Görüş Bildir
Haberler
Sur ve Silopi İçin 'Acele Kamulaştırma' Kararı

Sur ve Silopi İçin 'Acele Kamulaştırma' Kararı

Onedio Medya
25.03.2016 - 12:52 Son Güncelleme: 25.03.2016 - 15:06

Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur'un büyük bir bölümü, Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu'nca alınan acele kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde de riskli alan olarak belirlenen çok sayıda parsel hakkında kamulaştırma kararı alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karara göre Diyarbakır’ın kalkan balığı şeklinde olan 5,5 kilometre uzunluğundaki tarihi Sur’larının içinde kalan kısmın neredeyse tamamı kamulaştırılmış oldu.

Tarihi surlarının içinde kalan kısmın neredeyse tamamı kamulaştırılmış oldu

Tarihi surlarının içinde kalan kısmın neredeyse tamamı kamulaştırılmış oldu

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'ta 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Güvenlik güçleri operasyonları 9 Mart'ta sona erdirirken, ilçenin 5 mahallesinde halen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Özellikle yasağın uygulandığı 6 mahallede çatışmalar sonrası oluşan ağır hasardan sonra Sur'un bundan sonra ne olacağı tartışılıyordu.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile Sur'da 'acele kamulaştırma' kararı alındı. Kararla, ilçedeki 15 mahallede bulunan toplam 368 adadaki 6 bin 300 parselin acele kamulaştırılmasını karar verildi. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yer alan kararından şöyle denildi:

'Diyarbakır ili Sur İlçesi'nde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması, adı geçen bakanlığın 16.03.2016 tarihli ve 2988 sayılı yazısı üzerine 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 27'nci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 21.03.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.'

Resmi Gazete bağlantısı

İçeriğin Devamı Aşağıda

UNESCO Uluslararası Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan tarihi Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi ile aldığı kararla kamulaştırılacak parseller üzerinde Sur Belediyesi binası, bazı oteller, Cemil Paşa Konağı gibi binaların da bulunduğu belirtildi.

Silopi’de de çok sayıda parsel kamulaştırıldı

Silopi’de de çok sayıda parsel kamulaştırıldı

Bakanlar Kurulu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde riskli alan olarak belirlenen çok sayıda parsel hakkında da kamulaştırma kararı aldı. 

Kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamulaştırma kararı kapsamında Barbaros, Başak, Cudi, Karşıyaka, Harunbey ve Yeşiltepe mahallerinde çok sayıda parsel bulunuyor.

DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
28
14
11
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

devlet tek bir kağıt parçası ile yüz yıllık mala mülke el koydu..tebrikler, bu gerçekten türklerin gücünü gösteriyor.. bir de utanmadan terörle mücadele ediy... Devamını Gör

denemecelersss

Beğenmiyorsan suriye ırak orada git kansızlar orada toplanıyor

Pasif Kullanıcı

Yak, işlet, devret

Mehmet KORKMAZ

Bundan sonraki adım yandaşlara peşkeş çekmek olacak