Görüş Bildir
Haberler
Star Wars Güç Uyanıyor'u İzleyenler Buraya: Neler Oldu, Neler Olabilir, Neler Olacak?

etiket Star Wars Güç Uyanıyor'u İzleyenler Buraya: Neler Oldu, Neler Olabilir, Neler Olacak?

Onedio Medya
23.12.2015 - 17:45

PEŞİNEN NOT: Ağzına kadar spoiler doludur, filmi izlemeyenler uzak dursun!

Sabreden dervişler olarak güç'ün de yardımıyla muradımıza erdik, Star Wars'un 7. episode'u olan The Force Awakens'ı sonunda izledik ve efsane seride yeni bir döneme adım attık. Kimimiz haftalar öncesinden aldığı biletle ilk günden filmin keyfini çıkardı, kimimiz de izlemek için biraz geç kalınca spoiler'lara maruz kaldı. Ama şimdi bunları geride bırakıyoruz çünkü Güç Uyanıyor ışığında yeni üçlemede bizleri neler bekliyor, internette Star Wars fanlarının tahminleri neler biraz onları konuşalım:

Öncelikle yeni üçlemenin epey heyecan verici şekilde başladığını söyleyebiliriz herhalde?

Rey, Finn ve BB-8 grubunun sempatik bir üçlü oldu ve Star Wars fanlarının çoğunluğu tarafından kabul gördü, en azından ilk tepkiler böyle. İlk üçlemede olduğu gibi pek tanınmamış oyuncular seçilmiş ve yine iyi sonuç vermiş.

Filmde gördüğümüz üzere Rey güzel olduğu kadar içinde güç barındıran bir karakter.

Aydınlık tarafın ışığı adeta yüzüne vurmuş olan Rey hanım kızımızın Jedi eğitim süreci nasıl işleyecek merakla bekliyoruz. Zamanında bolluk varken yaş haddinden Anakin gibi güçlü birine eğitim verilemez diyebilen aydınlık tarafın artık gençmiş yaşlıymış demeden Jedi eğitmesi gerekiyor ki First Order'ın karşısında durabilsinler.

Bundan sonraki bölümde büyük ihtimalle Rey'in eğitim sürecine tanık olacağız ve kendisinin ışın kılıcı yerine 'ışın sopası' kullanma ihtimali var. Güç Uyanıyor'da sürekli sopa kullanmasından mütevellit kendisinde Darth Maul'ül kulandığı çift taraflı ışın kılıcının aydınlık taraf versiyonu gibi bir yeni silah görebiliriz.

Rey ile ilgili bir teoriye göre: Rey Luke Skywalker'ın kızı!

Rey ile ilgili bir teoriye göre: Rey Luke Skywalker'ın kızı!

Rey'in Luke'un ışın kılıcına yaklaştığında gördüğü flashback'lere bakacak olursak, Luke ile arasında bir bağ olduğunu düşünebiliriz. Gücünün farkına varıp olağandan daha hızlı bir şekilde adapte olup kullanabilmesi, hafızasını yitirmiş bir Jedi olabileceği ihtimalini de ortaya çıkarıyor. Luke'un eğittiği biriyken Kylo Ren'in ihaneti sonrası Jakku gezegenine Luke tarafından güvenlik  amacıyla bırakılmış olabilir.

Bambaşka bir teoriye göre; Rey, Han Solo ve Leia'nın kızı mı?

Rey'in bu teoriyi akıllara düşüren hallerini hatırlayalım: Han Solo ile birbirlerinin cümlelerini birebir tamamlamalar, Chewy ile yalnız takılmayı seven Han Solo'nun Rey'e kanının kaynayıp hemen iş teklif etmesi, son savaştan sonra Leia ile anlam dolu kucaklaşmaları... Peki Rey'in hikayesi nasıl olabilir?

Teoriye göre Rey, Kylo Ren'in küçük kardeşi. Kylo Ren karanlık tarafa geçip Luke Skywalker'ın ortamını dağıtırken orada bulunan kardeşini de kaçırıyor. Öldürmesi gerekiyor, ama bunu yapamayıp Jakku'ya bırakıyor. Han Solo ve Leia ise kızlarının öldüğünü düşünüyor, hem kızlarının kaybı hem de oğullarının karanlık tarafa geçişiyle paramparça oluyorlar. Han Solo'nun Rey'i çabucak sevmesinin nedeni de küçük kızına özlemi olabilir. Ailesini Jakku'da bekleyen ve 'gelip beni bir gün buradan alacaklar' diyen Rey, beklentisinde haklı çıkmış olabilir!

Karanlık taraf Darth Vader’dan sonra çok hızlı toparlanmış...

Karanlık taraf Darth Vader’dan sonra çok hızlı toparlanmış...

Gücü annesi Leia'dan, tutkusu ve hırsı ise tabii ki büyük babası Darth Vader'dan gelen dark side’ın yeni prensi Kylo Ren'e Star Wars evrenine hoş geldin diyoruz. Kylo'nun bazı sahnelerdeki çok eleştirilen ergen hareketleri ve büyük babasının aksine kararlılıktan uzak kendi kendine konuşmaları karizma eksikliğine yol açıyor gibi görünse de, henüz eğitimi tamamlanmamış bir sith apprentice olması tüm bunları mazur görmemizi sağlayabilir. Hatırlarsınız, henüz bir padawanken Anakin’in ikinci filmde Padme’nin önünde öfkeden gözleri dolmuş; ışın kılıcı düellosunda Kont Dooku’ya amatörce kolunu kaptırmıştı. 8. Filmde eğitiminin tamamlanmasıyla Kylo’nun tüm bu eksikliklerinin kapanacağına eminiz.

Kylo Ren, Darth Vader'dan da güçlü olabilir!

Bu çok muhtemel bir durum çünkü Kylo Ren, dedesi Darth Vader'ın veremediği sınavı verdi: Ailevi bağlar yüzünden karanlık taraftan uzaklaşmadı... Kylo Ren, bu zorlu sınavda babasını öldürerek ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Fakat bu sırada Rey ve Finn ile dövüşüp yaralı da olsa dövüşü kaybetmesi bizleri derinden sarstı. Bu dövüşü Kylo kazansaydı daha mı iyi olurdu sanki ne? Ama önümüzdeki filmlerde Supreme Leader Snoke tarafından eğitmiş biri olarak, daha güçlü ve daha acımasız bir karakter olarak kendisini izleyebiliriz. Zira Kylo’nun babasını öldürmesi karanlık tarafa attığı en kesin adım oldu.

Death Star'ın gelişmiş versiyonu Starkiller Base

Death Star'ın gelişmiş versiyonu Starkiller Base

Ama bu Death Star'dan kat kat büyük, kat kat güçlü. Starkiller Base, yani Yıldız Öldüren Üssü adıyla geçen bu yeni gezegenimsi silah, atası Death Star'la aynı kaderi paylaştı ve First Order daha tadına doyamadan direnişçiler tarafından yok edildi. Bı kadar çabuk yok edilmesi açıkçası içlere sinmedi. Şunları zayıf noktasız yapın kardeşim 😂

Episode 4'e senaryo olarak epey benzetilen ve bu yüzden tepki çeken Güç Uyanıyor'un bu benzeşmeye sebep olan etmenlerinden en önemlisi Starkiller Base'di. Tarihin tekerrür ettiğini düşünecek olursak First Order tekrar bir Starkiller Base yapımına girişebilir, fakat ilk üçlemeyle bu kadar benzer bir senaryoyu yazarlar mı şüpheliyiz.

Peki kim bu Supreme Leader Snoke?

Peki kim bu Supreme Leader Snoke?

Yüzüklerin Efendisi'nde Gollum'u canlandıran Andy Serkis yine teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak başka bir efsane serinin parçası oldu ve filmde Kylo Ren ile First Order generallerini komuta eden devasa yaratık olarak karşımıza çıktı. Peki bu Snoke kimdir, neyin nesidir, gerçekten bu kadar büyük müdür?

Leia ve Han Solo'nun biricik oğullarının aklını çeldiğini bildiğimiz Snoke, sadece görüntü olarak büyük olabilir. Tahminler kendisinin Yoda kadar boyu olduğu yönünde. Starkiller Base'in yok edilmesinin de kendisine hiç koymaması açıkcası göz korkutuyor. Yani 'daha neler neler yapabilecek kudretteyim bu ne ki' havası var.

Yoksa bu Snoke, Darth Plagueis olmasın??

Yoksa bu Snoke, Darth Plagueis olmasın??

Bilmeyenler için kendisini tanıtalım: Darth Plagueis, Darth Sidious'un hocası, ve bazı teorilere göre Anakin'in babası! Midichlorian'lar (mikroskobik yaşam formları) üzerinde hakimiyet kurarak yaşamı kontrol edebilen kudrette bir sith lordu. Bir nevi ölümsüzlüğü çözen bu adam, öğrencisi Darth Sidious tarafından uykusunda öldürülmüştü. Yani bu durumdan bir şekilde kurtulmuş olabilir kendisi.

"Anakin'in babası dedin orada ben bi afalladım" diyenler için de tezi açıklamak gerekirse:

Midichlorian'ları kullanarak hayat yaratabilmenin sırrını çözmüş olan Darth Plaugeis, bir kadını eşeysiz dölleyebilmektedir ve Anakin'in annesini hamile bırakmıştır. Darth Sidious'un kendisini öldürme planını sezince öğrencisine aynı sonu yaşatarak, yani öğrencisi tarafından canından oldurarak, intikam almıştır. Bu tezi destekleyen şey ise Episode 1'de anne Shmi Skywalker'ın Anakin'e babasının olmadığını söylemesidir. Sözün özü, Snoke adlı Supreme Leader Darth Plagueis çıkarsa aman sabahlar olmasın, şenlik var.

Ve bu bilgiler ışığında aklımıza 'Anakin Darth Plagueis kanındansa esas amaç Rey'i dark side'a çekmek mi?' diye bir soru geliyor.

Star Wars aleminin piyonları da olsalar Stormtrooper'lar da insandır!

Episode 7 ile birlikte bir Stormtrooper'ı yakından tanımış olduk, hem de kendisi taraf değiştirip ışın kılıcı bile kullandı. Doğumundan beri Stormtrooper olmak için yetiştirilmiş bir insan için fazla sosyal bir kişilik olan Finn, içinin sesini dinledi ve direnişe katıldı. Fakat kendisinin Star Wars evreninde işi epey zor, kısıtlı yetenekleriyle galakside yaşaması zaten zorken bir de sırtından ışın kılıcıyla yaralandı boydan boya. Kendisi için ilerleyen filmlerde kötü bir son bekliyor olabilir. Belki de Finn'in bu kötü taraftan uyanışının altında bambaşka bir hikaye yatıyordur: Finn Jedi Üstadı Mace Windu'nun kanından olabilir mi?

Peki Maz Kanata'nın olayı ne?

Peki Maz Kanata'nın olayı ne?

1000 seneyi aşkın süredir yaşıyor olması, her konuda bilgi sahibi olması, wookiee sevgisi ve fiziksel özellikleriyle kendisi usta Yoda'yı anımsatmakta. Peki Luke Skywalker'ın ışın kılıcının Maz Kanata'da işi ne? Güç konusunda bu kadar bilgili olmasının sebebi ne? Yoksa Yoda'nın kardeşi falan mı? Bu karakterin hikayesini de merakla bekleyeceğiz.

Bu arada yeni droid'imiz BB-8 de pek tatlı

Şu droid'ler ne güzel şeyler hem önemli bilgileri rahatlıkla taşıyorlar hem de sadııklar. BB-8 de sağ olsun R2-D2'nun yokluğunu aratmadı, oradan oraya bıdık bıdık yuvarlanıp durdu. Yine de R2-D2'yu unutturmak kolay değil tabii ki. Lakin kendisinin de kadroya katılmasıyla yeni bölümlerde bir droid'e elveda denebilir, bu kendisi de olabilir, hemen bağlanmamak lazım...

Bakalım Luke'un haritasını tamamlamaları dışında önümüzdeki episode'larda bu iki droid'in birlikte iş yaptığını görebilecek miyiz?

Ve Güç'e denge getirecek yegane Jedi evladı Luke Skywalker!

Ve Güç'e denge getirecek yegane Jedi evladı Luke Skywalker!

