Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Ürünleri Bir Yılda Ne Kadar Zamlandı?

Teknoloji Ürünleri Bir Yılda Ne Kadar Zamlandı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi’nde yer alan teknoloji ürün ve hizmetlerinin fiyatlarının son bir yılda nasıl bir değişim gösterdiğinin detayları.

2014 yılının temmuz ayında, Türkiye’de ortalama 910 TL olan cep telefonlarının fiyatı, 2015 yılının Temmuz ayında 1199 TL’ye çıktı. Cep telefonlarının fiyatı son bir yılda yüzde 32 artarak, teknoloji alanında fiyatı en çok artan ürün oldu.

Teknoyo'nun haberine göre, TÜİK Merkezi Dağıtım Sistemi’nde (MEDAS) yer alan fiyatlara göre cep telefonlarını yüzde 31’lik artışla “Cep Telefonu Görüşme Ücreti” izliyor. Yani diğer bir deyişle GSM operatörleri arasındaki rekabetaslında tüketicilere fiyat avantajı olarak yansımadı..

Tablet fiyatları yüzde 10 düştü

Teknoloji ürünü bazında bir yılda fiyatı en çok artan ikinci ürün ise yüzde 20 zamlanan “Televizyon”. Türkiye’de ortalama televizyon fiyatları son bir yılda 1139 TL’den 1366 TL’ye çıktı.

TÜİK’e göre Türkiye’de son bir yılda fiyatı düşen tek teknoloji ürünü ise “Tablet” oldu. Geçen yılın temmuz ayında ortalama fiyatı 459 TL olan tablet bilgisayarlar bu yılın temmuz ayında yüzde 10 düşüşle 411 TL’ye geriledi.

Akıllı telefonlar 289 TL daha pahalı 

Zamlanan ürünlere baktığımızda, tüketiciler geçen yıla göre akıllı telefon almak için 289 TL, televizyon almak için 227 TL ve bilgisayar almak için 223 TL daha fazla ödüyor.

Hangi ürünün fiyatı ne kadar arttı?

Hangi ürünün fiyatı ne kadar arttı?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0