Görüş Bildir
Haberler
Sosyalleşmek Yerine Yalnız Kalmayı Tercih Ediyorsanız Sebebi Daha Zeki Olmanız Olabilir!

etiket Sosyalleşmek Yerine Yalnız Kalmayı Tercih Ediyorsanız Sebebi Daha Zeki Olmanız Olabilir!

Damla Tas
17.11.2016 - 00:14

British Journal of Psychology tarafından yayınlanan bir çalışmada içe kapanık insanların her zaman bildiği bir şey doğrulandı: Sürekli sosyal etkinliklere katılmak daha az zeki insanlar içindir.

EliteDaily'de karşımıza çıkan içerik, dışarı çıkmak yerine evde kalmayı tercih eden insanların daha zeki olduğunu söylüyor.

Kaynak: http://elitedaily.com/wellness/be-alo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Farklı cinsiyet, ırk, finansal durum ve cinsel yönelimleri olan 18 ile 28 yaş aralığındaki 15.000 kişi üzerinde bir araştırma yapıldı.

Sosyal insanların zeki insanların aksine fazlasıyla mutlu oldukları gözlemlenmiş.

Daha zeki insanlar ise arkadaşlarıyla zaman geçirirken daha düşük bir doyum seviyesinde oluyorlar.

Bunun nedeni, zeki insanların hayata dair planlarında daha uzun bir zaman dilimini hedeflemeleri. Çevreyle sosyalleşmek dikkat dağıtıcı bir etki yaratıyor ve bu planların sekteye uğramasına neden olabiliyor.

Bunun evrimsel açıklaması ise sosyalleşmenin, insanların avcı-toplayıcı yaşam sürdüğü zamanlarda daha yararlı olduğu yönünde.

Diğer canlılara kıyasla hızlı evrim geçiren akıllı insanlar, başkalarıyla az etkileşim içinde oldukları yaşama daha hızlı adapte oluyorlar.

Eğer sosyalleşmekten nefret eden bir yapınız varsa fakat sosyalleşmenin genel refahınıza katkıda bulunduğunu düşünüyorsanız bu araştırmayı sizi tatmin edecek şekilde kullanabilirsiniz.

Öncelikle akıllıca seçimler yapın.

Kendinizi insanlardan izole olmuş hissettiğinizde bar veya diskoya gitmek yerine, kendinizi uzun vade geliştirebileceğiniz sosyal aktivitelere sürükleyin. Atölye veya çeşitli kurslara yazılarak uzun vadedeki planlarınıza katkıda bulunabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böylelikle, sosyal boşlukları doldurmak için gösterdiğiniz çabaların "duygusal bağlantı" gibi önemsiz detaylarda kaybolduğunu düşünmeyeceksiniz.

Bilim ışıldayan bir elmas gibi olduğunuzu kanıtladı ve kendinizi daha az zeki hissedeceğiniz bir partiye gitmeyi kesinlikle hak etmiyorsunuz.

Sonunda, yakın arkadaşlarınızın sosyal hayatınızın olmamasını öne sürüp zorla dışarı çıkarmaya çalışmasına verebileceğiniz bir cevap var:

'Zekiyim ve hayata dair daha büyük planlarım var.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
613
170
99
42
14
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hawke

Artık neredeyse her şeyi ama her şeyi zekaya bağlamaya başladılar. Çok affedersiniz yakında nasıl sıçtığımıza bakıp, şöyle sıçanlar daha zekiler diye şeyler ... Devamını Gör

Ezra A.

Aptal insana tahammül edemiyorum ben.Nedeni o.

Diyalog kurmayı bilmeyen, kafasını bilgisayar oyunundan kaldırmayan insanlara "zekisin olm seen" diye gaz veriyorsunuz sonra klavye egoistleri ile sosyal ins... Devamını Gör