Görüş Bildir
Haberler
Suriye'ye Yardım Götürdüğü Belirtilen TIR'lara Hava Saldırısı

Suriye'ye Yardım Götürdüğü Belirtilen TIR'lara Hava Saldırısı

Onedio Medya
25.11.2015 - 20:01 Son Güncelleme: 26.11.2015 - 11:05

Türkiye'nin Suriye sınırı yakınlarındaki Azez ilçesi ve buradaki yardım TIR'ları bombaların hedefi oldu. Suriyeli muhaliflere göre, Rus uçaklarının bombardımanında 7 kişi öldü, 10 yaralı var ve 20 TIR da yandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'na beş kilometre uzaklıkta bulunan Halep'in Azez ilçesi, savaş uçaklarının hedefindeydi. Bombardımanda buradaki yardım TIR'ları da vuruldu. Suriyeli muhaliflere göre, Rus savaş uçaklarının bombardımanında en az 3 kişi hayatını kaybetti ve yaralananlar oldu.

"Tırlara Rus uçakları saldırdı"

"Tırlara Rus uçakları saldırdı"

AA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde ise, 7 TIR şoförünün öldüğü, 10 kişinin yaralandığı ve 20 tırın yandığı belirtildi. Ajansa konuşan muhalif Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Zekeriya Karslı da, ''Yardım tırlarına Rus savaş uçaklarının saldırdığını'' savundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Twitter'dan, 'Azez'de Rus hava saldırısıyla vurulan yardım TIR'ına İHH Sivil Savunma ekipleri müdahale etti' diye yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Henüz saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yok. TIR'ların kime ait olduğu 'resmi olarak' bilinmiyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Sekreteri Yavuz Dede, saldırının kendilerine yönelik olmadığını söyledi; 'Yardım konvoyumuza yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Bölgedeki arkadaşlarımız işlerinin başındalar. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre ticari tırların durduğu yere yönelik bir saldırı gerçekleşmiş. Saldırı sonrası bizim acil yardım ekiplerimiz bölgeye intikal ederek yangın söndürme ve can kurtarma faaliyetinde bulunmuşlardır' dedi.

Azez ilçesi muhaliflerin kontrolünde. Vurulan yardım tırlarının içinde de inşaat malzemesi olduğunu belirtiyorlar. Azez'in bazı köyleri IŞİD saldırılarına maruz kaldıktan sonra örgütün eline geçmişti. 

Reuters, AA ve İHH

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda