Görüş Bildir
Haberler
Sunay Akın'ın Çağrısına Diyanet'ten Yanıt: 'Oyun Müzesi Çocukların Olmalı'

etiket Sunay Akın'ın Çağrısına Diyanet'ten Yanıt: 'Oyun Müzesi Çocukların Olmalı'

Deniz Gök
07.07.2016 - 19:22 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 15:13

Sunay Akın, İstanbul Ataşehir’de Mimar Sinan Parkı içindeki Düştepe Oyun Müzesi’nin binasının, müftülüğe tahsis edildiğini, bu nedenle boşaltılmak istendiğini duyurmuş, parkın çocuklara bırakılması için çağrıda bulunmuştu. Sunay Akın’ın çağrısına Diyanet’ten olumlu yanıt geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ataşehir’deki Mimar Sinan Parkı içinde yer alan Düştepe Oyun Müzesi’nin bulunduğu bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe müftülüğüne tahsis edilmiş, müzenin boşaltılması için tebligat gönderilmişti.

Kararın ardından Twitter hesabından paylaşımlar yapan Sunay Akın ise şunları yazmıştı:

“Ataşehir’de kurduğum Düştepe Oyun Müzesi, Mimar Sinan Parkı’ndadır. Müftülük bir binada hizmet verebilir ama çocuklar odaya kapatılamaz! Parktaki üç barakadan ikisi oyun müzesinin, biri müftülüğün. Müftülük daha geniş bir binaya taşınabilir. Park çocukların oyun alanıdır! Yeni Mimar Sinan’lar yetişsin istiyorsak, çocuklar için kurulan Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’ne sahip çıkmalı, korumalıyız! Oyun oynadığı her gün çocuğun bayramıdır.”

Akın, aynı zamanda, #düştepeoyunmüzesinedokunma etiketiyle bir kampanya başlatarak, destek çağrısında bulunmuştu. Bununla birlikte, müzeyi korumak isteyenler, Sunay Akın’ın çağrısına kulak vererek bir imza kampanyası başlatmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sunay Akın'dan yeni açıklama: Diyanet oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istedi

Sunay Akın'dan yeni açıklama: Diyanet oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istedi

Sunay Akın, basına yansıyan haberlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendisine ulaştığını yazdı. 

Akın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sizlerin oluşturduğu duyarlık sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aradılar ve haberi bugün duyduklarını, müftülüğün yer yoksa bodrum katta çalışacağını, oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istediklerini bildirildiler. Ayrıca, resmi tatil biter bitmez bu yönde açıklama yapılacağı söylendi” dedi.

Konunun asıl muhatabının müzeyi müftülüğe tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olduğunu kaydeden Akın, Ataşehir Belediyesi’nin de kararın iptali için mahkemeye başvurduğunu kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan tepkiler

Sosyal medyadan tepkiler
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
320
111
65
35
17
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Bu müzeyi gidip görmedi iseniz, öyle gittiğimde sadece oyuncak göreceğim zannetmeyin, bu müzede çok büyük bir arşiv var, tarihin tanıklığı var oyuncaklar va... Devamını Gör

hipotalamus

Gösterisinde güzel bir hikaye anlatmıştı.Birebir paylaşayım o hikayeyi."Amerika’da Metropolitan Sanat Müzesi var. Girişinde ise çok güzel heykeller... Bunu y... Devamını Gör

Sunay Akını bir kefeye , bütün istanbul müftülüğünü bir kefeye koysalar; muhtemelen sunay akın ağır basar.

Pasif Kullanıcı

sizin diyanet işlerinize sokayım.dünyada bir örneği daha yok amk yılda 8 milyar boş işlere gitsin.

Andy Dufresne

milyonlarca insanın dini inancına hakaret eden alçak sen hangi toplumda yaşıyorsun. adın sanın nedir hakaret ettiğin dini anladık hangi dine saygı hangi inan... Devamını Gör