Görüş Bildir
Haberler
Siz Hangi Burcun Esnafısınız? 12 Burcun Esnafı ve Müşteri İlişkileri İle Bakış Açınızı Değiştirin

Siz Hangi Burcun Esnafısınız? 12 Burcun Esnafı ve Müşteri İlişkileri İle Bakış Açınızı Değiştirin

1. Koç Burcu Esnafı

Bu esnaf tipinden alışveriş yapmadan evvel bir daha düşünün. Çünkü halı almaya girip süpürge alıp çıkabilirsiniz. Üstelik bütçenize göre değil; esnafınızın o ay ihtiyacı olan ödeme miktarı kadar parayı öder çıkarsınız. Sakın pazarlık yapmaya kalkmayın. Aldığınız ürüne biranda zam gelir. Esnaflar arası çakalların en başında yer alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Boğa Burcu Esnafı

2. Boğa Burcu Esnafı

Bu esnafın kendine has bir ağırlığı olur. Hele fırıncı ya da lokantacıysa kendinizi her gün oraya giderken yakalarsınız. Sakin saygılı tavrıyla sizi kendine bağlar. Başka bir yerden alışveriş yapmaz olursunuz. Kötü mal bile satsa dönüp dolaşıp ondan alırsınız. Başınız sıkıştığında '100 tl var mı abi' derseniz çıkarıp verir. Sırf bu insan ilişkileri sayesinde kısa sürede işleri büyütürken görürsünüz onu. Esnaf olmak için doğmuş gerçek bir yetenektir.

3. İkizler Burcu Esnafı

En uyanık en bitirim esnaf burcudur. Dükkana girdiğinizde onun beş bin işle aynı anda ilgilenirken görürsünüz. Malını över de över. Kendine de pek özen gösterir. Küçücük bir beyaz eşyacı da üstünde takım elbiseyle dolaşır. Egosu çok yüksek olduğundan malını beğenmezseniz hemen surat yapar. Malını almaya değil de bir çayını içmeye uğrarsanız sohbeti sizi çok eğlendirir. Veresiyeden hoşlanmaz, isterseniz verir ama bir süre suratını çekersiniz.

4. Yengeç Burcu Esnafı

4. Yengeç Burcu Esnafı

Size anne baba sıcaklığı ile yaklaşır. Herkes mutlu olsun ister. İşler kötü gidince hemen depresyona girer. Sık sık onu oturmuş derin derin düşünürken yakalarsınız. Okusaydı kesin sanatçı olurdu. Geçerken selam vermezseniz iki gün acaba neden bana selam vermedi diye düşünür durur. İş hayatında pek başarılı olamaz ama insan olarak çok başarılıdır. İşsiz kalırsanız ihtiyacı olmadığı halde sizi işe alır. Allah işlerini rast getirsin.

5. Aslan Burcu Esnafı

5. Aslan Burcu Esnafı

Hürmet ve özen bekler. Mekanında gevşek gevşet davranırsanız sizi hemen kapıya koyar. Hele sesinizi bir yükseltin de görün o saygılı esnafın içinden nasıl bir kabadayı çıkıyor. Dükkanında sadece onun kuralları geçerlidir. Abi ya da abla bilemedin hanım denmesinden çok hoşlanır. Sık sık övgü bekler. Malını aldıktan sonra bir de geçerken çok güzel mal sattın bana diye dönüş yaparsanız ondan iyisi yoktur. Saygılı olacaksınız o kadar!

6. Başak Burcu Esnafı

Esnaflar arasında geleceği en parlak burçlardandır. Günün çoğunu hesap yaparak geçirir. Bir kuruş indirim yapmaz. Kapıdan girene ondan alacağı paraya göre davranır tam bir ticaret insanıdır. Saygısızlığını göremezsiniz laubalilikten hoşlanmaz. Ama size bir çay ısmarladıysa mutlaka bir planı vardır. Memleket ekonomisini bu esnaf sırtlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Terazi Burcu Esnafı

Tatlılık, sempatiklik, yaratıcılık, minnoşluk hep onda. Kapıdan girer girmez size kendinizi prens ya da prenses gibi hissettirir. Böyle esnaf herkesin başına. Cebinizdeki tüm parayı bir dandik çaydanlığa verip çıkarsınız. Sizi bir şekilde o dükkandan gülümseterek çıkartır. Tek kusuru tembel ve kafası karışık olmasıdır. Bu yüzden kuvvetle muhtemel iki ay sonra 'zararına satışlar kapatıyoruz'  ibaresini görebilirsiniz. Çok bağlanmayın.

