Görüş Bildir
Haberler
Sonbahara Apple Damga Vuracak! İşte iOS 10'un Çok Seveceğiniz 15 Yeni Özelliği

etiket Sonbahara Apple Damga Vuracak! İşte iOS 10'un Çok Seveceğiniz 15 Yeni Özelliği

Sonbaharda çıkması beklenen iOS 10'da ne gibi yenilikler bizi bekliyor?

Mashable en favorilerini seçmiş biz de sizler için derledik.

Kaynak: http://mashable.com/2016/07/10/apple-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeni kilit ekranı.

iOS 10'un kilit ekranı yepyeni taze bir görünüm kazanıyor. Öncelikle telefonu kaldırıp baktığınızda ekranın ışığı yanacak, yani yandaki düğmeye basmanıza gerek kalmayacak. Ayrıca bildirimler de ekranda daha kolaylıkla görülebilecek. Ekranı sağa kaydırınca Bugün Widget'leri sola kaydırınca ise kameraya ulaşılabilecek.

2. Denetim Merkezi kısayollarında da 3 Boyutlu dokunuş desteği.

iPhone 6 ve iPhone 6s gibi 3D touch özelliği olan cihazlarda denetim merkezinde artık daha fazla kısayol bulunuyor. Flashlight, Timer, Calculator, Camera gibi uygulamaların tamamında kullanılabiliyor.

3. Bildirimler için yeni görünüm ve zengin bildirimler.

iOS 10'da bildirimlerin yepyeni bir görünümü olacak. Baloncuklar biraz daha büyük ve ayrık görünecek. Eskiden sadece o andaki bildirimlere cevap verilebilirken artık bildirimlerin üzerine uzun basınca hızlı cevap seçeneği çıkıyor, Mesajlar uygulamasını açmadan da cevap yazma olanağı tanıyor. Eğer bütün bildirimleri silmek isterseniz de Bildirim Merkezi'nin sağ köşesindeki X'e 3D Touch yapmanız yeterli.

4. Mesajlar: Stickers

Sticker paketleri iMessage uygulamasının en renkli yeniliği.

5. Mesajlarda görünmez mürekkep ve yeni efektler.

Mesaj gönderirken ok işaretine uzun basarak farklı bir ekrandaki numaraya ve farklı arka plan efektlerine ulaşmak mümkün. Görünmez mürekkep ise en eğlenceli özellik olabilir. Bu özellikte kullanıcı mesajın üzerine parmağını getirmezse mesaj görünmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mesajlar: El Yazısı

Telefonunuzu yan tutarak mesajınızı el yazısıyla yazma opsiyonuna ulaşabilirsiniz. Mesajı göndermek için cihazı tekrar dik konuma getirmelisiniz.

7. Mesajlar: Digital Touch

Tıpkı Apple Watch gibi çizimler, kalp atışları veya benzer gönderileri Digital Touch ile göndermek mümkün. Mesaj baloncuğunun yanındaki ok işaretine dokunun ve kalp üzerinde parmaklar bulunan işareti seçin. Böylece Digital Touch penceresine ulaşmış olacaksınız.

8. Mesajlar: Görsel Arama

Mesajların içine gömülmüş bir özellik de görsel arama.

9. Mesajlar: Emoji yerleştirme ve Emoji öngörüleri

iOS 10 üzerinde öngörülü klavye kullanıyorsanız eğer bir kelime yazdığınız zaman o kelimeyle ilgili emoji ortaya çıkacak. Bu özellik aslında bütün uygulamalar için geçerli ve çok da eğlenceli. Bir mesaj yazdıktan sonra iOS bir emoji ile yer değiştirebilecek bütün kelimelerin üzerini renkle çizecek, ister kelimeyi ister emojiyi seçebileceksiniz. Fakat merak ediyorsanız şimdilik iOS'ta penis ya da benzeri bir kelime yazmak patlıcan emojisini çıkartmıyor!

10. Mesajlar: Fotoğraf veya yazılara tepkiler verebilme

iMessage uygulamasında gönderilen fotoğraf veya mesajlara tepkiler verebiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yeni Widget'lar

Yaklaşan toplantılar veya takvim etkinlikleri, Apple Music'te son çalınanlar, ya da Fotoğrafla uygulamasında Memories (Hatıralar) gibi yeni Widget'lar eklenmiş.

12. Harita uygulamasının yeni görünümü

Geçmiş aramalara kolay ulaşım, en sık gidilen yerler, veya araç, yaya, halk ulaşımı opsiyonlarına hızlı erişim gibi özellikler Haritalar uygulamasının yenilikleri. Ayrıca bu son bahardaki iOS çıkışından sonra direkt bu uygulama üzerinden Über çağırılabilecek.

13. Apple Music'in yeni tasarımı.

Kullanımı kolaylaştıran ve indirilen dosyalara kolay erişimi sağlayan yeni bir uygulama karşımıza çıkıyor.

14. Spotlight artık heryerde!

Uzun zamandır var olan bu iOS özelliği yeni sistemde ise her uygulamada kullanılabilecek. Herhangi bir uygulama içindeyken ekranı yukarıdan aşağı doğru çektiğinizde Spotlight arama özelliğine ulaşabileceksiniz.

15. Yerleşik uygulamaları silebilme özelliği.

Telefonun kendinde var olan e-posta uygulamasından sıkıldınız mı? Haberler iyi, çünkü yeni işletim sistemi bu yerleşik uygulamaları ana ekrandan silmemize fırsat veriyor. Uygulamayı silmek ona ilişkin bütün dosyaları sistemden silmiyor. Örneğin bazı uygulamaların çalışmak için ihtiyaç duyduğu Haritalar uygulamasını silerseniz sistem size geri yüklemek isteyip istemediğinizi soruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
960
406
131
65
36
22
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ey

bir ıphone kullanıcısı olarak denetim merkezinde hücresel veriyi açıp kapamak için kısayol istiyorum sevgili apple

Narek Ararat

ios ( ay-o-es ) cihazı olupta apple müzikten şarkı indirmeyenler beğenebilir mi bi merak ediyorum ps : büyük ihtimalle türk kullanıcılar ilk apple music'i si... Devamını Gör

Doğa Uygar

yerleşik uygulamaları silebilme dedi, acaip mutlu oldum