Görüş Bildir
Haberler
Foursquare'da Artık Check-in Yok!

Foursquare'da Artık Check-in Yok!

Batuhan
24.07.2014 - 13:56

Foursquare'da Artık Check-in Yok!

Konum bildirme ve mekan keşif uygulaması olarak bilinen Foursquare, yeni tasarımı ve işlevselliği ile çok yakında milyonlarca mobil kullanıcının kullanımına sunulacak. Bu arada artık Foursquare'de check-in yapmak yok.

Yeni Foursquare ile yeni arayüz

Foursquare ile ilgili göze çarpan ilk yenilik, değişen logosu oldu . Check-in özelliği olmayan yeni Foursquare’in check-in işaretli bir logo kullanmaktan vazgeçmesi pek de sürpriz değil. Halihazırda Batman kod adıyla anılan uygulamanın logosu da süper kahraman logolarından esinlenilerek tasarlanmış.

Kişisellik ön planda

Yeniden kurgulanan Foursquare, kullanıcılarından öğrenen bir uygulama ve eskisine göre çok daha kişisel olma iddiasında. Daha kişisel bir tecrübe sunacak olan Foursquare, size özel önerilerle, ilgi alanlarınıza uygun mekanları keşfetmenizi sağlamaya odaklanıyor.Yani bir kullanıcının gördüğü ile diğerininki birebir aynı olmayabilir. Uygulamayı açtığınızda sizi aşağıdaki gibi bir sayfa bekliyor.

Daha fazla gelir kaynağının yolunu açtı

Foursquare bu adımla beraber bir bakıma konum bazlı bir mekan arama motoru haline gelmiş oldu. Şirketin böylece hemen hemen aynı kategoride yer alan Yelp‘e alternatif bir hale geldiğini söyleyebiliriz. Ancak Foursqure’in konum bazlı arama motoru konusunda Yelp’in epey farkla rekabete girmiş bulunuyor. Foursquare, birçok ülkede kullanıldığı için yerelleşme çalışmaları üzerinde vakit harcamayacak. Çünkü platforumun elinde kullanıcılar üzerinden sağlanmış mekan verileri buluyor.

Foursquare'da artık check-in hizmeti yok!

Bugünden itibaren tüm check-in hizmetini tamamen Swarm’a aktarmış bulunan Foursquare’in yeni versiyonunun da birkaç hafta içinde kullanıcılarla buluşacağı öngörülüyor.

CNN TÜRK

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/bilim-te...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0