Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Çok Popüler Olan, Hala Tekrar Moda Olamamış 15 İlginç Saç Modeli

etiket Bir Zamanlar Çok Popüler Olan, Hala Tekrar Moda Olamamış 15 İlginç Saç Modeli

DilvinI
20.10.2014 - 18:40 Son Güncelleme: 29.10.2021 - 16:14

Saçlarınız kısa veya uzun, düz veya kıvırcık olsun; sizin de bugüne dek en azından bir adet kısa ömürlü saç trendinin kurbanı olmuş olmanız muhtemel. Ve bu tekrar yaşanabilir, çünkü bugün trend olan herhangi bir saç stilinin yarın tam bir talihsizlik olarak adlandırılması olası. İşte bir zamanlar çok popüler olup da bugün unutulmuş olan 15 saç stili...

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/58339/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bedford Kırkması

1. Bedford Kırkması

1795'te İngiliz erkeklerinin saç stillerinin değişmesinin sebebi politikti. Un kıtlığıyla birlikte yeni bir saç pudrası vergisi ortaya çıkınca, İngiliz erkekleri pudralanmış peruk modasına karşı çıkmaya başladılar. Bedford Dükü'nün başını çektiği grup, saçlarını kısa kestirip, bir parçayı yana ayırmak için çok az balmumu kullanarak daha doğal bir stil edindiler. Böylece pudraya ihtiyaç kalmıyordu.

2. Titus Kesimi

2. Titus Kesimi

1795'te saç stilleri ile bir tavır ortaya koyan yalnızca erkekler değildi. O yıl 'Titus kesimi' ortaya çıktı ve kadınlar arasında ilk popüler olan kısa saç modeli olarak tarihe geçti. Ancak, bu oldukça kısa saç modelinde boyun açıkta kalmak üzere saçlar yukarıya doğru taranıyordu; amaç da güzel gözükmek değildi. Bu saç stili, Fransız Devrimi sırasında cellatların bir kişiyi giyotine göndermeden önce saçlarını kesmelerine yönelik bir tepki olarak ortaya çıkmıştı.

3. Marcel Dalgası

3. Marcel Dalgası

Permanın öncüsü olan Marcel Dalgası, adını bu dalgalı saç modelini 1872'de keşfetmiş olan Fransız saç stilisti François Marcel'den alıyor. Sıcak maşaların yardımıyla yapılan Marcel Dalgası, 50 yıldan fazla süre popülaritesini korudu.

4. Victoria Dönemi Topuzu

4. Victoria Dönemi Topuzu

1800'lerin ortasından sonuna kadar kadınlar, saçlarını uzatıp -üst kısmı hafif kabarık olacak ve alınlarına birkaç lüle düşecek şekilde - tepelerinde toplamayı tercih ettiler; böylece saçları, büyük önem taşıyan ev işleri için koşuştururlarken onlara zorluk çıkarmıyordu.

5. Sosis Bukleler

5. Sosis Bukleler

Sosis buklelerin moda olduğu 1830'ların sonunda, 'Buklesi ne kadar sıkıysa, kadın o kadar havalıdır' ilkesi geçerliymiş gibi gözüküyor. Ancak, bu modelin saltanatı Erken Victoria Dönemi ile birlikte tamamen sona ermedi. 'Bukleli kız' olarak da bilinen oyuncu Mary Pickford, 1900'lerin başında bu stilin biraz daha yumuşak halinin tekrar popüler olmasını sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gibson Kızı

6. Gibson Kızı

20. yüzyılın başlarında ideal kadın, daha özgür ve güçlü olarak tarif edilmeye başlandı ve bunun sonucu olarak saç stilleri değişti. Saçın birkaç tutam aşağıya düşecek şekilde başın üzerinde toplanması anlamına gelen Gibson Kızı modeli, Victoria Dönemi'ne egemen saç stillerine kıyasla - belki de devrin değişmekte olduğuna işaret eden bir metafor olarak- daha serbest bir intiba bırakıyordu.

7. Şen Dul

7. Şen Dul

'Şen dul' dediğimiz, bu modeli uygulayana çok saça sahipmiş gibi bir görünüm kazandıran kocaman kuş tüyü bir şapkadan başka bir şey değil. Edward döneminde yaygın olan bu stil, Londra'da sahnelenen ve aynı ismi taşıyan bir operetin çok beğeni kazanmasının ardından 1907'de ortaya çıkmıştı.

