Görüş Bildir
Haberler
Son 5 Yılın En İyileri: Herkesin İzlemesi Gereken 15 Harika Film

Son 5 Yılın En İyileri: Herkesin İzlemesi Gereken 15 Harika Film

İş Bankası
04.01.2024 - 16:18

Film izlemeyi seviyorsanız bu içeriğe bayılacağınız kesin. Son 5 yılda yayınlanan farklı ve güzel filmleri sizler için derledik. Gelin gözden kaçırmış olabileceğiniz filmlere birlikte bakalım...

1. Parazit

1. Parazit

Oscar ödüllü Parazit filmi, Güney Kore'de yoksul bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Zengin bir ailenin yanında önce yavaş yavaş işe başlayan bu yoksul aile, onlar gibi yaşamak için fırsat bulmaya çabalıyor.

Oscar kazanan bu filmi hala izlemediyseniz şimdi tam sırası! 🎬

2. The Platform

2. The Platform

The Platform, bilimkurgu türündeki filmlerinden biri. Kule tarzı bir yerde geçen bu filmde platform kat kat aşağı iniyor. Bu hapishanede üst katlarda kalanlar platformdan inen yemekleri yerken en aşağıdakiler aç kalıyor. En üst kattakiler ziyafet çekerken alt kattakiler arta kalanlarla yetinmek zorunda. Bu yaşanılanlar sonunda bir isyan kaçınılmaz oluyor. 🍔🍛🍰

3. A Quiet Place 1-2

3. A Quiet Place 1-2

Netflix'in en beğenilen filmlerinden olan Sessiz Bir Yer, iki filmden oluşan bir seri. Gerilim temalı bu filmlerde avını ancak sesle bulabilen yaratıklar dünyaya egemen oluyor. Böyle bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir aile anlatılıyor. Hiç konuşmadan yaşamak zorunda olan aile sürekli tehlikeyle karşı karşıya geliyor. 

Sizi gerecek filmleri seviyorsanız bu seriyi mutlaka izlemelisiniz.

4. The Father

4. The Father

Sizi duygulandıracak bir film izlemek istiyorsanız The Father'ı Amazon'dan izlemeniz mümkün. Yalnız yaşamak isteyen 80 yaşındaki Anthony, kızı ne kadar ona yardım etmek istese de yardımını hep geri çeviriyor. Yaşlılığın en zor hallerinin gösterildiği filmde Anthony'nin gerçeklik algısı zamanla bozuluyor. 

Bir babanın en zor anlarına şahitlik eden kızını ve ilişkilerini anlatan The Father filmini gözleriniz dolu dolu izleyeceksiniz. 😢

5. Avengers: End Game

5. Avengers: End Game

Marvel filmlerinin en sevileni Avengers'ın sonuncusu Avengers: End Game artık bir efsanenin bitişi! Black Widow, Kaptan Amerika, Demir Adam, Thor ve daha birçok kahraman artık son savaşlarını veriyor. Thanos'a karşı giriştikleri bu savaşı kim kazanacak izleyip görücez... 🦸🦹

6. Dünyayı Ardında Bırak

6. Dünyayı Ardında Bırak

Netflix'in son çıkan filmlerinden olan Dünyayı Ardında Bırak, bir ailenin kaçamak tatilini mahveden siber saldırıyı anlatıyor. Bu saldırıların üstüne bir de iki yabancı kapıya dayanınca işler iyice sarpa sarıyor. Teknoloji olmadığı için olup bitenden haberdar olamayan bu topluluk birlikte neler olduğunu çözmeye çalışıyor. 🌎

7. Soul

7. Soul

Son zamanlardaki animasyon filmleri arasında öne çıkan Soul, müzik öğretmeni Joe Gardner'ın yaşadıklarını anlatıyor. Gardner, hayatının teklifi olan şehrin en iyi caz kulübünde çalma fırsatı elde ediyor. Ama burada yaptığı bir yanlış sonrası kendini ölen ruhların diyarında buluyor. Dünyaya dönmeye çalışan Joe'nun maceraları sizi içine çekecek. 🎹

8. Bir Zamanlar... Hollywood'da

8. Bir Zamanlar... Hollywood'da

Bir Zamanlar... Hollywood'da filminde, dizi oyuncusu Rick Dalton'un film sektörüne girmeye çalışması anlatılıyor. Filmin konusundan çok yıldızlar geçidi gibi kadrosu konuşuldu. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi oyuncuların yer aldığı film, izlenecekler listenizde mutlaka olmalı!

