Görüş Bildir
Haberler
TV
Sevimli, Bir O Kadar da Karanlık: Melanie Martinez!

etiket Sevimli, Bir O Kadar da Karanlık: Melanie Martinez!

Berke Ak
27.06.2016 - 14:32

Haydi Başlayalım!

Müzik dünyasındaki farklı imajı ile dikkatleri üzerine çeken, yazdığı farklı şarkılar ve yumuşak ses tonu ile dinleyenleri hayran bırakan Melanie Martinez 'in başarı hikayesi;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şeyden önce, normal bir kızken;

Her şeyden önce, normal bir kızken;

Martinez, müzik dünyasına adım atmadan önce normal imajıyla 'Little Body, Big Heart', yani 'Ufak Vücut, Büyük Kalp' adı altında fotoğrafçılık yapıyordu!

Sıradan insanlar arasındaki renkli kız

Sıradan insanlar arasındaki renkli kız

Martinez, henüz lise yıllarında iken okulun marjinal kızını oynuyordu, ailesi her ne kadar onaylamasa bile okulda makyaj yapıyor, hatta eve gelmeden önce annesi görmesin diye makyajlarını siliyormuş. Saçlarını da yarı sarı, yarı siyah boyatmaya bu yıllarda heves etmişti! Martinez, annesinden habersiz saçlarını yarı sarı, yarı siyah renge boyatınca annesi Melanie ile bir hafta konuşmamış!

Aynı zamanda bu sıralar çok popüler olan yarı sarı, yarı siyah saç rengini dünya starlarından Sia, ülkemizden de Elif Kaya kullanıyor.

Müzik dünyasına ilk adım, THE VOICE!

Martinez'in sesinin yumuşak tonu aile bireylerine saklı kalmadı, Amerika'nın en ünlü ses yarışması 'The Voice'a kadar uzandı! Yarışmada dünyaca ünlü şarkıları seslendirirken Martinez'in yorumladığı şarkılardan en popüleri Britney Spears'dan Toxic oldu! Performans tüm jüriler tarafından beğenildi, biri hariç... Christina Aguilera.

Melanie'nin sevilen Toxic performansının stüdyo kaydını buradan dinleyebilirsiniz!

The Voice macerasının sonuna gelince

Martinez, yarışmada birinciliği maalesef yakalayamadı. Christina Aguilera, Martinez'e dönmemesinin sebebini açıklamadı, hayranlar Melanie bir Britney Spears şarkısı seslendirdiği için Christina'nın dönmediğini öne sürse de yarışmanın sonunda Aguilera, takımında yer olmadığı için dönmediğini açıkladı. Elendiği için mutsuz anlar yaşayan Martinez, duygusal bir insan olarak sahnede sessizce ağlamaya başlayınca Aguilera, 'A-a! Daha yüzüme bile bakamıyor, şuna bakın!' dedikten sonra kahkahayı patlatıp tüm dünyanın önünde Melanie'yi mahçup etti. Yarışma sonunda Melanie, bu yarışmaya girdiği için pişmanlık duyduğunu, sesleri derecelendirerek insanların kötü hissettiğini sağladıklarını söyledi. Bu yüzden de The Voice'daki kız olarak anılmaktan nefret ediyor.

Tüm bunların yanında yarışmayı kazanamasa bile Melanie, rakiplerinden ve yarışmanın birincisinden daha çok izlenme, iTunes ve Billboard listelerinde başarı sağladı, bu yarışma sayesinde iyi arkadaşlıklar edinip müzik yapımcıları ile tanıştı ve gerçek Martinez'i göstermek için albüm çalışmalarına başladı.

Dollhouse ve Dollhouse - EP

Melanie, The Voice'dan sonra verdiği aranın ardından 2014 yılında bir hit ile geri döndü! Dollhouse. Şarkıda yarattığı Cry Baby karakterinin ailesi ile sorunlarını oyuncak bebek imajı ile anlatıyordu. Dollhouse adını verdiği mini albümünden çıkardığı Carousel teklisi ise Amerika'nın korku dizisi American Horror Story'nin Freak Show sezonunun tema müziği oldu. Mini albümünde Carousel ve Dollhouse harici yaptığı iki şarkıda da alternatif müzikteki başarısını gösterdi. Kariyerinin zirvesi 'Dollhouse', Martinez'in hala en çok dinlenen şarkısı.

