Görüş Bildir
Haberler
Sur'daki Çatışmalarda Şehit Sayısı 3'e Yükseldi

Sur'daki Çatışmalarda Şehit Sayısı 3'e Yükseldi

Deniz Gök
10.02.2016 - 19:37 Son Güncelleme: 11.02.2016 - 10:21

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dünkü çatışmalarda yaralanan bir askerin daha tüm çabalara rağmen şehit düştüğünü açıkladı. Sur'da dün yaşanan çatışmalarda şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün akşam güvenlik güçleriyle terör örgütü  PKK arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş Osman Öz ve uzman onbaşı Kadir Genç doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. 

Sur'daki bugünkü çatışmalarda şehit olan asker sayısı da 3'e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında bugün saat 08.00'de yapılan açıklamaya göre, dün Sur ilçesinde ağır yaralanan bir asker daha şehit düştü. 

Açıklamada şöyle denildi:

'10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz' denildi.'

Çatışmaların devam ettiği Güneydoğu'dan dün 7 şehit haberi gelmişti.

Şehit olan Uzman Onbaşı Kadir Genç in Adana'daki baba evi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz ile Adana’nın Karaisalı ilçesi nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki uzman onbaşı Kadir Genç için bugün törenler düzenlenecek. 

DHA / TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sehidimize allah rahmet eylesin.

Ahmet Ziya Boz

Bu kaçıncı şehit oldu

Anateist Tsietana

Allah rahmet eylesin şehidimize... Silah arkadaşları, kanını yerde bırakmaz inşallah!