Görüş Bildir
Haberler
Silikon Vadisi'ni Robotlar Koruyacak

Silikon Vadisi'ni Robotlar Koruyacak

Ulaş
23.11.2014 - 18:11
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir robotik firması tarafından üretilen mini-roket görünümlü robotlar, Silikon Vadisi'nde devriye görevine başladı. Robotların, suç oranını yüzde 50 azaltması bekleniyor.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin merkezlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi'nin güvenliği otonom robotlara devredildi. Knightscope K5 Otonom Veri Makineleri adı verilen robotlar, çok sayıda mikrofon, hoparlör, kamera, lazer tarayıcı ve sensör taşıyor.

Knightscope firması tarafından geliştirilen robotlar, olağandışı davranışları fark etme ve uyarı sistemlerini harekete geçirme özelliğine sahip. Aynı zamanda koku ve ısı testpiti yapabilen Knightscope K5 robotları, halılardaki kirlilik oranını ölçebilmek gibi detaylı analizler de yapabiliyor. Robotun kameraları, dakikada 300 aracın plaka numarasını kontrol edebiliyor.

Suç oranı yarı yarıya azalacak

Knightscope, karşısına çıkan kişileri olağandışı hareketler göstermeleri halinde takibe alan ve bilgi toplamaya başlayan robotun yakın gelecekte üniversite kampüsleri, alışveriş alanları ve dükkanlar gibi açık alandaki yerlerin güvenliği için kullanılmaya başlanacağını belirtti.

KPIX-TV'nin haberine göre, üretici firma Knightscope K5 robotları sayesinde suç oranının yüzde 50 oranında azalacağını öne sürüyor. Robotlar Silikon Vadisi'ndeki birkaç nokta dışında San Francisco Bay Area'da hizmete başladı.

Knightscope firmasının ortak kurucularından Stacy Stephens, 1.5 metre boyunda ve 136 kg ağırlığındaki robotların insanlara karşı çok arkadaşça olduğunu ve insanların da sempatisini kazandıklarını söyledi. CBS'e konuşan Stephens, robotlarla karşılaşan birçok kişinin onlara sarıldıklarını bile söyledi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/sil...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0