Görüş Bildir
Haberler
Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD Saldırısı Yalanlandı

Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD Saldırısı Yalanlandı

adem kara
29.09.2014 - 12:49

IŞİD militanlarının Suriye sınırları içindeki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne saldırıp, devriye gezen Türk askerlerini rehin aldığı haberleri askeri kaynaklar tarafından yalanlandı.

Cumhuriyet'ten Barkın Şık'ın haberine göre, askeri kaynaklar, Washington Post gazetesinin, “Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerler IŞİD tarafından esir alındı” şeklindeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını ancak IŞİD’in böyle bir hedefi olabileceğini belirtti. Ankara’nın ajandasında bulunan iki talep ABD tarafından karşılık bulamıyor. 

Türkiye, Suriye hava sahası üzerinde “No Fly Zone-Uçuşa Yasak Bölge” ilan edilmesi ve Türkiye’ye yönelecek göçü önlemek için yine Suriye içinde “güvenli bölgeler” oluşturulmasını istiyor.

Esad kilit atıyor

Uçuşa Yasak Bölge, Esad rejimine bağlı hava savunma sisteminin susturulması açısından da önem taşıyor. Türkiye “savaş nedeni” olarak gördüğü Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu havadan korumak için Uçuşa Yasak Bölge uygulamasının hayata geçmesini istiyor. Halen, sınırda devriye atan Türk savaş uçaklarına zaman zaman Esad’a bağlı Suriye hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atılıyor. Türk Hava Kuvvetleri bu yüzden Türkiye’den 32 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye’deki Süleyman Şah Saygı Karakolu ile ilgili gelişmeleri Türkiye sınırı içinde kalarak, uzaktan izliyor.

‘IŞİD hedef alabilir’

Washington Post’un ortaya attığı “Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerler IŞİD tarafından esir alındı” yönündeki iddialar ise güvenilir kaynaklar tarafından reddedildi. Şu an için böyle bir gelişme yaşanmadığını vurgulayan kaynaklar, “Ancak IŞİD’in böyle bir hedefi olabileceği göz ardı edilmemeli” diye konuştu. ABD’nin İncirlik Üssü’nün kullanımı konusundaki talebinin de yürütülen pazarlıklarda halen masada olduğu öğrenildi.

Barkın Şık | Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara, Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD Saldırısını Yalanladı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0