Görüş Bildir
Haberler
TV
Televizyonun Karşısına Geçip Her Sorusuna Dikkat Kesildiğimiz 17 Bilgi Yarışması

Televizyonun Karşısına Geçip Her Sorusuna Dikkat Kesildiğimiz 17 Bilgi Yarışması

Televizyon ekranlarında az sayıda da olsa, kaliteli yapımlar her zaman olmuştur. Bu yapımlardan bilgi yarışması formatında olanlar, çoğumuz için kendi bilgi ve hafızamızı tazeleyip ölçmenin yanı sıra, yeni ilginç bilgiler edinmemizi sağlar. Bu yarışma programlarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Passaparola

1. Passaparola

Metin Uca'nın sunuculuğunu yaptığı ve yayınlandığı dönemde popüler olan yarışmada en çok ilgi toplayan kısım her harften gelen soruyu hızlıca cevaplamak ya da pas geçerek verilen süre içinde tamamlamaktı.

2. Kim 500 Milyar İster?

2. Kim 500 Milyar İster?

Kenan Işık'la özdeşleşen efsane bilgi yarışması programını şimdilerde Selçuk Yöntem sunuyor. Yarışmada, yarışmacılar kendilerine sorulacak sorulara doğru cevaplar vererek bir milyon liraya sahip olmaya çalışıyorlar. Henüz en büyük ödülünü verememiş olan yarışmada, yarışmacılar kimi zaman telefonla tanıdıklarından, kimi zaman stüdyodaki izleyicilerden joker haklarıyla yardım alabiliyorlar.

3. Riziko!

3. Riziko!

Yarışmada mücadele eden üç yarışmacı, 5'er soru başlığındaki sorulara 5'er cevap vermekteydi. Amaç, cevabı verilen soruların bulunmasıydı. Her cevabın puanı farklıydı ve soruların puan ve zorluk seviyesi doğru orantılı olarak artmaktaydı. Yarışmanın final bölümünde ise tek bir soru sorulmakta ve her bir yarışmacının riske ettiği miktar kadar puan kazanılmaktaydı.

4. 7'de 7

4. 7'de 7

Takım olarak yarışan iki yarışmacının, 1 liradan 500.000 liraya kadar olan para ödüllerinden birini kazanabilmesi için; 7 genel kültür sorusuna doğru cevap vermesi gerekiyordu.

5. 1 Milyon Canlı Para

5. 1 Milyon Canlı Para

Mesut Yar'ın sunduğu yarışmada paraları canlı canlı karşınızda görmeniz en büyük motivasyon kaynağı. Ancak yarışırken paraları kendi elinizle verdiğiniz cevaba göre kaybediyorsunuz. Genel kültürüne güvenenlerin yarışması olarak hatırlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyük Risk

6. Büyük Risk

Bildiğiniz sorulardan kazanacağınız puanları, yanlış cevap verme ihtimallerinizi düşünerek belirli meblalarda riske atarak yarışma sonunda olabildiğince fazla miktarda para ödülüne sahip olmaya çalışıyorsunuz.

7. Cevap Soruda

7. Cevap Soruda

Tamamen yerli bir formattır. Programda, sunucu soruyla ilgili metni okur, bir yandan da ekrana konuyla ilgili bilgiler verilir. Soru sorulduktan sonra yarışmacılar, 20 saniye içerisinde verdikleri cevabı önlerindeki tahtaya yazarlar ve süre bittiğinde de; aynı anda cevabı yazdıkları tahtayı havaya kaldırırlar. Yarışmacılardan birkaçı soruyu doğru cevap verirse, sorunun değeri olan puan doğru cevap verenler arasında paylaştırılır.

8. Kendi Düşen Ağlamaz

8. Kendi Düşen Ağlamaz

Eğlenceli bir bilgi yarışmasıdır.Sunuculuğunu Bay J’nin üstlendiği yarışmada, katılımcılar 3 kişilik gruplar halinde yarışıyorlar. Kendi Düşen Ağlamaz’da yarışmacılar, programın başında sahip oldukları Bir milyon TL.yi, 7 soru boyunca korumaya çalışıyorlar.