8. Akrep Burcu Esnafı

Bazen bir dükkana girersiniz ve orada bulunan amcaya fiyat sorarsınız. Amca boş boş size bakar ve '5TL görmüyor musun' der. Sonra siz ölüme susamış gibi '3 TL olmaz mı?' dersiniz. Amca tekrar size bakar. Aradan tam 2 dakika 45 saniye geçer. Uzun sessizliğin ardından bir 'olmaz' yükselir belli belirsiz.  İşte o amcanın burcu akreptir. Ne düşündüğünü asla kestiremediğiniz her an size bir şey fırlatacakmış gibi davranan psikopat esnafınıza kucak dolusu hürmetler.

9. Yay Burcu Esnafı

İyi niyetli ama devamlı gürültü yapan bir esnafınız varsa o kesin yay burcudur. Keyfine düşkün, kapıda tavla atıp duran ama dükkanı da ihmal etmeyen, mahalledeki herkese laf yetiştiren, herkesle arası iyi olan ama hep oğluyla ya da eşiyle dükkan içinde münakaşa eden dışarıya iyi huylu içeriye huysuz tipik bir Türkiye esnafı diyebiliriz yay burcu esnafları için. Tek dikkat etmeniz gereken şey, ondan çok gürültü yaparsanız bozulabilir.

10. Oğlak Burcu Esnafı

10. Oğlak Burcu Esnafı

Sabah'ın karanlığında ilk kepenk sesi onun dükkanından gelir hamdolsun. Erkenden kapının önünü yıkar, dükkanı temizler, evden getirdiği kahvaltısını yapar ve işinin başına geçer. Paranın hesabını o kadar ince yapar ki sırf öğlen yemeğinden arttırdıklarıyla 10 senede kendine küçük fazladan bir ev bile alır. Pazarlık yapsanız da gram inmez. Fakat sattığı ürüne güvenebilirsiniz bir oğlak burcu esnafı asla kötü mal satmaz. Tabiki de ondan para isteyebilirsiniz. Kaç dolar lazımdı?

11. Kova Burcu Esnafı

11. Kova Burcu Esnafı

Bu kadar maceracı bir esnaf daha olamaz. Terzide çiğ köfte satmaya kalkmalar, led ışıklardan börekçiye pavyon ambiyansı yapmalar, nerede acayip bir şey var hep bu esnafın kafasında. En az 4 kere iş batırır. Kapıdan girdiğinizde sizi başka bir evrenin içine sokar.  Zararına satmadan bütün pazarlıklara açıktır. Zaten paraya da çok değer vermediğinden yakında yine batacaktır. Keşke şansı olsaymış da sanat sepet işleri ile uğraşsaymış. Bir mahalle bu kadar macerayı kaldıramaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Balık Burcu Esnafı

12. Balık Burcu Esnafı

Balık burcu esnafına orada olmayan bir ürünü sormayın. Çünkü balık burcu esnafı tatlı gülümsemesi, naif tavrıyla aslında tam bir umut tüccarıdır. Mesela 'F16 var mı' diye sorun, yok ama hallederiz der. Size hiç hayır diyemediğinden siz de hiçbir zaman istediğinizin aslında orada olmadığını öğrenemezsiniz. Saf saf gidip gelirken de bağlanabileceğiniz bir esnaf türüdür. Her kusurunda size bir kahve ısmarlayacak ve bir dahakine işinizi halledeceğine söz verecektir. Sözlerine hiç kanmayın. Para konusunda da biraz şuursuzdur. Mesela yaparız uygun bir şey der; size uygun gelmeyince de küser. Kalbi temiz aklı biraz gelgitli esnafın tam karşılığıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
78
50
10
9
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ey

la bu ikizler size ne etti :)

artuditu

Ulan aklıma şu fıkra geldi. -Kadın evde temizlik yapmaktadır. Kapı çalar, kapıyı açtığı gibi takım elbiseli bir adam elinde bulunan bir kova hayvan dışkısın... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Başak Burcu Esnafı olarak siz diğer esnaflardan nefret ediyorum.