Görüş Bildir
Haberler
Gözlerinizden Şüphe Etmenize Sebep Olacak 20 Fiziksel Mutasyon

etiket Gözlerinizden Şüphe Etmenize Sebep Olacak 20 Fiziksel Mutasyon

Cantug Fidan
25.08.2015 - 22:14

Fiziksel mutasyon diyince çoğu insanın aklına dövmeler ve garip piercingler gelir. Fakat burada göreceğiniz mutasyonlar genetik kaynaklı ve canlıların fiziksel yapılarını etkiliyor. Bu 20 mutasyonu görünce normal fikriniz alt üst olacak.

Kaynak: http://sv14.lolwot.com/20-of-the-most...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çift Kas Mutasyonu

1. Çift Kas Mutasyonu

Süper insan gücüne sahip yeni yürümeye başlayan çocuklar hakkında birkaç haber bulunmakta. Bir çocuk ''myostatin'' denilen bir proteini yeterince üretmediğinde veya tepki göstermediğinde saldırgan bir şekilde güçlü olacaktır.

2. Chimeras

2. Chimeras

“Chimeras”, iki farklı genetik bileşenden oluşan karakterlere sahip yaşam formları anlamına gelen, Yunan mitolojisine ait bir terimdir. Aynı yaratıkta iki farklı göz rengi veya farklı saç renkleri olarak ortaya çıkabilir. Ana rahmine düştükten sonra ayrılan iki yumurta sonucu oluşur ama kan hücrelerinde ve bitkilerde de görülmüştür.

3. Lesch–Nyhan Sendromu

3. Lesch–Nyhan Sendromu

Yaklaşık 380.000 kişi derinin altında aşırı ürik asit oluşumuna sebep olan bu durumdan etkilenmektedir. Eklemsel problemlere, böbrek, mesane taşlarına sebep olur, ayrıca nörolojik etkileri de vardır. Bu duruma sahip kişiler sık sık kendine zarar veren davranışlar da gösterir.

4. Polisefali

4. Polisefali

Polisefali, canlının iki veya daha fazla başı olmasına sebep olan, doğuştan gelen bir durumdur.  Eriyerek birleşen birkaç embriyonun sonucudur ve yapışık ikizlerinin oluşumuna sebep olan şeyle aynıdır.

5. Epidermodysplasia Verruciformis

5. Epidermodysplasia Verruciformis

Bu durum bir kişinin HPV’ye aşıdı duyarlılığı olduğunda oluşur ve etkileri ağaç dallarına benzeyen pulsu deri lekeleri üretir. Sadece 195 durum rapor edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ektrodaktili

6. Ektrodaktili

Eskiden “ıstakoz pençesi” olarak bilinen şey aslınsa elektrodaktili. Elde ve ayakta normalde parmak olması gereken yerde boşluk oluşması durumudur.

7. Reptilian Ativism

7. Reptilian Ativism

Hepimiz rahimde gelişirken bir sürüngeninkine benzeyen bir kuyruğa sahip olmamıza rağmen, adamın biri sürüngeninkine benzer yapıda bir kalple doğdu. İşte bunun adı Reptilian Ativism idi.

8. Hipertrikoz

8. Hipertrikoz

Aşırı tüy oluşumuna ve tüm vücudun kılla kaplanmasına sebep olan hipertrikoza dünyada yaklaşık 50 kişi sahip.

9. Neon Domuzlar

9. Neon Domuzlar

Birçok kişi tarafından zalim olduğu düşünülen bilimsel deneyler sayesinde, bazı domuzlar neon burna veya ayaklara sahip. Bilim insanları bu deneylerin insan organları veya dokularını nasıl üreteceklerini öğrenmede yararlı olacağını düşünüyor.

10. Doğuştan Methemoglobinemi

10. Doğuştan Methemoglobinemi

Bu terim bu durumdan muzdarip kişilere karşı katı olsa da, bu kişilerden çoğunlukla Şirinler olarak bahsedilmekte. Kanlarında çok fazla methemoglobinemi bulunan insanlarda bu durum kanın kahverengi ve derinin mavi olmasına sebep olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uner Tan Sendromu

11. Uner Tan Sendromu

Bu, oldukça tartışmalı bir durum. UTS ile ilgili hemfikir olunan tek nokta, bu duruma sahip kişilerin iki el ve iki ayaklarını kullanarak yürümeleri ve evrimleşmektense fiziksel olarak gelişiyor olmaları.

