Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Siz O Masalları Başkalarına Anlatın: Artık Kimsenin İnanmadığı 16 Zırva

etiket Siz O Masalları Başkalarına Anlatın: Artık Kimsenin İnanmadığı 16 Zırva

Günlük hayatta, birinin bizi teselli etmeye çalıştığı zaman kullandığı ya da iş olsun diye söylediği sözler bunlar. Bir zamanlar hayat bunların üzerine kurulu olsa da, insanların açgözlülüğü ve kazanma hırsı yüzünden hepsi işlevselliğini kaybetmiş durumda. Yani artık sadece masallarda rastlıyoruz bu sözlerin gerçek olduğuna.

İşte; 'Artık Kimsenin İnanmadığı 16 Zırva'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Parayla saadet olmaz.

Bunu ilk olarak söyleyen insanın ve buna inanan insanların nasıl bir psikoloji içerisinde olduklarını ya da ne kullandıklarını bilmiyoruz. Günümüzde her şeyin maddiyatla ölçüldüğü şu dünyada paran olmadan karnını bile doyurman mümkün değilken hala Pollyannacılıkta master yapan insanların kullanmaktan sıkılmadığı bir terim 'Parayla saadet olmaz'. 

İnsanlar evlenmek istedikleri zaman bile bir sürü masrafın borcun altına girerken karşıdaki insana bakıp 'Parayla saadet olmaz.' demek de nereden bileyim, biraz şov bence.

2. Önemli olan iç güzellik.

Tarihin en büyük yalanlarından biri. 'Yakışıklı/güzel değil miyim?' diye soran birine verilebilecek en şaibeli cevap. Tamam iç güzellik önemlidir ama kimse için de dış güzelliğin, zenginliğin, zekiliğin önüne geçemez. Sırf iyi niyetli olan başka hiçbir özelliği olmayan bir insanı sadece kullanırlar. Onun bu özelliğine hayran olmazlar.

3. Herkes ettiğini bulur.

'Bütün kötülükler, bu dünyada bir gün karşılığını bulacaktır. Sizi üzenler üzülecek; mutlu edenler mutlu olacaktır' diye bir şey yok arkadaşlar. Kim ne yaparsa yanına kar kalıyor. İnsanlara eziyet eden, önüne geleni ezen, onları kullanan kişiler en üst makamlara kadar ulaşırken; iyi niyetinden kimseye en ufak bir kötülük dahi yapamayan insanlar hep kaybetmeye mahkum oluyorlar.

4. İnsanlara nazik davranırsan onlar da sana nazik davranırlar.

Çıkar ilişkileri hayatın her alanına yansıdığı bu çağda nezaket artık enayilik olarak görülüyor. Birkaç kişi dışında kimse kimseye çıkarı olmadığında yardım etmiyor ya da nezaket göstermiyor. Herkes birbirini ezme telaşında. Nezaket de neredeyse herkes tarafından gösteriş için yapılmakta.

5. Ancak çok çalışırsan bir yerlere gelebilirsin.

Biz bunu 'Ancak çok çalışırsan hayatta kalabilirsin.' olarak değiştirelim. Çünkü artık çalışarak zengin olmak mümkün bile değil. Bir ev almak için bile 20 seneni vermen gerekiyor. Emeğinle hak ettiğin yere ulaşman imkansız. Şirketler kurup emrinde yüzlerce insan çalıştırırsan eğer, başkalarını da çok çalışmaya ikna edebilirsen o zaman zengin olursun işte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sen işini yaptığın sürece kimsenin seninle bir derdi olmaz.

Aksine işini yapan insan göze batar. En alt seviyedeki çalışandan en üst seviyedeki yöneticiye kadar hepsi onu kullanmaya çalışırlar. Arkasından konuşurlar, yeri geldiğinde kuyusunu kazarlar. Sömürebildiği kadar onu sömürürler.

7. Ancak aza tamah ettiğin sürece çoğu bulabilirsin.

Bu da zenginlerin uydurduğu bir palavra. İnsanlara hep, kendinden kötüsünü örnek göstererek yukarıdakileri rahat bırakması sağlanmış. Sen aza tamah et ki, sana aza tamah etmeyi öğütleyen insan daha fazla kazanabilsin. Onun seviyesine geleme. O zenginliğini her daim korusun...

8. Bu dünyada herkes kendi şansını kendisi yaratır.

Siz her gün 12 saatten haftanın 6 günü çalışırken, başkaları sadece zengin bir ailede doğdular diye gününü gün edebiliyorlar. Elinizden gelen bir şey yok, onların yerine geçmek gibi bir şansınız da yok. Belirli zorunluluklarınız var. Onlar için didinmek zorundasınız. Ama o insanların hiçbir zorunluluğu yok. Kader mi yoksa şans mı? Ona siz karar verin.

