Görüş Bildir
Haberler
Sokakta Polis Dayağı Ağır Cezada

Sokakta Polis Dayağı Ağır Cezada

adem kara
16.09.2014 - 16:12 Son Güncelleme: 16.09.2014 - 16:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında, bir sokak arasında dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davada yargılanan polislerin, bir başka 'dayak' dosyası da 'işkence' suçunu işlemiş olabilecekleri gerekçesiyle ağır cezaya sevk edildi.

İsmail Korkmaz’ı döven polisler tarafından ve yine aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir’le ilgili ilk duruşma bugün görüldü. Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi, Bilir’in dövülmesinin ‘işkence’ kapsamında olabileceği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi ve dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

İsmail Saymaz'ın Radikal'deki haberine göre, Eskişehir’de, Doğukan Bilir adlı üniversiteli genci Ali İsmail Korkmaz’la aynı dakikalarda ve aynı sokakta döven üç polis ve bir sivil hakkındaki davanın ilk duruşması bugün görüldü. Bilir’in avukatları, Radikal’de yayınlanan ve Yargıtay’ın sokaktaki ve karakoldaki polis şiddetini işkence sayan iki kararını mahkemeye sunarak, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini istedi. Mahkeme de, suçun işkence kapsamına girebileceğini ve buna karar verme yetkisinin ağır ceza mahkemesinde olduğunu belirterek, görevsizlik kararı verdi ve dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Sanık polislerden ikisi, Ali İsmail Korkmaz’ı dövmekten de yargılanırken, diğer ikisi aynı davada tanık olarak yer alıyor.

Ali İsmail Korkmaz’ı döven polisler tarafından, yine aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir’le ilgili ilk duruşma bugün görüldü. Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Bilir’in avukatı Ali Çuvalcı, Radikal’de 12 Temmuz ve 27 Mayıs 2014’te yayınlanan iki ayrı haberde, Yargıtay’ın sokakta ve karakolda atılan polis dayağına işkence suçundan ceza verilmesi yönündeki kararlarını sundu. Ardından Çuvalcı, “Yargıtay’ın son zamanlardaki kararlarında sokak ortasında dövülmesini işkence olarak değerlendirmiştir. İşkence suçu açısından görevli mahkeme, ağır cezadır. Görevsiz mahkemece yapılacak işlemler geçersiz olacağından öncelikle görevsizlik kararı verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca suçun basit yaralama mı, yoksa işkence suçunu mu oluşturduğu hususunda delilleri takdir edecek yer, ağır cezadır” dedi. Dört sanığı avukatları ise bu talebe karşı çıktı. 

Savcı İlhan Akıllı, mütalaasında, “mağdurlara yönelik eylemlerin sistematik bir şekilde belli bir süreç içerisinde işleyip işlemediklerinin tespiti ve bu hususta suçu ve delilleri değerlendirme yetkisinin” ağır ceza mahkemesinde olduğunu belirterek, görevsizlik kararı verilmesini vurguladı. Hakim Bayram Arslan da bu görüşe uyarak, dosyayı ağır ceza mahkemesine yolladı. 

Eskişehir’de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’la aynı sokakta ve aynı dakikalarda darp edilen Doğukan Bilir adlı gencin dövülmesine ilişkin sanık polis Şaban Gökpunar, Hüseyin Engin, Selçuk Bal ve elindeki meşe odunuyla kameralara yakalanan Serkan Kavak adlı sivil hakkında iddianame hazırlandı. Bilir’i dövdükleri için yargılanacak olan polis Gökpunar ve Engin, Ali İsmail Korkmaz davasında da sanıklar arasında yer alıyordu. Polis Bal ve sivil Kavak ise Korkmaz davasının tanıkları arasında bulunuyordu.

Gazeteport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0