2015 yılının yazına girerken ise Martinez, ilk albümünün dönemine giriş yaptı. Ona artık Cry Baby deyin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cry Baby ve yürek burkan hikayesi

Cry Baby ve yürek burkan hikayesi

Martinez, çıkardığı Cry Baby albümünde herkesi şaşırttı. Elinde gitarla şarkılar ve demolar kaydeden kız artık yoktu. Dollhouse - EP'sinde bulunan Dollhouse ve Carousel şarkıları da bu albümün içine alınmıştı. Albümde Cry Baby isimli küçük bir kızın daha küçükken aşka kapılışı, tecavüze uğrayışı ve delirmesi anlatılıyor. Pembe ve renkli tema, bebeksi altyapılarla şarkıların korkunç ve karanlık sözleri örtülürken Martinez, Cry Baby'nin hikayesini anlatmak için tüm şarkıları kliplendireceğini açıklamıştı. Albümdeki 13 şarkının 8 tanesinin klibi hazırken Melanie, tüm kliplerin 2016 yılında biteceğini, 2017 yılında ise çalışmalarına çoktan başladığı, Cry Baby'nin çevresinin anlatılacak olduğu yeni albümünü yayınlayacağını açıkladı.

Albüm, çıktığı hafta Billboard'un 'Hot 200' isimli albüm listesine 6 numaradan giriş yaptı ve şuan Amerika'da altın plağa sahip.

Cry Baby şarkılarında gizlenen mesajlar

Cry Baby şarkılarında gizlenen mesajlar

UYARI: Albümde yaşanan olaylardan tecavüz, zehirleme ve öldürme olayları gerçek değildir, Martinez'in hayal ürünüdür.

  • 'Cry Baby' şarkısında Melanie, Cry Baby ile konuşarak Melanie'nin de en az Cry Baby kadar duygusal olduğunu açıklamış, albümün tanıtımı 'Ona Ağlayan Bebek diyorlar, ama onun umrunda değil' diyerek yapmış oluyor. Şarkının video klibini buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Dollhouse' şarkısında Cry Baby'nin alkolik ve ilgisiz annesi, annesini aldatan babasını, esrar içen kardeşini kaleme almış. Şarkının video klibini buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Carousel' şarkısında Cry Baby karakterinin aşk ile ilk macerası anlatılıyor. Şarkının video klibini buradan izleyebilirsiniz.

  • 'Alphabet Boy' şarkısında ise Cry Baby'nin Carousel şarkısında tanıştığı gencin Cry Baby'ye yaptığı baskılara karşı karakterin isyanı anlatılmış. Şarkının video klibini buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Soap' şarkısında ise Cry Baby, Johnny isimli yakın arkadaşına aşık oluyor ve bunu ona açıklıyor fakat pişman oluyor, ağzını sabunla yıkaması gerektiğini söylüyor. Şarkının videosunu buradan, 'Training Wheels' şarkısı ile birleşik klibini ise buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Training Wheels' şarkısında ise Johnny'ye özgür olmaları gerektiğini, aşklarındaki yardımcı tekerlekleri çıkarmaları gerektiğini söylüyor. Albümün tek aşk temalı şarkısının 'Soap' şarkısı ile birleşik klibini buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Pity Party' şarkısında ise doğum gününe kimse gelmeyen Cry Baby'nin üzüntüsünü, haykırışını ve kendini avutması anlatılmış. Melanie'nin en büyük ikinci hiti Pity Party'nin video klibini buradan izleyebilirsiniz. 

  • 'Tag, You're It' şarkısında, dondurma yemek için dondurmacıya giden Cry Baby'nin 'kurt' olarak nitelendirilen dondurmacı tarafından kaçırılıp tecavüz edilişi anlatılmış. Şarkının video klibinin 'Milk And Cookies' şarkısı ile birlikte tek videoda, bu yıl çıkacağı açıklandı.

  • 'Milk And Cookies' şarkısında ise Cry Baby'nin onu kaçıran dondurmacıyı zehirleyip evine dönüşü kaleme alınmış. Şarkının video klibinin 'Tag, You're It' şarkısı ile birlikte tek videoda, bu yıl çıkacağı açıklandı.

