Görüş Bildir
Haberler
Taksim Dayanışması Hakim Karşısında

Taksim Dayanışması Hakim Karşısında

adem kara
12.06.2014 - 09:16 Son Güncelleme: 12.06.2014 - 16:23

Taksim Dayanışması Gezi'yi Savunuyor

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Taksim Dayanışması davası devam ediyor.

Sabah saatlerinde başlayan dava büyük salonda görülüyor. Oturacak ve ayakta duracak yerin kalmadığı salonda sanıklar hazır bulundu. Duruşmayı izleyenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Melda Onur ile Sezgin Tanrıkulu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Levent Tüzel de var.

Kimlik tespitinin ardından mahkeme başkanı iddianameyi okudu.

İddianamenin okunmasından sonra ilk olarak Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ilk savunmasını yaptı.

“Doğal ve kamusal alanların yok edilmesine karşı, Anayasa’nın bizlere verdiği görevi yerine getirmek ve en temel insan hakkını savunmak için biraraya geldik” diyen Yapıcı Taksim Projesi askıya çıktığından beri tüm hukuki ve demokratik yollarla itirazlarını dile getirdiklerini ifade etti.

“Ancak buna rağmen Başbakan ‘Reddi reddederiz” şeklinde hukuka aykırı bir açıklama yaptı.”

“Suç işlemek bir yana haklılığımız yüksek yargı tarafından onaylanmıştır” diyen Yapıcı “Sadece, meslekten olmayan bir idareci istedi diye İstanbul için çok büyük öneme sahip Taksim Gezi Parkı’nda yapılmak istenen değişiklik hukuka aykırıdır” diye konuştu.

Gezi direnişini “Barışçıl ve dünyaya örnek olan bir itiraz” olduğunu ifade eden Yapıcı şiddet uygulayan polisler yargılanmazken kendilerinin yargılandığını belirterek sözlerini şöyle bitirdi:

“Bu kentte bu meydan biz kullanalım diye var. Canımız ne zaman, nasıl isterse toplanalım diye var.

“Hiçbir suç işlemedim ve arkadaşlarımla birlikte beraatimi, şiddet uygulayanların da yargılanmasını istiyorum.”

Yapıcı’nın ardından İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu savunmasına başladı. Gezi direnişinin halkın kamusal alanları koruma mücadelesi olduğunu söyleyen Çerkezoğlu “İtiraf ediyorum, gönüllü hekimleri, meydanlara yaralıları tedavi etmeye çağırdık” dedi.

Polis şiddeti sebebiyle insanların öldüğünü, gözlerini kaybettiklerini belirten Çerkezoğlu “Ancak bunların sorumluları yargılanmazken biz masumiyetimizi kanıtlamaya çalışıyoruz” dedi.

Çerkezoğlu “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diyerek savunmasını bitirdi.

Mahkeme öğle arasının ardından savunmalarla devam ediyor.

Elif Akgül | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/insan-ha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0