Görüş Bildir
Haberler
Sıcaktan Uyuyamayanlara Çare 10 Yöntem

Sıcaktan Uyuyamayanlara Çare 10 Yöntem

Oktay Volkan Alkaya
18.07.2014 - 01:48 Son Güncelleme: 18.07.2014 - 11:41

Sıcaklar... Yıl boyunca gelmesini hasretle bekleriz de, yaz olup geldiğinde 'Hof bu sıcaklarda da hiç uyunmuyo falan yani' dediğimizle kalırız. Zordur sıcaklarda uyuyabilmek. Delik deşik olur uykular. Sabah olana kadar kendinizle cebelleşip durursunuz. Ama artık bu dertler geride kaldı. Onedio ekibi -sıcaklarla ilgisi yok- sırf sizin için uyumadı bu içeriği hazırladı, kıymetinizi bilin. Sizi mışıl mışıl uyutacak önerilerimizle karşınızdayız. Şimdiden tatlı rüyalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buz gibi köpüklü ayran

1. Buz gibi köpüklü ayran

Uyumadan önce tok karnına bir battal boy bardakta köpüklü ayran içmek, sizleri harikalar diyarında bir uykuya sürükleyecektir.

2. Soğutulmuş nevresim takımı

2. Soğutulmuş nevresim takımı

Bu süper buluşun icadı 2008 Maraş Subay Ordu Evi'ne dayanır. Geceleri sıcaktan uyuyamayan ismi lazım değil iki Asteğmen kardeşimiz, sabahları kalkıp nevresimlerini buzdolabına koyarlar. Akşam yatmadan önce buz gibi olmuş nevresimleri yataklara sererler. Nevresimlerin ısınma süresi yaklaşık 15 dakikadır. O 15 dakika içerisinde bünye uykuya dalarsa tadından yenmez.

3. Vantilatörle uyumak

3. Vantilatörle uyumak

Antin kuntin yöntemler sizi boğuyorsa, alın bir vantilatör kurulun karşısına uyuyun ama sonra 'Oram buram ağrıyor oy...' diye sızlanmaca yok.

4. Buzlu badem pardon küvet

4. Buzlu badem pardon küvet

Ilık suya atacağınız buz küplerinin içine daldığınız an herşey gözünüze bir başka görünecektir. Boğulmazsanız sabah zımba gibi uyanırsınız.

5. Soğuk duş

5. Soğuk duş

Uyumadan önce size çığlık attıracak soğuklukta bir duş, uykuya hasret bedeninize ilaç olur. Fakat kısa süreli etkisi vardır, titremeniz durana kadar uyudunuz uyudunuz yoksa tekrar banyo yolu size gözükecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Direkt buzdolabında yatmak

6. Direkt buzdolabında yatmak

En garanti çözümdür, tabii sığabilene... Yalnız önce dolabı boşaltın, mubarek günde nimetle uyumak olmaz.

7. Direkt buza yatmak

7. Direkt buza yatmak

Operasyonel bir yapınız yoksa elinizdeki buzları yatağınıza sererek üstüne yatmanız da güzel bir yöntemdir. Yalnız belden aşağınızı muhafaza edin a dostlar, nesliniz tükenmesin.

8. İlber hoca ile tarih sohbeti

8. İlber hoca ile tarih sohbeti

İlber Hocanın, konuştuğunda en dinç bünyelere bile sirayet eden bir uyutma etkisi vardır. Direkt uyumak isteyen herkes az biraz İlber Hoca'yı dinleyebilir. Ancak dozunu iyi ayarlamak lazım, İlber Hoca konuşurken uyuyakalan birçok vatandaş hala uyandırılmayı beklemektedir.

9. 2014 Dünya Kupası İran - Nijerya maçı

9. 2014 Dünya Kupası İran - Nijerya maçı

Oturun izleyin internette bulursunuz bir yerlerden. Farkı hissedeceksiniz.

10. Siz iyisi mi Tv'yi kapatın

10. Siz iyisi mi Tv'yi kapatın

Belki de uykusuzluğunuzun sebebi sıcaklar değildir. Belki de bir yerlerde masum çocuklar ölüyor diye uykularınız kaçıyordur üzüntüden. Daha da uykunuz kaçmadan kapatın lanet mereti de bünyenize şifa değsin. 

Gazze'de kötü şeyler oluyor bizim uykularımız kaçık. Canımız sıkkın zaten, sıcaklar adeta olmuş bir Sebastiyan... Uyumayın anacım en iyisi mi neler oluyor neler. Ya da kapatın Tv'yi akça pakça rüyalarınız olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
15
8
7
4
3
2