8. Pompadour Stili

8. Pompadour Stili

Pop yıldızları bu stili 1950'lerin sonunda yeniden popüleştirmiş olabilirler, ancak 'pompadour', adını 18. yüzyılda yaşamış olan 15. Louis'nin metresi Madame de Pompadour'dan alıyor. 1900'lerin başında kadınlar bu havaya kalkık saç stilinin yüksekliğini arttırmak için saçlarını geriye doğru tarayarak kabartmaktan, aralara saç dolgusu koymaya kadar her türlü etkili yöntemi denediler.

9. Basık Pompadour

9. Basık Pompadour

Asıl 'pompadour' daha resmi etkinliklerde kullanılırken, saçın ön kısmının kabarık bir görüntü yaratmak için yeniay oluşturacak şeklinde toplandığı 'basık pompadour', uygulanması daha kolay ve günlük kullanım için ideal bir saç stiliydi.

10. Bouffant

10. Bouffant

18. yüzyılda popüler olan ve saça hem yükseklik hem de hacim kazandıran 'bouffant' modası 1950'ler ve 60'larda yeniden dirildiğinde kabarık saç kadınlar için önemli bir mevzuydu. Bu stil, tarakla kabartılmış saçları baş döndürücü yüksekliğe kavuşturma imkanı sağlıyor olsa da, 20. yüzyıl versiyonu genellikle sade ve zevkliydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Arı Kovanı

11. Arı Kovanı

'Bouffant'dan türemiş olan bir stil olan 'arı kovanı', kadınların saçlarının adeta göklere yükseldiği hareketli 60'ların değişmeyen simgesi. Bir stilist, ensede yuvarlak bir şekilde yükselen bu toplu saç modelini, bir güzellik dergisi onyılı tanımlayacak bir model tasarlamasını talep edince yaratmıştı.

12. Ördek Kuyruğu

12. Ördek Kuyruğu

1950'lerde kötü çocuk olmak istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan deri bir ceket ve bir 'ördek kuyruğu'ydu. Stil, ensede uzun bırakılan saçın çok fazla briyantin kullanılarak içeriye doğru taranmasıyla yaratılıyordu ve böylece bir ördeğin arka kısmına benzeyen bir görüntü elde ediliyordu. (Bu, iyi bir şey olarak görülüyormuş anlaşılan.)

13. Puf

13. Puf

Marie Antoinette pek çok konuda aşırıydı, bu nedenle dünyanın en vahşi saç stillerinden birini onun yaratması şaşırtıcı değil. Kocasının taç giyme törenine kule gibi yükselen bir saç modeliyle katıldıktan sonra, Fransız kadınları kimin en yüksek saç modelini yaratacağı konusunda bir yarışa giriştiler. Bazı modeller, 90 cm yüksekliğe ulaşıyordu ve daha sonra kuş tüylerinden kuş kafeslerine kadar her türlü malzemeyle süsleniyordu.

14. Zafer Kıvrımları

14. Zafer Kıvrımları

1940'larda, göz alıcı Hollywood yıldızlarının çoğunun 'zafer kıvrımları' vardı; bu model, saçın arasına herhangi bir şey koymadan geniş tutamlar halinde kıvrılıp başın üzerine tutturulmasıyla yapılıyordu. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bu görüntü popülerliğini kaybetti, ancak retro bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal.

15. Çileden Çıkarıcı Lüleler

15. Çileden Çıkarıcı Lüleler

19. yüzyılın ortasında, çoğu sosyetik adamın alınlarından gözlerinin kenarlarına sarkan küçük ve sıkı 'çileden çıkarıcı lülesi' vardı. Bu modele daha az yakışan bir isim olmakla birlikte, stil aynı zamanda 'aşk lülesi'  diye de biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
48
38
30
22
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mustafam_fb

#4 Victoria Dönemi Topuzu çok güzel duruyor. Özellikle kızıl saçlı kadınlara çok yakışır

begonvila

1 ve 4 güzel bence

Esc park

Bu ne biçim başlık ya.