Görüş Bildir
Haberler
Televizyon ve Sinema Tarihinin Gördüğü 11 Öğretmenden En Sıradışı Olanı Seçiyoruz!

Televizyon ve Sinema Tarihinin Gördüğü 11 Öğretmenden En Sıradışı Olanı Seçiyoruz!

Nefî Kâfî
24.11.2015 - 00:31

1. Severus Snape (Harry Potter)

1. Severus Snape (Harry Potter)

Harry Potter serisinde önce kötü karakter gibi görünüp iyi çıktıktan sonra meğer tekrar kötüymüş derken en sonunda iyi çıkan ne idüğü belirsiz ancak öğretmenliğin hakkını en iyi şekilde veren bir karakter Snape. Gerektiğinde ders çalışmayan öğrencilerinin kafalarını tokuşturmasıyla tanınan Snape, 7 yıl ve 8 film boyunca öğrencilerine bildiği ne varsa öğretmekten geri durmamıştır. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Afet Öğretmen (Hayat Bilgisi)

2. Afet Öğretmen (Hayat Bilgisi)

'Hoca camide' sözleriyle akıllarımıza kazınan, televizyondaki Atatürk ilkelerine bağlı laik cumhuriyetçi öğretmen ekolünün son temsilcilerinden olan Afet Hoca, sözünü sakınmayan ve kimseden korkmadan çekinmeden konuşan karakteriyle bir jenerasyona örnek teşkil etmişti.

3. Walter White (Breaking Bad)

3. Walter White (Breaking Bad)

Karısı ve engelli çocuğuyla dünyanın en normal hayatını sürdüren kimya öğretmeni Walter White bir gün kanser olduğunu öğrenir ve hayatındaki her şey değişir. Yanına aldığı yaveriyle karavanda meth üretmeye başlar. Dünyadaki en kusursuz meth'i yaparak meth'ini tüm Amerika'ya duyurur. Kimya öğretmenlerimize bambaşka bi açıdan bakmamızı sağlayan bu karakter her bölümde zekası ve çılgınlığıyla bizleri şaşkınlığa uğratır.

4. Mahmut Hoca (Hababam Sınıfı)

4. Mahmut Hoca (Hababam Sınıfı)

'Okul, dört tarafı kapalı, üstünde damı olan yer değildir. Okul her yerdir. Önemli olan öğrenmek, öğretmek ve bir gaye için savaşmaktır.' Bu sözlerin üzerine bir şey söylemek gereksiz ancak Mahmut Hoca tam olarak da bu sözlerle yaşayan bir karakterdir. Çoğumuzun ilk öğretmenidir Mahmut Hoca. Birbirimizi sevmeyi, saygı duymayı ve öğrenmenin azizliğini öğretmiştir bizlere. Var ol Mahmut Hoca.

5. Mr. Garrison (South Park)

5. Mr. Garrison (South Park)

Muhtemelen kurgulanmış en sıradışı öğretmenlerden biri olan Mr. Garrison öğretmenliği boyunca önce kendisini kadın olarak hissettiğini söyleyerek cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmiş, sonra kadınlardan hoşlandığını söyleyerek lezbiyen olmuş ve en sonunda tekrar cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirerek erkekliğe dönmüştür. Ayrıca öğrencilerine derslerde Game of Thrones'taki krallıkları ve onların birbiriyle mücadelesini anlatarak 'faydalı' öğretmenliğe yeni bir soluk getirmiştir.

6. Kemal Hoca (Arka Sıradakiler)

6. Kemal Hoca (Arka Sıradakiler)

Yıllardır mezun veremeyen bir liseye gidip ordan parlak gelecek nesiller çıkartmayı kendine görev edinmiş bir öğretmendi Kemal. Uyuşturucu, çete kavgaları ve haraç gibi olaylara karışmış gençleri topluma faydalı birer birey haline getirmeye çalışıyordu. Bu serüvende onlara çok şey öğretti ve onlardan çok şey öğrendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. John Keating (Ölü Ozanlar Derneği)

7. John Keating (Ölü Ozanlar Derneği)

İlham verici, kışkırtıcı, sorgulayıcı, düşündürücü, anlayışlı ve iyi yürekli. Bu özellikler bir insanı sıradışı yapmazsa başka ne yapar ki? John Keating, rüyalarımızın öğretmenidir, gerçek olmasını istediğimiz bir eğitimdir onunkisi. Kitaplara bağımlı değildir anlattığı şeyler. Dünya değişiyordur ve biz de değişmeliyizdir. Hayattaki heyecanı kaybeden insan her şeyini kaybetmiş demektir. Bu ve bunun gibi bir sürü hayat dersini öğrenerek onu uğurlarız film bittiğinde. Oh Captain, My Captain diyerek.

8. Feride (Çalıkuşu)

8. Feride (Çalıkuşu)

Reşad Nuri Güntekin'in kitabından uyarlanan bu son dönem dizisinde Feride eğitim aşkıyla yanıp tutuşan aydın Türk kadınını temsil etmektedir. Çalıkuşu kitabı bağımsız bir Türk kadınının özgürlük ve eğitim mücadelesini ilk kez konu alan kitaplardan biri olması hasebiyle önemli bir eserdi. Dizisi de bu kitaptan uyarlanmakla beraber kitabın konusu da günümüze uyarlanmıştır.

9. Profesör X (X Men Serisi)

9. Profesör X (X Men Serisi)

Profesör X, zihniyle hemen her şeyi kontrol edebilen ve buna rağmen oldukça alçakgönüllü ve iyi niyetli kalabilmiş bir öğretmendir. İstediği birçok şeyi yapabilecek olmasına rağmen okulunda kalıp öğrencilerine ders vermeyi seçmiştir. Kendisi gibi olanların toplumda dışlanmaması için büyük çaba sarfetmektedir.

10. Koç Can (Koçum Benim)

10. Koç Can (Koçum Benim)

Bir Amerika dizisinin uyarlaması olan Koçum Benim'in Koç'u Can bize arkadaşlık, dostluk, takım oyunu ve sportmenlik üzerine çok şey öğretmiş bir karakterdi. Gençlik dizilerinde gerçekten de gençlerin oynadığı o parlak dönemlerin izleyicileri için unutulmaz dizisidir Koçum Benim.

11. Zeynep Öğretmen (Affet Bizi Hocam)

11. Zeynep Öğretmen (Affet Bizi Hocam)

Gülşen Bubikoğlu'nun başrolünde oynadığı Affet Bizi Hocam, Türkiye'de çekilen lise dizilerinin ilklerindendi. Zeynep Öğretmen de diğer dizi karakterleri gibi lise çocuklarının peşinden koşar ve yaptıkları her kötü şeyi düzeltmeye çalışırdı. Cefakar öğretmen modelinin dizi tarihimizdeki ilk karşılıklarındandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki sence en sıradışı olanı hangisi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
28
13
11
8
8
1