Görüş Bildir
Haberler
Siz Hep Erkek mi Sanmıştınız? İşte Silikon Vadisi’nin Tozunu Attıran 12 Muhteşem Kadın

etiket Siz Hep Erkek mi Sanmıştınız? İşte Silikon Vadisi’nin Tozunu Attıran 12 Muhteşem Kadın

Teknoloji sektörü biraz erkek egemen oluşuyla bilinir. Ancak Silikon Vadisinde kadınların yükselişi sürmekte. Birçok teknoloji devinin başında giderek artan sayıda yer alıyorlar. Kimini çoktandır tanıdığınız, kimini belki de ilk kez duyacağınız çok başarılı 12 kadını sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Michelle Zatlyn

1. Michelle Zatlyn

CLOUDFLARE kurucu ortağı

Zatlyn, Matthew Prince ve Lee Holloway ile birlikte 2009 yılında CloudFlare firmasını kurdu. İnternet trafiğinin %10'unu elinde tutan şirket, Nisan ayında girişim web sayfaları ve aplikasyonların %15 daha hızlı olmasını sağlayan teknolojiyi geliştiren ilk şirket oldu; arama yapmaya ayırdığımız zamandan çok değerli saniyeler kazanmanızı sağlayarak. Hız arttırıcının meyvelerini toplayabilmesi için bir yıla daha ihtiyaç olacak; ancak internet aplikasyonlarının gelişiminde yeni bir sayfa açacağa benziyor.

CloudFlare'in internet piyasasına olan hakimiyeti yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Eylül ayında firma, Fidelity, Google Capital, Microsoft, Baidu, ve Qualcomm Ventures önderliğindeki turda 110 milyon dolar yeni yatırım aldı.

2. Jess Lee

2. Jess Lee

POLYVORE kurucu ortağı ve CEO'su

Yahoo, geçtiğimiz Haziran ayında online alışveriş sitesi Polyvore'u 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Çünkü Yahoo'nun açıklamasına göre, sitenin kullanıcı deneyimi ve içerik kalitesi 'muazzam bir potansiyele' işaret etmekteydi. 

Lee, 2000'li yılların başında Yahoo CEO'su Marissa Mayer'in kendsiyle yapmakta ısrar ettiği bir görüşme sonrası, bu görüşmeden ne kadar etkilendiğinden ve kariyerinin ilerlemesine bu görüşmenin sağladığı 'gaz veren' etkiyi unutamadığından bahsediyor.

3. Stacy Brown-Philpot

3. Stacy Brown-Philpot

TASKRABBIT CEO'su

Leah Busque, TaskRabbit'teki CEO'luk görevinden ikinci kez ayrılınca, nisan ayında Brown-Philpot onun yerine geçerek Silikon Vadisindeki ilk kadın siyahi CEO ünvanını aldı. 

Eski Google çalışanı olan Brown-Philpot, 2013'te TaskRabbit'e geçmeden önce yeni girişimler üzerine eğitim almış ve global müşteri hizmetleri alanında öncü rollerde bulunmuştu. Pek popüler olmamakla beraber, şirketin hedeflenen karlılık oranlarına ulaşabilmesi için, aralarında işten çıkarmaların da olduğu pek çok önemli adımlar attı.

4. Sukhinder Singh Cassidy

4. Sukhinder Singh Cassidy

JOYUS kurucu ve CEO'su; theBOARDLIST kurucusu

Silikon vadisindeki ilk işinde cinsiyet ayrımcılığı ile karşılaşan Cassidy, sektörün içindeki çeşitliliğin artması gerektiğinin farkındaydı. Bunun için genç girişimcilerin ve özel şirketlerin, yönetim kurullarında bağımsız olarak çalışabilecek kadın yöneticiler bulmasını sağlayacak theBoardlist'i yarattı. 

Vadideki başarılı girişimcilerin tavsiyeleriyle oluşturulan potansiyel kadın yönetim kurulu üyeleri listesi sayesinde şimdiden, işinin uzmanı 200 kişi tarafından işe alınmış 1000 adet kalifiye kadın yönetici var; ve 60 adet yönetim kurulu üyeliği pozisyonu da sahiplerini bekliyor.

5. Divya Nag

5. Divya Nag

APPLE ResearchKit ve CareKit başkanı

Nag Apple'a 2014 yılında katıldı ve şirketin belki de hiç duymadığını bambaşka bir faaliyet alanı olan sağlık teknolojileri bölümünü yönetiyor. Açık kaynak kullanımı sağlaması ile, hastaneler Apple'ın hizmetlerini hastalarının sağlık durumlarını takip edebilmek amacıyla kullanıyorlar. Bunun yanı sıra, araştırmacılar da kaynaktaki verileri hastalıkların araştırılmasında kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angela Ahrendts

6. Angela Ahrendts

Tüm APPLE mağazaları kıdemli başkan yardımcısı 

Burberry CEO'luğundan 2014'te ayrılarak Apple'a geçen Ahrendts, tüm Apple Store'ların dizaynını baştan şekillendirdi. Çok daha fütüristik bir görünüme kavuşan mağazalarda, toplantı alanları, ücretsiz wi-fi gibi uygulamaları da ilki San Francisco'da olmak üzere hayata geçirdi. Ahrendts, nasıl ki Apple telefon ve bilgisayarlar pek çok insanın hayatının ciddi bir parçası haline geldiyse, mağazaları da hayatların parçası haline getirmek istiyor.

