Görüş Bildir
Haberler
Soundcloud İlk Kez Reklam Almaya Başlıyor

Soundcloud İlk Kez Reklam Almaya Başlıyor

Onedio Medya
21.08.2014 - 13:27 Son Güncelleme: 21.08.2014 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Soundcloud İlk Kez Reklam Almaya Başlıyor

Ücretsiz online müzik dinleme servisiyle aylık 250 milyon kullanıcıya ulaşan SoundCloud, uygulamasına reklam almaya başlıyor. Bunun için On SoundCloud adında yeni bir partnerlik programı açan şirket, kayıt şirketleriyle yaptığı yeni lisans anlaşmasının bir sonucu olarak, sanatçılarına ve kayıt şirketlerine telif ücreti ödemeye başlayacak.

On SoundCloud programında, Partner, Pro ve Premier olmak üzere üç ana teklif bulunuyor. Partner, SoundCloud’un ilk kullanıcılar için ücretsiz kullanabildiği teklifi. Pro ise halihazırda sunulan ücretli üyelik teklifi ve kullanıcılarına daha gelişmiş araçlar ve içerik yükleme imkanları sunuyor. On SoundCloud, hem Partner hem Pro kullanıcıarına eskisine göre yüzde 50 daha fazla içerik yükleme fırsatı veriyor.

Üçüncü ve son teklif Premier ise müzisyenlerin, reklamlar yoluyla, yükledikleri şarkılardan para kazanabilecekleri seçenek. İlk etapta davetiye ile üye alacağı belirtilen Premier teklifi kullanıcılarının içeriklerinden ancak ve ancak (şimdilik yalnızca Amerika’da) çalındığı sürece para kazanabilecekleri bir servis olarak tanımlanıyor. SoundCloud tekliflerini kısa sürede daha fazla ülkeye açılması planlanıyor.

Bu gelişme, özellikle indie artistlerin yoğun ilgi gösterdiği SoundCloud’un rakipleriyle (örneğin Spotify veya Deezer) benzer bir yol izleyeceğini gösteriyor. Yeni duruma kullanıcılarına nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

SoundCloud’un açıklamasında, reklamların müzisyenler için oldukça önemli bir adım olduğu söyleniyor. “ Her reklam duyduğunuzda bir sanatçı para kazanır ” diyen SoundCloud bugüne kadar 100 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Berlin merkezli şirket altıncı yılında müzik endüstrisinin şartlarını kabul ediyor denilebilir.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/08/21/soundc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0