Görüş Bildir
Haberler
Sizi Gün Boyunca Verimli Tutacak 5 Sabah Rutini

Sizi Gün Boyunca Verimli Tutacak 5 Sabah Rutini

OdysseuSword
30.01.2015 - 21:44 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 21:58

Pek çoğumuz haftada 40 saatten fazla çalışıyoruz. Gün içerisinde dikkatimizi dağıtan, doğru düzgün beslenmeme ve kötü bir zaman yönetimiyle işteki verimliliğimizi kaybediyoruz. İşte sizin için hazırladığımız her sabah yapabileceğiniz sizi güne hazırlayacak ve veriminizi artıracak 5 pratik adım.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/mornin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 7 dakikalık egzersiz

Evet sadece 7 dakika, 10 dakika değil. Neden mi? Çünkü bu süre sizin diğer rutinlerinizi de engellemeyecek ve aynı zamanda da uyandığınızda akşamdan kalma uyuşukluğunuzu atmaya yetecek kadar. Uygulayabileceğiniz sınırsız egzersiz programları var. Bunların içinde en iyisi ''7 minute workout''. Bunun için bir uygulama bile var. Önemli olan kaslarınızın hepsini 12 egzersizle çalıştırır.

2. Güne ''yeşillerle'' başlayın.

Tabii ki bize kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu söylendi. Poğaça, simit, mısır gevreği belki de birazcık yoğurt, bunlara ulaşmak zahmetsiz ve kolay. Bunlar başta güzel seçenekler olabilir fakat sabahları çeşitli meyvelerden ve sebzelerden oluşturulmuş bir içecek, tost hazırlamaktan daha kolay ve daha yararlı. 1 dakika içerisinde bir elma, bir muz, bir portakal, azıcık ıspanak, yarım salatalık, bir kaç küp buzdan oluşturulan içecek kolay, ucuz ve enerjinizi yerine getirecek kıvamda.

3. Gün içerisinde başaracağınız 3 şeyin planını yapın.

İçeceğinizi blenderdan geçirirken, ''günün nasıl geçti?'' diye size yöneltilecek soru için hemen akşam konuşmasını düşünün. Uyandıktan sonraki 12 saat boyunca başarmak istediğiniz 3 konuya karar verin ki gün sizin için başarılı geçmiş sayılabilsin. Tabi ki de her gün efsanevi bir başarı sahibi olamayabilirsiniz ama bunun planını yapmak sizi verimli kılacaktır.

4. İşlerinizi yapabilmeniz için programınızı düzenleyip, zaman ayırın.

İş yerlerinde yapılan büyük hatalardan biri de yapılacaklar listesini düzenlerken zamanı da ayarlamamak. Bunu yapan insanlar görevlerini zamanında yerine getirebiliyorlar. Bu aslında çok basit her bir büyük görev için programınızda, o görevin alacağı kadar zaman ayırmak ve emin olabilmek için de bu zamanın üstüne %33 ekstra süre koymak yeterli. Eğer yapacağınız iş bir kaç gün sürecek ise, planınızı daha kolay yapabileceğiniz parçalara bölün. Bu basit metod sizin daha sorumlu olmanızı ve dikkatiniz dağıldığında önceliklerinize odaklanmanızı sağlayacak.

5. Öğle yemeğinden sonra gücünüzü toplamak için kendinize zaman ayırın.

Gününüze tekrar odaklanmak için öğle yemeğinden sonraki 15 dakikayı kendinize ayırın. Bir çeşit profesyonel meditasyon gibi düşünün. Bilgisayardan uzaklaşın hemen bir odaya gidin ve günün geri kalanı için ne yapacağınızın planını yapın. Sabah yaptığınız listenin nasıl şekillendiğini düşünün. Bakalım programın ilerisinde misiniz? yoksa gerisinde misiniz? Kendinize ayırdığınız 15 dakika, programdan nasıl geri kaldığınızı anlamanıza, neyin dikkatinizi dağıttığını bulunmanıza ve tekrar verimli olmanızda etmenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
9
6
2
2
1