7. Susan Wojcicki

7. Susan Wojcicki

YOUTUBE CEO'su

2014 yılında Youtube'a CEO oluşunun ardından Wojcicki pek çok değişikliğe el attı. Onun yönetiminde, Youtube sanal gerçeklik, canlı yayınlar, ayda 10 dolara reklamsız üyelik gibi uygulamalara geçerek, kullanıcı memnuniyetini daha da yukarılara çekmeye başladı. Bunun yanı sıra, şirketlere 'en popüler' ve 'en çok izlenen' videolar arasında kendi videolarını da göstermeye olanak tanıyan bir de uzantı geliştirdi. Böylelikle reklamlar da kullanıcıyı yormadan, içerik formatında görülebilecek.

8. Marissa Mayer

8. Marissa Mayer

YAHOO CEO'su

Yahoo bir mücadele içinde. Hisseleri düşüşte, yatırımcıları mutlu değil ve şirket de para kaybediyor. Mayer son 4 yıldır, Yahoo'yu bu düşüşten çekip çıkarabilmenin yolları konusunda mücadele veriyor. Ya başaracak, ya da bırakacak; bunu beraberce göreceğiz.

9. Sheryl Sandberg

9. Sheryl Sandberg

FACEBOOK COO'su

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında eşi David Goldberg'i kaybeden Sandberg, bunun ardından Berkeley Üniversitesinin mezuniyet töreninde, kayıplarla ve zorluklarla başa çıkabilmek ekseninde harika bir konuşma yaparak, direnme gücünü bir kez daha göstermişti. İki çocuğa annelik ederken de Facebook'taki görevini başarıyla yürütmeye devam ediyor.

10. Meg Whitman

10. Meg Whitman

HEWLETT PACKARD Başkanı ve CEO'su, HP Yönetim Kurulu Başkanı 

HP'nin yıllar boyu karlılık sıkıntısı yaşaması ve binlerce kişinin işten çıkarılması süreçlerinin ardından, Whitman şirketi tekrar eski şaşaalı günlerine döndürmek üzere olaya el attı. Bilişim devi şirketi öncelikle iki ayrı kısma ayırdı. Hewlett Packard daha çok donanımla ilgilenirken, HP Inc. yazıcı ve bilgisayarlara yoğunlaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Diane Greene

11. Diane Greene

BEBOP Kurucusu, GOOGLE Bulut Sistemleri Başkan Yardımcısı 

Google Alphabet'in geçtiğimiz yıl Bebop'u 380 milyon dolara satın almasının ardından, şirkette bir Diane Greene rüzgarı esiyor. Greene 8 ay önce, tüm bulut sistemlerinin yöneticiliğine getirildi. Google'ın kendi müşterileriyle de işbirliği içerisinde, bulut teknolojisinin kullanımını dönüştürebilmek için çalışıyor.

12. Safra Catz

12. Safra Catz

ORACLE Eş CEO'su

Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'un görevi bırakmasının ardından Mark Hurd ile beraber başa geçen Safra Cats, yepyeni start-up'ları satın almaya yönelik bir politika başlattı. 2016'da 532 milyon dolara satın aldığı bulut temelli enerji yönetimi girişimi Opower bunlardan bir tanesi. Bunun öncesinde de, 663 milyon dolara yine bulut hizmeti veren Textura'yı satın almıştı. Oracle'ın bulutla ilgili çalışmaları ise, şirketin yalnızca küçük bir parçası. 

Catz, 2015 yılında, 57 milyon dolarlık ücretiyle en çok para kazanan üst düzey kadın yönetici ünvanını almıştı.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
400
121
15
10
9
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Devil Within

şu listede ülkemizden bayanları da görmek dileği ile...

Ciri

Beni görürsünüz inşallah eheheh.

balada

bizde okunmuş fasülye ile silikona gircez inş dinimiz amin.!

radeonares

BU HEP ASLINDA ERKEKLERIN KADINLARA İLGİSİNDEN DOLAYI OLUYO ÇÜNKÜ EMİN OLUN PHP ROOT VE DDOS RDOS BILEN INSANLAR DEĞILDIR BUNLAR BI CEHV9 OLARAK HAYKIRIYORUM... Devamını Gör

Kimya Hatun

aynen