Görüş Bildir
Haberler
Sütyen Numaraları

Sütyen Numaraları

Renkli Kelebek
06.06.2014 - 16:04 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 16:25

Sütyen Numaraları

Kendinize en uygun sütyen modelleri ve daha fazlasına yazılarımızdan rahatlıkla ulaşabilirsiniz ve kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. 

Sütyen göğüsleri toparlayıcı ve şeklini koruyucu etkisi ile bilinir. Göğüslerde sarkma oluşmasını önlemek, meme yapısını ve görüntüsünü korumak için sütyen takılır. Sütyenler farklı ihtiyaçlara göre çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Örnek olarak küçük göğüslü bayanlar, göğüslerini büyük göstermek için destekli, içerisinde slikon bulunan sütyenler kullanırken, büyük göğüslü bayanlar göğüslerinin sarkmaması ve toplu bir görünümde olması için özel üretilen toparlayıcı sütyenleri tercih edebilirler.

Sütyen ihtiyacı olan bayanların sütyenlerini satın almadan önce tespit ettikleri sütyen numaraları, sütyen seçiminde dikkate alınması gereken en önemli seçenektir. Sütyen numaralarının doğru belirlenmesi, sütyenin rahat kullanımı ve meme sağlığı için oldukça önemlidir.

Sütyen numaraları genellikle 75-80 gibi sayısal ifadeler ile karşımıza çıkmaktadır. Bazı sütyen üreticileri bu ifadelerin yanına A-B gibi harfler getirerek kullanıcıdan cup değerini de istemektedir. Cup değeri, sayısal olarak belirlenmiş bir bedenin yanında yer alan harflerdir. 75A-85C cup içeren sütyen numaralarına örnek gösterilebilir.

Sütyen Numaraları Nasıl Bulunur?

Kaç numara sütyen alacağını bilmeyen bir bayanın öncelikle bir mezura yardımı ile göğsünün alt kısmından başlayarak göğüs kafesinin etrafını saracak şekilde bir ölçüm yapması gerekmektedir. Çıkan değer, aşağıdaki tablodan karşılaştırarak cm değerine göre sütyen numarası bulunabilmektedir.

Sütyen Numaraları Tespit Tablosu

Meme alt kısım ve çevresi Sütyen Numarası

  • 96 - 100 cm arasında ise 100

  • 91 - 95 cm arasında ise 95

  • 86 - 90 cm arasında ise 90

  • 81 - 85 cm arasında ise 85

  • 76 - 80 cm arasında ise 80

  • 71 - 75 cm arasında ise 75

  • 70 cm ve altında ise 70

sütyen numarası şeklinde tespit edilebilir.

Cup değerini bulmak için ise;

Göğüs altından başlayarak yaptığınız ölçüm sonrasında elde ettiğiniz değeri, bu sefer alt kısım yerine göğsünüzün orta yani dolgun kısmından başlayarak yapacağınız ölçme sonrasında bulacağınız değerden çıkartarak aradaki farkı aşağıdaki tablodan karşılaştırabilir, cup değerine ulaşabilirsiniz.

Cup Değeri Belirleme Tablosu

Aradaki Fark Miktarı Cup Değeri

6,5 cm’den küçük ise A

6,5 - 13 cm arasında ise B

14 - 19,5 cm arasında ise C

19,5 - 26 cm arasında ise D

26 cm’den büyük ise DD

Sütyen numarasını bulduktan sonra, sütyen denilince akla ilk gelen iç giyim markalarının kataloglarında yer alan birbirinden güzel ve kaliteli sütyen modellerini, indirimli fiyat avantajlarıyla iç giyim sitemizden sipariş verebilirsiniz.

İnstagram üzerinden bizleri takip etmek için : **http://instagram.com/icgiyimcomtr**

Kaynak: http://www.icgiyim.com.tr/sutyen
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın