Görüş Bildir
Haberler
Frank Capra'nın Mutlaka İzlemeniz Gereken 6 Filmi

Frank Capra'nın Mutlaka İzlemeniz Gereken 6 Filmi

Arslan Ural Karabağlı
19.12.2014 - 16:49 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 14:29

Frank Capra, sinema tarihine damga vuran yönetmenlerden birisidir. Genellikle sıradan Amerikan insanını konu alan duygusal ve ahlaki değerleri ön planda tutan filmlere imza atmakla birlikte II. Dünya Savaşı yıllarında çektiği savaş belgeselleri ve propaganda filmleri ile de ödüller almıştır.

Sanıyorum ki hiçbir yönetmen Frank Capra kadar geniş kitlelere ulaşamamıştır. Her bir filmi başlı başına birer kült olmuştur. Eğlenceli ve sürükleyicidir, izleyiciye müthiş keyif verir. Farklı zevkleri olan bir arkadaş grubu ile film izleyecekseniz ve ne izlemeniz konusunda kararsız kalırsanız hiç düşünmeden bir Frank Capra filmi izleyebilirsiniz. Herkes memnun kalacak, kimileri ise filme bayılacaktır. 

Alttaki galeride 6 filmi yer almakta. Yönetmenin en iyi 6 filmi de denebilir. 'Mr. Smith Washington Yolunda' ve 'Arsenik Kurbanları' birçoklarının favorisidir. Ama aslında hepsi de çok güzeldir. Şayet henüz tanışmadıysanız, izlemenizi şiddetle önerdiğimiz Frank Capra filmleri listemiz:

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Frank_Capra
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mr. Smith Goes To Washington (1939)

1. Mr. Smith Goes To Washington (1939)

1930′larda adını duyurmuş yönetmen Capra’nın bu filmi Columbia Pictures ile olan son çalışması. Ayrıca, yönetmenin daha önceki 'It’s a Wonderful Life' gibi filmlerindeki optimist anlatımının da bu filmde yerini biraz daha karamsarlığa bıraktığını görüyoruz…

2. A Hole In The Head (1959)

2. A Hole In The Head (1959)

Başrolünde Frank Sinatra’nın yer aldığı bu komedi, 1960 yılında en iyi orijinal müzik dalında Oscar kazanmıştır…

3. It Happened One Night (1934)

3. It Happened One Night (1934)

Clark Gable ve Claudette Colbert 1934 yapımı bu çılgın komedi klasiğinde, uyumsuz aşıklar olarak bir araya geliyor. Frank Capra’nın yönettiği 'Bir Gecede Oldu' , en önemli beş Oscar Ödülünü, yani En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Film ve En İyi Senaryo Oscar ödüllerinin hepsini alan ilk film olma özelliğini taşıyor…

4. You Can’t Take It with You (1938)

4. You Can’t Take It with You (1938)

Capra'nın birçok filminde işlediği hırs ve paranın mutluluğu getirmeyeceği, asıl zenginliğin aile ve dostlarının sevgisi olduğunu teması bu filmin de ana ögesi.

5. Arsenic and Old Lace (1944)

5. Arsenic and Old Lace (1944)
www.beyazperde.com

Cary Grant ve ona eşlik eden müthiş bir oyuncu kadrosu, Joseph Kesselring’in 1941 tarihli Brodway oyunundan Frank Capra’nın uyarladığı bu komedi klasiğinde buluşuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. It’s a Wonderful Life (1946)

6. It’s a Wonderful Life (1946)

Frank Capra'nın başyapıtıdır ve dünyanın en güzel filmlerinden birisidir. Her izleyenin kendisini iyi hissettiği yapım, verdiği pozitif duygular nedeniyle her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında gösterilmektedir. Kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biri…

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
1
1
1
1
1