12. Erken yaşlanma

12. Erken yaşlanma

Kalıtsal olmamasına rağmen erken yaşlanma oldukça yeni bir genetik durum. Çoğunlukla doğumdan sonra fark edilebilir ve kişinin normalden çok daha hızlı yaşlanmasına sebep olur. Sadece 8 milyonda 1 insanda bulunma ihtimali olduğu söylenmekte ve ne yazık ki bu kişiler 10lu ve 20li yaşları yaşamadan geçme eğilimine sahipler.

13. Amelogenezis Imperfekta

13. Amelogenezis Imperfekta

Bu durum, 14 türü olan bir diş mutasyonu. Türüne bağlı olarak, bu duruma sahip bir kişi ince ve yumuşak diş minesine veya hatta ortası oyuk dişlere sahip olabilir. Neyse ki, Amerika Birleşik Devletleri’nde 14,000 kişide 1 oluşmakta.

14. Proteus Sendromu

14. Proteus Sendromu

Proteus Sendromunun şimdi ünlü “Fil Adam” ın muzdarip olduğu durum olduğu düşünülüyor. Bu duruma sahip kişilerde kemikler, deri ve diğer dokular fazla gelişir. Bu yüzden özelliklerinin bazıları diğerlerine göre orantısızdır. Görülme ihtimali bir milyonda bir ihtimalden daha düşüktür.

15. Ciddi Kombine Bağışıklık Yetmezliği (SCID)

15. Ciddi Kombine Bağışıklık Yetmezliği (SCID)

David Vetter’dan ilham alan “The Bubble Boy” filmini muhtemelen duymuşsunuzdur. David Vetter enfeksiyonla savaşacak bir bağışıklık sistemi olmayan bir çocuktu, bu yüzden kendini enfeksiyondan korumak için bir baloncuk içinde yaşamak zorundaydı. Bu, T ve B hücrelerinde bozukluğa sebep olan bir mutasyonun bir sonucudur. 1990’da gen tedavisiyle tedavi edilen ilk insan hastalığı olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Trimethylaminuria

16. Trimethylaminuria

O kadar nadir bir hastalık ki var olma oranı bilinmemekte. Teşhis etmesi çok kolay. Bu duruma sahip kişiler, vücudumuzda doğal olarak oluşan trimetilamin yıkımını gerçekleştiremez. Bunun aşırısı kişinin sürekli çürük yumurta, balık, çöp ve idrar kokmasına sebep olur.

17. Fazla Diş

17. Fazla Diş

Ayrıca “Vampir Diş” olarak bilinen fazla diş durumu, bir kişi normalden fazla dişe

sahip olduğunda oluşur. Bu kişiler eğer isterlerse dişçiye bu dişi çektirebilir.

18. Denizkızı Sendromu

18. Denizkızı Sendromu

“Denizkızı sendromu” ile doğan bebeklerin iki bacağı birleşiktir. Bu duruma sahip çoğu bebek mesane veya böbrek problemlerinden ölürler. Ama bu durumları yaşamayıp nazaran normal hayat yaşadığı rapor edilen kişiler de var.

19. Marfan Sendromu

19. Marfan Sendromu

Çoğu duruma göre daha yaygın görülen bir durum ve 20000’de bir kişinin buna sahip olduğu düşünülüyor. Herkeste farklı ortaya çıkar ama diğer aşırı yapısal bozuklukların yanında aşırı gelişmiş kemikler ve oynak eklemlerle sonuçlanır.

20. Siklopi

20. Siklopi

Hamile anne tarafından alınan toksinlerin sebep olduğu genetik problemlerin sonucu olduğu düşünülen nadir bir durumdur. Bu duruma sahip bebekler çoğunlukla ölü doğmasına rağmen, her iki gözleri için tek bir çukura sahip olma özelliğini paylaşırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1421
651
225
110
80
57
50