Görüş Bildir
Haberler
Tam Anlamıyla Bir Empat Olduğunuzun 17 Şaşmaz Kanıtı

etiket Tam Anlamıyla Bir Empat Olduğunuzun 17 Şaşmaz Kanıtı

cakyz
29.04.2016 - 16:57

Empat, karşısındaki insanın duygu ve düşünce dünyasını olduğu gibi algılayıp hissedebilen ve bu sayede dillendirilmeyen duygu ve beklentileri de sezebilen kişilere verilen isimdir sevgili dostlar. Hepimizde elbette belirli bir ölçüde var olan bir özellik fakat bu durumu kuvvetli bir biçimde yaşayan insanların yaşamları bizimkinden biraz daha farklı. İşte onları farklı kılan 17 özellik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başkalarının yaşadığı üzücü olaylar sanki sizin başınıza gelmiş gibi hisseder, en az o insanlar kadar üzülür ve bu duyguları atlatmak konusunda güçlük çekersiniz.

2. Yaşadığınız yoğun duygular bazı fiziksel semptomların oluşmasına yol açabilir. Bu semptomlar genellikle baş ağrısı ya da karın ağrısıdır.

3. Diğer insanların enerjisinden çok kolay etkilenirsiniz. Bunun o insanları ne kadar sevdiğinizle bir ilgisi yoktur; etrafınızdakilerin duygu durumunu istemsizce kendi üzerinize çekersiniz.

4. Çoğu zaman etrafınızdakilerin duygu ve düşüncelerini birinci plana alır, kendi duygu ve düşüncelerinizi ikinci plana atarsınız.

5. Bu durum kimi zaman kendi isteklerinizi görmezden gelmenize hatta kendi isteklerinizden bihaber olmanıza sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Etrafınızdaki insanların duygu ve düşüncelerini o kadar çok benimsersiniz ki bazen insanlar size medyum olup olmadığınızı sorabilir.

7. Kendinizi çoğu zaman yorgun hissedersiniz. Yaşadığınız duygu ve düşünce yoğunluğu enerjinizi tüketir ve stres yaratır.

8. Yeri geldiğinde kendi duygu ve düşüncelerinizi başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmazsınız. Yaşadıkları konsunda oldukça dürüst davranan insanlardansınızdır.

9. Arabulucu ve yatıştırıcı bir kişiliğe sahipsinizdir. Arkadaş grubunuzda bir tatsızlık yaşandığında ortamı sakinleştiren genellikle siz olursunuz.

10. Yakınlarınızın sıkıntılarını anlatmak ve tavsiye almak için seçtikleri ilk insansınızdır. Karşınızdakini çok iyi anlıyor olmanız sizi iyi bir sırdaş ve akıl hocası yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayat sizin için sıkıcı olmaya başladığında hayal kurarsınız. Etrafınızdakiler sıkça kafanızın içinde yaşadığınızı söylerler.

12. Çok canlı ve yaratıcı rüyalar görürsünüz. Bir gecede birkaç farklı rüya görebilir ve uyandığınızda hepsini tüm ayrıntılarıyla hatırlayabilirsiniz.

13. Sık sık sindirim problemleri yaşarsınız. Empatlarda en sık rastlanan fiziksel belirtilerden biri hassas bir midedir.

14. Kimi zaman herkesten uzaklaşıp bir süre yalnız olmaya ihtiyaç duyarsınız. İnsanlar sizin enerjinizi tüketmektedir ve bu yüzden kendinizi arada bir şarj etmeniz gerekir.

15. Özgür bir ruha sahipsinizdir. Paranın satın alamayacağı deneyimler için yaşarsınız ve statü peşinde koşmazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Doğrucu Davut'sunuzdur. Birinin size herhangi bir yalan söylemesi öyle geçiştirilebilecek bir şey değildir. Dürüstlüğe çok önem verirsiniz.

17. Çünkü siz dürüst bir insansınızdır. Rol yapmayı, sevmediğiniz bir şeyi sevmiş gibi davranmayı hem sevmez, hem de beceremezsiniz. Etrafınızdaki insanlar size sonsuz güven duyabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
264
45
22
11
7
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okcomputer

millet yorgun hissediyor, başı ağrıyor, çevresindekileri önemsiyor, rüya falan da görüyor diye kendini empat sanacak şimdi

Aleyn

18. Bu galeriyi gördükten sonra ''Aynen beni anlatmış, empatım o zaman'' diye düşünüyorsanız empat değilsinizdir. Büyük ihtimal empati yeteneğiniz oldukça ge... Devamını Gör

Hande

yine beni çok iyi anlatmışlar.