9. Gerçek sevgi her zaman kazanır.

İnsanların birlikteyken bile çıkar hesapları güttüğü, üstünlük savaşları verdiği ilişkilerde hala gerçek sevgiden bahsetmek pek mümkün değil. 'İlişkinin ipi kimin elinde?', 'Kim daha çok kazanıyor?', 'Aileler bu ilişkinin neresinde?' gibi sorular oldukça çok düşünülüyor. Yani koşulsuz ve gerçek aşkı pek çoğumuz bulamayacakmışız gibi duruyor.

10. İyi düşünürsen her şey daha iyi olur.

Koskoca dünyanın senin düşüncelerinle şekilleneceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Tamam her zaman umut vardır ama kaybettiklerinin de geri dönüşü yoktur. Bir şeyi istiyorsan onun için mücadele etmen hatta savaşman gerekli. Sadece olumlu düşünerek o şeyin gerçekleşmesini bekleyemezsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir işe başladığında devamı gelir.

Hayat, muhteşem başlangıçlar yapıp erkenden yıkılmış insanların başarısızlıklarıyla dolu. Bitmemiş projeler, binlerce kez tekrarlandığı halde sonuca ulaşmayan deneylerin varlığı yadsınamaz. O yüzden bir işe başlamanın yanı sıra o işi devam ettirebilmek son derece önemli. Devamının kendi kendine gelmesini beklerseniz, o iş başladığınız gibi kalır.

12. İsteklerini gerçekleştirmek için hiçbir şeye ihtiyacın yok. Kendin ol ve yola çık yeter.

Aklınızda her şeyi geride bırakıp yola çıkma fikri mi var? E ne duruyorsunuz, hemen şimdi çıkın. Durun durun çıkmayın tamam, şaka yaptık. Belirli bir maddi desteğiniz olmadan, bir planınız olmadan, gideceğiniz yer hakkında fikir sahibi olmadan nereye gideceksiniz ki? Otostop falan çeker giderim diyorsanız yanılıyorsunuz. İsterseniz deneyin. 3 günde şehir dışına zor çıkarsınız. Hem hayatınız yollarda geçer valla. Geri de dönemezsiniz. Siz inanmayın öyle her şeyi bırakıp otostopla dünyayı gezen yabancılara. Oturun oturduğunuz yerde. Daha geçen aydan kalan elektrik faturasını yatırmadınız hem.

13. Kumarda kaybeden aşkta kazanır.

Bu söz de sırf kaybedenleri teselli etmeye çalışan kazananlar tarafından söylenmiş herhalde. 'Üzülme, yeğenim sen de aşk hayatında kazanırsın.' deyip ondan aşırdığı parayı eğlencede yemeye gitmiş. Kumarda kazanan, kısmen zengin olduğu için otomatik olarak aşkta da kazanıyor arkadaşlar. Yani kaybedeyim, aşkta kazanırım demeyin. Avucunuzu yalarsınız sonra.

14. Mutlu olmak senin elinde.

Bunu söyleyen insan net hayaller aleminde yaşıyordur. Evine ocağına incir ağacı dikilmiş, her şeyini kaybetmiş adam, düşünsene yaklaşıp ona 'Mutlu olmak senin elinde.' diyorsun. Adamı fena yaparlar valla.

Oğlum saçmalamayın, iyi bir şey olacak ki mutlu olalım. Öyle mutlu olmak senin elinde deyip işin içinden sıyrılmakla olmuyor. Hem durup dururken mutlu olmak da kendini kandırmak değil mi?

15. İyi insanlar eninde sonunda hep kazanır.

Nerede kazanıyor ya iyi insanlar sorabilir miyim? Hangi masalda yani? Artık filmlerde ya da dizilerde bile bu yalanı neredeyse hiç işlemiyorlar. Etraf iyi olduğunu sanıp ya da öyle gösterip insanları kandıran kötü liderlerle dolu. Doğruyu söylerseniz her yerden kovulur, iyi olmaya çalışırsanız her yerde kullanılırsınız. O yüzden siz sadece yakınlarınıza iyi olun yeter. Kazandığınız şeyler teselli ödülünden öteye geçemez yoksa.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Zaman her şeyin ilacıdır.

Zaman hiçbir şeyi geçirmez arkadaşlar, sadece yaralarınız kabuk bağlar. Tekrar deştiğinizde o yara aynı acıyı yaşatacaktır size. Zaman tedavi etmez, aksine daha çok çürütür insan bedenini. O yüzden, zamana bırakayım unuturum demeyin. Alışırsınız, unutmazsınız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
993
434
210
58
42
34
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oliympia

acı ama gerçek ne yazık ki..

Pasif Kullanıcı

Yoksa zenginler altta kalanları hangi sözlerle kandıracaktı ki. Gayet yerinde bir galeri olmuş tebrik ederim

Cako Bey

Allah beni kahretsin ki '' İyi insanlar eninde sonunda hep kazanır'' a halen inanıyorum..

Koray Ozdemir

en basiti kalbine bıçak sapla eden bulur