Görüş Bildir
Haberler
Stratejik Tepede Bayrak Savaşı

Stratejik Tepede Bayrak Savaşı

Onedio Medya
25.10.2014 - 03:16 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 13:53

Stratejik Tepede Bayrak Savaşı

IŞİD kuşatması altındaki Kobani’de çatışmalar devam ederken kentin batısında stratejik öneme sahip Til Şeir Tepesi, 24 saat içinde üç kez el değiştirdi

NAMIK DURUKAN Mürşitpınar

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin aralıksız bombardımanına rağmen Kobani’yi işgal eden IŞİD, kentin stratejik noktalarına saldırılarını sürdürüyor. Kentin batısında Til Şeir Tepesi, 24 saat içinde üç kez el değiştirdi; İŞID tepeyi almaktan vazgeçmiyor.

YPG güçlerinin 14 Ekim’de ele geçirdiği tepe, önceki gün yoğun bir saldırı başlatan IŞİD’in kontrolüne geçti. Koalisyon uçakları IŞİD’in bayrak diktiği tepeye bomba yağdırdı. Büyük kayıp veren IŞİD militanları, denetimleri altındaki Mezra köyüne çekildi. IŞİD’liler uçakların bölgeden ayrılmasından sonra tepenin kontrolünü yeniden ele aldı. Bunun üzerine ABD uçakları 22.30 sıralarında tepeyi ve çevresindeki IŞİD hedeflerini tekrar vurdu. Bombalamanın ardından saldırı başlatan YPG, yeniden kontrolüne aldığı tepeye Sabah saatlerinde kendi bayrağını dikti. Bunun üzerine IŞİD, Mezra köyüne geri çekildi.

Kürtçe anons yapıldı

Kobani etrafındaki bombalamalar nedeniyle bölge köylüleri tedirgin bir gece geçirdi. IŞİD dün öğleye doğru Til Şeir Tepesi’ndeki YPG’lilere yönelik havan saldırısı başlattı. Atılan havanlardan üçü, Türkiye topraklarına düştü. Mayınlı bölgeye gelen ve büyük bir gürültüyle patlayan topların şarapnel parçaları köylere kadar ulaştı.

Havan atışı akşam saatlerine kadar aralıklarla sürdü. Buna rağmen Türkiye tarafından Kobani’ye geçmek isteyenlere sınırda devriye görevi yapan zırhlı araçlardan Kürtçe “Burası yasak bölge. Derhal bölgeyi terk edin” anonsları yapıldı. Bu arada ÖSO ve Furkan El-Fırat grupları ile birlikte IŞİD’in ilerleyişini durduran YPG, bombalı araçla yapılan saldırıları engelledi. Önceki gün ve dün yaşanan çatışmalarda 50’ye yakın IŞİD militanı öldürülürken, çok miktarda cephanenin de YPG’nin eline geçtiği bildirildi. Çatışmalarda YPG’den 9, Furkan El-Fırat grubundan da bir kişi yaşamını yitirdi.

40. gününe giren Kobani kuşatması önceki gece ve dün kentin Kaniya Kurda bölgesinde yoğunlaştı. Güney cephesinde ise IŞİD bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulundu. Ancak araç, içinde IŞİD’liler varken roketatarla vurulup infilak ettirildi. Patlamada en az 7 IŞİD’linin öldüğü bildirildi.

Koalisyon uçaklarının bombaladığı Til Şeir Tepesi’nde ise 23 IŞİD üyesinin öldürüldüğü açıkladı.

Lübnan mülteci almayacak

Yaklaşık 1 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Lübnan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla bundan sonra “sıradışı” durumlar dışında ülkeye mülteci kabul etmeyeceğini açıkladı. Komşu Suriye’den artık mülteci kabul etmeyeceğini belirten Lübnan’ın bu kararı, iç savaştan kaçan on binlerce Suriyelinin sınır kapılarında kalmasına yol açabilir. İletişim Bakanı Remzi Creic, artık daha fazla mülteciyle başa çıkamayacaklarını vurguladı. Kayıtdışı mülteci sayısının daha çok olabileceği belirtilen Lübnan’ın 5 milyonluk nüfusunun neredeyse çeyreğini mülteciler oluşturuyor. Bakan ayrıca halihazırda ülkede olan mültecilerin Lübnan’ı terk etmeleri için teşvik edildikleri ya da başka ülkelere gitmeleri tavsiyesinde bulunulduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler’in Lübnan’daki mülteci temsilcisi Ninette Kelley ise ülkenin ağustos ayından beri mültecilerin girişini kısıtladığını aktardı.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/stratejik-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0