9. Joker

9. Joker

Her bölümünde 500.000 TL kazandıran, ancak kazandığı ikramiyeyi elinde tutmanın bir hayli zor olduğu, her anında heyecan dolu tempolu bir yarışma programı.

10. Altın Petek

10. Altın Petek

TRT’nin yerli formatları destekleme politikasıyla izleyiciyle buluşuyor. Altın Petek’te soru sayısını da, kazanılacak ödülü de yarışmacı kendisi belirliyor. Büyük ödülü 1 milyon lira olan, sürprizlerle dolu, keyifle izlenecek bilgi yarışmasını Engin Hepileri sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Şansa Davet

11. Şansa Davet

Daha programın başında yarışmacılara peşin peşin 15 bin lira veriliyor. Çekimin gerçekleştirildiği alış veriş merkezinde bu para ile ne isterlerse alabilirler. Ama tüm aldıklarını eve götürebilmeleri için tam 7 soruyu cevaplandırmaları gerekiyor. Soruların her birinin bir maddi değeri var. İlk soru 500, ikinci soru 1000, üçüncü soru 1500 lira gibi.

12. Mastermind

12. Mastermind

İki bölümden oluşan Mastermind'da, ilk tur, yarışmacıların ustalık alanlarından, ikinci tur ise genel kültür sorularından oluşuyor.

13. Eyvah Düşüyorum

13. Eyvah Düşüyorum

Ortada olan yarışmacının 2 adet pas hakkı vardır ve etrafındaki 10 rakip yarışmacı ile tek tek yarışarak soruları cevaplamaya çalışır. Soruyu verilen süre içerisinde bilemeyen yarışmacılar üzerinde bulundukları kapaklar açılarak aşağıya düşer. Ortadaki yarışmacı her düşürdüğü rakip yarışmacının kasasından çıkan parayı kendi kasasına eklemiş olur.

14. Süper Bulmaca

14. Süper Bulmaca

5000 TL ödülü olan Süper Bulmaca'yı Alper Ateş sunuyor ve bir ayda 64 kişinin yarıştığı programda sadece bir kişi sorulan bulmacalara verdiği yanıtlarla bu ödülün sahibi olabiliyor.

15. Takip

15. Takip

Uraz Kaygılaroğlu'nun sunduğu yarışmada, birbirini tanımayan üç yarışmacının bir araya gelerek Muhsin Divan'ı alt etmeye çalışıyorlar. Onbinlerce lira kazanabileceğiniz yarışmada vereceğiniz cevaplarla Muhsin Divan'dan daha iyi bir performans ortaya koymaya çalışılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 1 Kelime 1 İşlem

16. 1 Kelime 1 İşlem

Yarışmada yarışmacılara bir kelime, bir de işlem sorusu sorulmaktadır. Kelime sorusunda yarışmacılara 8 tane harf verilmekte, yarışmacılar da bu harfleri ve bir de joker harfi kullanarak kelime türetmeye çalışmaktadır. En fazla harfli kelimeyi bulan yarışmacı harf sayısı kadar puan kazanır. İşlem sorusunda ise yarışmacılara 6 tane rakam ile bir hedef sayı verilmektedir. Yarışmacılardan beklenen, verilen 6 rakamı dört işlem ile kullanarak hedef sayıya yaklaşmaya çalışmalarıdır. En fazla yaklaşan yarışmacı puan kazanmaktadır.

17. Kelime Oyunu

17. Kelime Oyunu

Ali İhsan Varol'un sunuculuğunu yaptığı ve daha önce yayından kaldırılma gibi talihsizlikler atlatan, sevilen program Kelime Oyunu, yarışmacılarına sorulan sorular karşılığında belirli sayıda harflere sahip kelimeleri buldurmaya çalışıyor. Yarışmada günün birincileri haftanın birincisi olmaya çalışıp, ay sonu finalinde büyük ödüle ulaşmak için yarışıyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
86
32
12
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın