en yakın temizlik dostu soğan!

Hepimizin bildiği gibi yarım soğan mangal ızgarasını temizlemenin en güzel yolu. Soğan içinde bulunan asit ızgaranın üzerinde kalan yağı ve kiri temizleyecektir.

3. Başa bela tıkanan duş başlığı desem?

Hepiniz bu görüntüyü gördüğünüzde bir ah çekiyorsunuz değil mi? Aslında sorunu çözmeniz için tek ihtiyacınız sirke! Burada beyaz pirinç sirkesi kullanmışlar ama herhangi bir çeşit sirke de işinizi görecektir. Sirkeyi bir buzdolabı poşetine doldurun ve duş başlığına takın. Ertesi sabah pırıl pırıl bir duş ile karşılaşacaksınız.

4. Sadık dostunuzu çok seviyorsunuz peki ya tüyleri?

İşte en büyük temizlik sorunlarından bir de evdeki minik dostunuzun her yere bıraktığı tüyleri değil mi? Bunun çözümü için tek ihtiyacınız bir lastik eldiven. Hemen bütün tüyleri toplayacaktır.

5. Ah bari halılar temiz kalsa...

Bir başka sorunda minik dostlarınızın tüylerinin halı ile arkadaşlık kurması değil mi? İşte bunun çözümü de çok kolay. Bir adet cam sileceği ile halılarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blenderınızı derinlemesine temizlemenin yolu çok kolay!

Genelde blenderın içine kolumuzu sokup o bıçakları en ince ayrıntısına kadar temizlemeye çalışıyoruz. Ama asla başarılı olamıyoruz değil mi. İşte size kolay yolu blenderın içerisine bulaşık deterjanı koyun ve ağzına kadar sıcak su ile doldurun. Ardından 1 dakika boyunca çalıştırın ve durulayın pırıl pırıl olacak.

7. Beton biz zeminde leke mi kaldı çözümünün kedi kumu olabileceğini düşünmemiştiniz değil mi?

Evinizin her hangi bir yerinde beton bir zemin varsa en büyük düşmanı lekelerdir . Ne yaparsanız yapın çıkmaz. Ama bunun da çözümü kedi kumu. Kedi kumunu lekeli bölgeye döküyorsunuz ve üzerinde gifteki gibi hareket ediyorsunuz. Bir süre sonra lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

* Eğer yağ lekesi var ise bir kaç saat kumu döküp beklemelisiniz.

8. Size bir sır vereyim gümüşleri ketçap bile parlatıyor!

Bile dedim çünkü gümüş parlatmanın sayısız yolu var ama ketçabı ben de ilk defa duyuyorum. Gümüş takılarınızı ketçap ile kaplayıp 5-10 dk arası bekletiyorsunuz ve ardından yıkıyorsunuz. Sonuç parıl parıl gümüşler.

9. Ufak tefek cam kırıkları başınıza bela olmasın!

Mutfak kazalarının başını hep cam kırıkları çeker. İşte bu cam kırıklarını toplamak da hep başa beladır. En küçüğünden en büyüğüne bütün cam kırıklarınızı bir dilim ekmek yardımı ile toplayabilirsiniz.

*Nimetle şaka olmaz derseniz başka yöntemler deneyebilirsiniz.

10. Her seferinde ilk manzara ile karşılaşmaktan sıkıldıysanız çözümü gazete!

10. Her seferinde ilk manzara ile karşılaşmaktan sıkıldıysanız çözümü gazete!

Çöptür bu akar kokar. Akması kokması sorun değil ama ya bakteri üretmesi. İşte her an çöp kovanızı çamaşır suyuna bulamamanız için size bir çözüm.Çöp kovasının dibine bir adet gazete kağıdı koyun. Böylece su aksa bile hem ev temiz kalır hem de bakteriler gazete ile çöpe gider.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Halıdaki kusmuk hayata küsme sebebiniz olmasın!

Evdeki minik yaramaz biraz üşütmüş olabilir ya da arkadaşlarınızla bol eğlenceli bir gecenin sonu iyi bitmemiş olabilir. Bu durumda canım halıyı atanlar tanıyorum ben yapmayın yaptırmayın. Biraz karbonat her şeye çözüm olabilir.

Halı üzerindeki katı parçaları temizleyin ardından karbonat ve suyu karıştırarak bir macun oluşturun ve kirli bölgeye sürün. Sabah elektrik süpürgesi ile süpürün halıda ne koku ne leke kalacak.

12. Sıçrayıp mutfak dolabına yapışan yağ ve kirden siz de bıkmadınız mı?

Özellikle ocak çevresinde bulunan dolaplar her pişirmeden sonra ince bir yağ tabakası ile örtülür. Ardından bütün kir ve toz üzerine yapışır ve yapışkan bir tabaka ortaya çıkar.

İşte bu yapışkan tabakadan kurtulmak için; 1 ölçü zeytinyağı ve 2 ölçü karbonat ile bir macun hazırlayıp diş fırçası yardımı ile dolapları temizleyebilirsiniz.

13. Buzdolabını her an silme derdi ile uğraşmayın.

13. Buzdolabını her an silme derdi ile uğraşmayın.

Buzdolabınızı yapışkanlı kağıtlar ile kaplayarak her kirlendiğinde temizleme derdine son verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken kağıtları değiştirmek olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
20
5
3
2
1
1