9. John Wick 4

9. John Wick 4

Jonh Wick, birden fazla filmden oluşan bir seri. İlk filmlerde Joh Wick'in aksiyon dolu anlarına tanık olduk. Serinin son filminde tüm dünyada aranan John Wick, High Table'ı yenmenin bir yolunu keşfediyor. 

Aksiyon sevenlerin en sevdiği serilerden olmayı başaran John Wick, Keanu Reeves'e hayranlığımızı artırıyor. 🫠

10. Another Round

10. Another Round

Lise öğretmeni dört arkadaş garip bir teoriyi denemek istiyorlar. Martin'in teorisine göre doğuştan insanların kanında alkol eksiği bulunuyor. Güne başlarken bu eksikliğin yerine konulması gerek. Bu eksiklik tamamlandığında daha yaratıcı olacaklarına inanıyorlar.  

Farklı konusuyla ilgi çekici bu filme mutlaka zaman ayırın. 🍾

11. Free Guy

11. Free Guy

Oyun dünyasında yaşayan Guy bir oyuncu olmayan karakter. Diğer OOK'ler gibi ona yazılmış rutini gerçekleştiren Guy, bir gün oyuncular gibi olma fırsatı elde ediliyor. Araya bir de aşk girince işler iyice karışıyor.

Farklı bir dünyanın kapılarını açan film, eğlenceli anlar geçirmenizi sağlayacak. 😉

12. Marriage Story

12. Marriage Story

Yönetmen Charlie ve oyuncu Nicole, evilikleri dağılma yolunda olan bir çift. Birbirleriyle kavgaları artık çoğalan çift boşanmaya karar veriyor. Boşanma sürecine tanık olduğumuz çift, bu yolda birbirlerine zarar da veriyor.

Dokunaklı hikayesiyle herkesi derinden etkileyen filmi mutlaka izlemeniz gerek. 👫

13. Resistance

13. Resistance

2.Dünya Savaşı zamanında geçen filmde bir devrimcinin hikayesi anlatılıyor. Başarılı bir pandomim sanatçısının devrimciye dönüşmesini izleyeceğimiz film Fransa'da geçiyor. Marcel Marceau, hayallerini bir kenara bırakıyor ve binlerce yetimi kurtarmak için Fransız Direnişi'ne katılıyor.

Direnişi size hissettirecek bu filmi hiç bekletmeden izleyin deriz!

14. Don't Look Up

14. Don't Look Up

Dünya'yı yok edecek bir kuyruklu yıldızın yaklaştığını fark eden iki bilim insanı bunu herkese duyurmak istiyor. Ama bu istek pek karşılık bulmuyor. İnsanlara bunu duyurmak için medyayı kullansalar da siyasetçiler ve medya bunu istedikleri gibi yansıtıyor. 

Dünya sonunu farklı şekilde işleyen filmlerden olan Don't Look Up filmini listenize eklemeyi unutmayın! ☄️

15. Bombshell

15. Bombshell

Fox News'in medya patronunun taciz skandalını anlatan film, gerçek bir hikayeden esinlenmiş. Filmde, Roger Ailes tarafından taciz edildiğini söyleyen birçok kadının ortaya çıkması sonucunda mücadelelerini izliyoruz. 

Kadın mücadelesini anlatan bu film izlenecekler listesinde yer almalı!

Dijital platform ödemelerinde Türkiye İş Bankası‘ndan sana özel %50 MaxiPuan!

Dijital platform ödemelerinde Türkiye İş Bankası‘ndan sana özel %50 MaxiPuan!

Sen de dijital dizi, film ve müzik platform ödemelerini Maximum Genç Kredi Kart’ınla yap, 100 TL’ye varan MaxiPuan kazan.

Detaylı bilgi için tıkla!