Görüş Bildir
Haberler
Siirt ve Hakkari'de PKK Saldırısı: 5 Şehit

Siirt ve Hakkari'de PKK Saldırısı: 5 Şehit

Onedio Medya
27.07.2016 - 22:58

Siirt'te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi, 3 asker şehit oldu. Aynı saatlerde Hakkari'de de polis kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Burada da 2 polis şehit oldu 11 polis yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerinde Siirt-Eruh karayolunun Karaboğazı Köyü yakınlarında bir menfeze daha önce terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile askerler arasında çatışmanın yaşandı.

Tugay'dan takviye kuvvetler gönderildi

Bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugayı'ndan Kopra tipi helikopterler havadan müdahale için hareket ederken, karadan da askerler sevk edildi. 

Patlamada araçta bulunan 2 asker olay yerinde şehit oldu, ağır yaralanan 1 asker ise hastaneye kaldırıldı Siirt Valiliği ağır yaralanan askerin de şehit olduğunu açıkladı.

Hakkari'de polis noktasına bombalı araçla saldırı: 2 şehit, 11 yaralı

Hakkari'de polis noktasına bombalı araçla saldırı: 2 şehit, 11 yaralı

Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis kontrol noktasına saat 22.30 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Şiddetli patlamanın ardından teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.  

2 polis şehit oldu

Saldırıda yaralanan polislerden 2'si, kaldırıldıkları Hakkari Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Biri sivil, 10'u polis, 11 yaralının ise hastanede tedavileri devam ediyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rick

Siirt'te sorgulanmayı bekleyen yüzlerce asker var, bunların çoğu suçsuz günahsız olduğu halde bazıları tutuklanıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor ama yine ... Devamını Gör

Hector Hector

birincisi kimsenin kafası kesilmedi(çok şükür), ikincisi şehit verdik diye evde oturup meydanı boş bırakmak saçma değil mi(meydanlarda saçmalayan bazı grupla... Devamını Gör

Yagiz Yildirim

OROSPU ÇOCUKLARI