Görüş Bildir
Haberler
Gaziantep Havaalanına Suriye'den Roket Saldırısı

Gaziantep Havaalanına Suriye'den Roket Saldırısı

Suriye'den atılan 2 roketatar mermisinden biri Gaziantep Havalimanı lojmanlarının bahçesine, diğeri ise boş araziye düştü. Olayda ölen veya yaralanan olmadı. Saldırı ile ilgili açıklama yapan TSK, IŞİD mevzilerinin topçu ateşiyle imha edildiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Korku ve paniğe neden olan roketler saat 10.50 sıralarında atıldı. Olayda ölen veya yaralananın olmadığı bildirildi.

Olayın ardından lojmanların boşaltıldığı, havaalanına giden bütün yolların da jandarma ekipleri tarafından kapatıldığı belirtildi.

Bölgedeki kaynaklar mermilerden birinin patlamadığını bildirdi.

Yerel haber sitelerinde yer alan fotoğraf

AKP'li milletvekili Abdülhamit Gül Twitter hesabından 'Çok şükür can kaybımız yok' açıklamasını yaptı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve askeri yetkililer roketlerin düştüğü bölgede incelemelerde bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sınır ile havaalanı arası yaklaşık 38 kilometre

Sınır ile havaalanı arası yaklaşık 38 kilometre

7 Mayıs'tan bu yana Türkiye'ye yönelik roket saldırısında bulunmayan IŞİD, dün Kilis'e 3 roketle saldırmıştı. Yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

IŞİD roketlerinin ilk kez hedefi olan Gaziantep, son dönemde IŞİD'in hücre evlerine yönelik operasyonlarla gündeme gelmişti. Terör örgütü aralarında Gaziantep'in de olduğu sınır kentlerine saldırı tehditlerinde bulunmuştu.

IŞİD'in Türkiye emiri olduğu belirtilen, Ankara ve Suruç katliamlarını sorumlularından Yunus Durmaz operasyon sırasında üzerindeki bomba ile kendisini patlatmıştı. Operasyonlarda çok sayıda canlı bomba yeleği, patlayıcı maddeler ele geçirilmişti.

TSK'dan açıklama: IŞİD mevzileri imha edildi

TSK'dan açıklama: IŞİD mevzileri imha edildi

Olay sonrası TSK'dan yapılan açıklamada, 'Gaziantep'e roket atılan 4 IŞİD mevzi, hedef tespit radarıyla tespit edilerek topçu ateşiyle imha edildi' denildi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
94
79
41
13
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

2 uçak yollayıp sınırın ilerisini bombalamaktan aciz cihan devleti... biz süper gücüz almanya bizi kıskanıyor vs lere inanan geri zekalılar sayesinde bu günl... Devamını Gör

Ahmet Ziya Boz

Acaba Suriye'de ki yüzlerce radar sistemi uçaklarımızı vurursa daha kötüsü Rus uçaklarıyla it dalaşına girersek ne olacak?Ayrıca Dünya kamuoyuna nasıl açıkli... Devamını Gör

alicengiz

o değilde bu haberlerden sonra tsk hava saldırısı düzenledi bilmem kaç ışidli pkklı öldürüldü falan diye haber yapıyorlar ya komik oluyor. bir diyorlar 200 b... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ortadoğu batağına adım adım gidiyoruz. yazık günah şu ülkeye. şimdi yönetenlere alkış tutanlar bir gün çok üzülecek ama çok geç olacak