Görüş Bildir
Haberler
Soğanlı mı Soğansız mı Diye Tartışmayın: Her Halinin Şahane Oluşuna Kanıt 13 Menemen

Soğanlı mı Soğansız mı Diye Tartışmayın: Her Halinin Şahane Oluşuna Kanıt 13 Menemen

Özlem Güler
16.03.2016 - 16:52

Öğrencilerin, yalnız yaşayanların, beş çaylarının, akşama ne yapsam sorusuna cevap bulamayanların en kolay cevabı menemendir. Tarifini hemen hemen herkes bilir ama menemen soğanlı mı soğansız mı olur, kimyonlu hatta patatesli menemen nasıl olur, sorusunun cevabını sizlere bırakıyorum:

1. Soğansız Menemen

1. Soğansız  Menemen

Menemen sadece biber ve domates ile yapıldığından, menemenin hası bence budur. Yumurta ve soğan menemenin orjinalliğini bozar. Domateslerin kabukları soyulur, minik minik doğranır. Pişen domateslere doğranan biberler eklenir. Sonra oyuna yumurta girer. Afiyetle yenir.

2. Soğanlı Menemen

2. Soğanlı Menemen

Ben menemeni soğansız yiyemem, soğansız menemen mi olur, o lezzeti veren soğan diyenlerdenseniz, saygı duyuyoruz. Önce soğanları kavuruyoruz, mutfağı kahvaltıdan önce mis gibi soğan kokusu sarıyor. Ardından domates, biberler ve löp yumurta. Bu arada biliyoruz siz sahanda yumurtaya bile soğan koyuyorsunuz.

3. Sarımsaklı Menemen

3. Sarımsaklı Menemen

Menemene soğan koymak yerine, ben sadece sarımsak tadı almak istiyorum diyebilirsiniz. O zaman domatesleri ve biberleri kavurduktan sonra yumurtayı kırmanıza yakın sarımsakları ekleyin. Üzerine bol pul biber.

4. Mantarlı Menemen

4. Mantarlı Menemen

Mantarlı omlet varken, kim mantarlı menemen yer diye düşünüyorum ama mantar severler bu tarife bayılıyor. Mantarlar yağda sotelenip ardından domates ve biberler ekleniyor. Yumurtalar kırılrdıktan sonra tavanın kapağı kapatılıp, yumurtanın beyazının pişmesi beklenir. Çıtır çıtır ekmekler ile afiyetle yenir.

5. Kaşarlı Menemen

5. Kaşarlı Menemen

Menemen sevmeyenlerin gözlerini kaşar ile döndürebilirsiniz. Biliyorsunuz kaşar sevilmeyen tüm yemeklerin en güzel makyajıdır. Pişen menemeni ocaktan almadan önce kaşar rendeleyin, isterseniz farklı bir peynirde ekleyebilirsiniz.

6. Patatesli Menemen

6. Patatesli Menemen

Patatesi çiğ çiğ bile yemek isteyenler için patatesli menemen on numara bir yemektir. Küp küp doğranan patatesle tavada sotelenir, ardından domates ve biberler eklenir. Yumurtayı kırdıktan sonra karıştırmanızı öneririz

7. Rokalı Menemen

7. Rokalı Menemen

Rokayı salatadan sonra menemene kattık. Yüksek kalsiyum ve demir açısından zengin bir menemen yemek isterseniz, servis etmeden önce üzerine ince ince kıyılmış taze rokaları serpiştirerek servis edin.

8. Patlıcanlı Menemen

8. Patlıcanlı Menemen

Rokadan sonra patlıcan, bence sebzeli menemen severler için yabancı bir çeşit değil. Klasik menemen tarifinden farklı olarak küp küp doğranan patlıcanlar sarımsak ile sotelenir. İsterseniz sarımsak yerine soğan kullanabilirsiniz.

9. Pastırmalı Menemen

9. Pastırmalı Menemen

Et severler bu menemene bayılacak. Pastırma ve domates nasıl olur diyenler için ise tarifi çok basit. Biberler, pastırma ile kavrulup, domatesleri eklenir. İsterseniz porsiyonluk güveçlere paylaştırıp, yumurta kırarak fırınlayabilirsiniz.

10. Kıymalı Menemen

10. Kıymalı Menemen

Kıymalı menemen de, soğanlı ve soğansız menemen gibi ayrı bir tartışma konusudur. Kimisi kıymalı menemeni karnıyarık harcına benzetirken, kimisi menemeni kıymasız yiyemez. Hatta içine çok az salça koyanlarda var. Püf noktası ise soğan ve kıymayı kokusu çıkana kadar kavurmak.

11. Kimyonlu Menemen

11. Kimyonlu Menemen

Köfte denince akla gelen ilk baharat kimyondur. Herhalde en son düşündüğünüz yerde menemendir. Ama menemende kimyon sevenleri lütfen yadırgamayın, baskın baharat tercih meselesidir. Klasik menemenden farkı baharat olarak kimyon eklenmesidir. Tercih olarak kimyon eklendiğinde çok az salça eklenir

12. Güveçte Menemen

12. Güveçte Menemen

Güveçte menemen hem pratik hem sunum olarak harika bir seçenek. Menemeni hazırladıktan sonra güveç veya yağlı fırın kabına menemen harcı aktarılır. Üzerine yumurta kırılıp pişirilir.

13. Sucuklu Menemen

13. Sucuklu Menemen

Türk milleti olarak sucuğu, kuru fasulyeden böreğe kadar birçok şeye katarız. Sucuğu menemene katarsak, sucuklu yumurta olur dediğinizi duyar gibiyim. Merak edip denemeyenler için ise biberleri yağda, yarım ay doğranan sucuklar ile soteleyip üzerine domates ve yumurta eklenir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
124
18
18
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Değişiiik

soğansız menemen mi olur:)

Fıstıkçı Şahap

soğansız menemen güneşsiz cumartesiye benzer güzel ama bişi eksik :)

menemen

benim için icerik hazırlamıslar

tatlış penguen

:)))) çok özelsin onun için