Görüş Bildir
Haberler
Sur'da Çatışma: Şehit Sayısı 4'e Yükseldi

Sur'da Çatışma: Şehit Sayısı 4'e Yükseldi

Onedio Medya
27.01.2016 - 13:01 Son Güncelleme: 27.01.2016 - 19:02

6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün saat 11.30'dan itibaren 5 mahalle ve 1 caddede daha sokağa çıkma yasağı getirildi ve operasyonlar yoğunlaştı. TSK çıkan çatışmalarda 3  askerin şehit olduğunu açıkladı. İlerleyen saatlerde saldırılarda yaralanan bir polis memurunun da kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün saat 11.30'dan itibaren 5 mahalle ve 1 caddede daha sokağa çıkma yasağı getirildi ve operasyonlar yoğunlaştı. Sur'da çıkan çatışmada PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ve roketatarlı düzenlediği saldırıda 6 asker yaralandı. 

Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 3 asker doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralıların ise tedavileri sürüyor.

Yaralı polis şehit düştü

Öte yandan, terör saldırısında yaralanan polis memuru, tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Genelkurmay'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

'27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Yaralı silah arkadaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.'

Şehitlerin isimleri ve rütbeleri belli oldu

Şehitlerin isimleri ve rütbeleri belli oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre şehit düşen 3 askerin Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş olduğu öğrenildi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a giden şehitler Yüzbaşı Can Çiğa'nın Mersin'de, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın İzmir'de ve Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'ta oturan ailelerine oğullarının şehit düştüğü haberi verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgut

Hava bombardımanıyla dümdüz edilsin içindeki farelerle birlikte yazık askerlerimize.

Fıstıkçı Şahap

Allah yardımcınız olsun şanlı ordu

phesus

sura asker sokmayın, f16 ları kullanın, iha larla tespit edin f16larla bombalayın

phesus

operasyonlardan sonra bu mahalleler kullanılamaz durumda olacak. şuanki durumda sivil ve askerler için bölge çok tehlikeli, sivilleri tahliye etsinler, sonra... Devamını Gör