Kylo Ren'in karanlık tarafa geçmesiyle yaşadığı hayalkırıklığıyla kenara çekilip ilk Jedi tapınağını aramaya koyulan, bu yüzden de bir nevi karanlık tarafın güçlenmesine izin veren Luke Skywalker'ı zor bir görev bekliyor. Rey öncülüğünde yetiştirilecek Jedi'lar ile birlikte episode 8 ve 9'da epik ışın kılıcı savaşları bizi bekliyor diyebiliriz. Tabii yanına kadar gelen Rey'i 'ben bu işleri bıraktım, yemişim galaksisini' diyerek terslemezse 😁 Luke acaba Yoda gibi mi olacak yoksa elini taşın altına mı sokacak? İsteğimiz ve beklediğimiz geri dönmesi ama temkinliyiz, zira Yoda dönmemişti.

Her şey bir yana, serinin geri kalan filmleri aksine bu filmde siyasi derinlik pek yoktu...

İmparatorluğun kötü olduğu ve Cumhuriyet'in önemi özellikle ilk üç filmde işlenmişti fakat bu filmde öne çıkan direkt savaş sahneleri oldu. Bunun sebebinin işin içine Disney'in girmesi ve daha fazla para kazanma isteği olabilir. Bu episode'un felsefi ve siyasi anlamda pek derin olmaması Star Wars fanlarının tepkisini çekti, bu durum yapımcıların kulağına gitmiştir ve episode 8 ve 9 için önlemlerini alacaklardır.

Heyecan ayrı kollardan da sürecek: Star Wars karakterlerinin filmleri geliyor!

Heyecan ayrı kollardan da sürecek: Star Wars karakterlerinin filmleri geliyor!

Öncelikle konuşulanlar Boba Fett ve Han Solo'nun mücadelesini anlatan, Episode III ve IV arasında bulunacak bir film üzerineydi ancak şu an için iki yıl aralıklarla çıkacak üç tane film üzerine konuşuluyor. Yani bu karakterlerin filmlerini ayrı ayrı görebiliriz. Bu konular henüz net olmasa da netleşen durum, bu 'spin-off' filmlerden ilkini çekecek ekibin belli olması: Yönetmen koltuğunda Gareth Edwards (Godzilla) oturacak, senaristlik görevlerini ise Gary Whitta (Futurama, Star Trek: Voyager, The Book of Eli) üstlenecek.

Sözün özü, bizi gerçekten heyecanlı ve beklediğimize değen bir üçleme ve daha fazlası bekliyor. Günümüz teknolojisiyle daha da canlanan Star Wars evreni nesilden nesile aktarılmaya devam edecek!

Sözün özü, bizi gerçekten heyecanlı ve beklediğimize değen bir üçleme ve daha fazlası bekliyor. Günümüz teknolojisiyle daha da canlanan Star Wars evreni nesilden nesile aktarılmaya devam edecek!

Gitmediyseniz hemen gidin, Star Wars'u sinemada izlemiş nesil olma fırsatını kaçırmayın. Kaçırmamanız gereken diğer Yıldız Fırsatlarına da isterseniz hemen bir göz atın!

Gitmediyseniz hemen gidin, Star Wars'u sinemada izlemiş nesil olma fırsatını kaçırmayın. Kaçırmamanız gereken diğer Yıldız Fırsatlarına da isterseniz hemen bir göz atın!

Fiat Yıldız Fırsatları, hayallerinizdeki otomobile ulaşmanızı sağlayacak!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2219
639
158
97
74
67
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmet yıldız

eski filmlerin kolajı işte ne uzattınız be. hiçbir yenlik getirmemiş. hakikaten yeni nesil için çekilmiş disney sıçmığı. droid bulan, kılıçla tanışan luke... Devamını Gör

Burak Tosunoglu

Filimde Darth Vader in parçalanmış maskesi bile Kaylo Ren'den daha karizmatikti tekrar canlansa diye iç çekmedim değil

Dele'Lo

Aynen.

Ayna Efendi

Aslında güce dengeyi Anakin getirdi binlerce jedi 2 sith vardı öldürdü jediları, denge için 1 jedi 1 sith kalmadı ya da iki taraf da yokolmalı bence, kylo re... Devamını Gör