Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Fırtına: İnşaatlar Dehşet Saçtı

İstanbul'da Fırtına: İnşaatlar Dehşet Saçtı

adem kara
23.09.2014 - 15:59

 İstanbul'da kısa süre etkili olan fırtına sonucu inşaatlar adeta dehşet saçtı. Beyoğlu Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir inşaat yapımında kullanılan iskele çöktü. Gelen son bilgilere göre 1'i çocuk 10 kişi yaralandı. Merter'de de bir inşaatın tahta levhaları araçların üzerine uçtu. Elmadağ ve Merter'in ardından Sultanbeyli'de fırtına inşaat paravanlarını uçurdu: 2 işçinin yaralandığı belirtiliyor. Asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatında fırtınanın etkisiyle pervane gibi dönen vinç, amatör kameralara yansıdı...

İstanbul'da öğleden sonra başlayan fırtına Taksim, Elmadağ'daki Şan Tiyatrosu'nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesini çökertti. İskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi'nden geçen geçen 1'i taksi 2 otomobil, 1 cip ve 1 minibüsün üzerine üzerine düştü. Aralarında Lübnan ve Suriyeli turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi yaralandı.

Kısa sürede olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 1 Suriyeli çocuğun da aralarında olduğu yaralılara ilk müdahale yakındaki Surp Agop Hastanesi'nden yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri itfaiye, araçlarının ezilmesiyle yüzlerinden ve çeşitli yerlerinden yaralananlara müdahale etti, itfaiye ekipleri araçlarda kalanları dışarı çıkardı. Çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik çemberi oluşturdu. Cumhuriyet Caddesi her iki yönden trafiğe kapatıldı, itfaiye binadan düşme olasılığı bulunan iskele parçalarını toplamaya başladı.

Tahta levhalar araçların üzerine uçtu

İstanbul'da etkili olan fırtına sırasında, E-5 Karayolu Merter yan yol mevkiinde bulunan bir inşaat şantiyesinin çevresindeki sunta perdeler, fırtınanın etkisiyle yoldan geçen otomobillerin üzerine düştü.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bazı araçlarda hasar meydana geldi. Öte yandan, aynı şantiye içerisinde bulunan bir ağaç da fırtınanın etkisiyle devrildi. Yoldan otomobiliyle geçen bir vatandaş ise, otomobilinin üstüne devrilen perdelerin görüntüsünü çekti. Sürücü, daha sonra seyir halinde olduğunu ve bir anda perdelerin aracının üstüne devrildiğini söyledi. 

E-5 yan yol geçici olarak trafiğe kapanırken, otomobillerin plaka altından çıkarılmasından sonra yol trafiğe açıldı

Sultanbeyli'de fırtına inşaatın paravanlarını uçurdu

Sultanbeyli'de de fırtına yine bir inşaatın paravanlarını uçurdu; ilk belirlemelere göre 2 işçi yaralandı. 

O rezidansın vinci pervane gibi döndü!

Mecidiyeköy'de, 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasının yaşandığı Torunlar Holding'e ait rezidans inşaatındaki kulenin vinci, fırtınanın etkisiyle pervane gibi döndü. O anlar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Kaynak: DHA ve Ajanslar

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte iskelenin çökme anı

Merter'de Tahta Levhalar Araçların Üzerine Uçtu

Mecidiyeköy'de, 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasının yaşandığı rezidansın vinci pervane gibi döndü!

Merter

Sultanbeyli'de yaralanan işçilerden biri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elmadağ

Elmadağ

Elmadağ

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0