  • 'Pacify Her' şarkısında ise eve dönen Cry Baby'nin sevgilisinin yanında gördüğü kızı kıskanışı, sevgilisine 'Geri dön' çağrısı yaptığı anlatılmış. Şarkının video klibinin bu yıl çıkacağı açıklandı.

  • 'Mrs. Potato Head' şarkısında ise doğal halde sevilmediğini anlayan Cry Baby'nin sevilmek için estetiğe mi başvurmalıyım düşüncesi ele alınmış, estetik ameliyat için sosyal, toplumsal bir mesaj verilmiş. Martinez'in albümden favorisi olan Mrs. Potato Head'in video klibinin de bu yıl çıkacağı açıklandı. 

  • 'Mad Hatter' şarkısında ise bunca olaydan sonra Cry Baby karakterinin delirişi, deli olsa bile en sonunda mutlu olduğu açıklanmış. Şarkının video klibi bu yıl yayınlanacak.

Bonus Şarkılar;

  • 'Play Date' şarkısında Cry Baby'nin sevgilisinin onu sadece seks yapmak için kullandığı açıklanmış. Şarkının video klibi yayınlanmayacak.

  • 'Teddy Bear' şarkısında Cry Baby'nin sevgilisinin onu öldürmeye çalıştığını, aşklarının şiddetle sonuçlandığı korkunç bir şekilde anlatılmış. Şarkının video klibi gelmeyecek.

  • 'Cake' şarkısında ise Cry Baby, artık kolay bir lokma ve basit bir insan olmadığını açıklamış. Cake şarkısının da video klibi yayınlanmayacak.

Cry Baby'nin gizli ve yayınlanmayan şarkıları

Cry Baby'nin gizli ve yayınlanmayan şarkıları
  • Melanie, albümde bulunmayan fakat yeni yıla girerken hayranları Cry Baby'lere yeni yıl hediyesi olarak bedava yayınladığı 'Gingerbread Man' şarkısında Cry Baby'nin mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyacı olmadığını anlatmış.

  • 'You Love I' şarkısında Cry Baby hikayesi değil de, Melanie'nin kendi aşk hikayesi anlatılıyor. Albüme temaya uymadığı için alınmayan şarkıyı Melanie, 2015 yılında hayranları için Tumblr hesabından yayınladı. Şarkının başında, arka planda söylenen sözler Marilyn Monroe'nun 1960'daki son röportajlarından birinde sorulan 'Hayatta mutlu musun?' sorusuna verdiği cevabın başlangıç cümlesi, 'Ah, hayatta mutlu muyum? Hmmm...' yer alıyor.

  • 'Bombs On Monday' şarkısında ise Tag, You're It şarkısında gerçekleşen tecavüzden sonra eve döndüğünde sevgilisine 'Çiçekler olmasa bile bahçemi sever miydin?' yani 'Bekaretim olmasa bile beni sever miydin?' diyor, bu kadar trajik bir şey olabileceğini, bir aileye sahip olabileceğini düşünemediğini açıklamış. Albüme alınmayan bu şarkı, hackerlar tarafından sızdırılınca Martinez, Twitter üzerinden bu şarkının çok kişisel olduğunu ve üzüldüğünü açıklayınca hayranlar Melanie'nin gerçekten tecavüze uğramış olduğunu düşündü. 

  • 'Where Do Babies Come From?' şarkısında ise hamile kalan Cry Baby'nin annesine ve babasına bebeklerin nereden geldiğini sorduğu, şaşkınlığını ve küçük yaşta hamile kalan bir insan anlatılmış. Şarkıdan kesitler Melanie ve babası tarafından çok kez paylaşılsa bile tamamı sızdırılmadı.

Yayınlanmayan şarkılar bu kadar kişisel ve derin olunca insan gerçek olup olmadığı konusunda şüphelenmiyor değil tabii!

Melanie ve hayranları, Cry Babies!

Melanie ve hayranları, Cry Babies!

Melanie'nin hayranlarına karşı bilinenin aksine çok iyi ve güçlü bir tutumu var. Bedava şarkı yayınlaması, şirket tarafından yayınlanmayan şarkısını hayranları için yayınlaması, tüm şarkılara klip çekmesi, konser öncesi Soundcheck'lere hayran alması ve daha fazlası! Ancak Melanie'nin hayran konusunda şanssız anları, Melanie'nin yaptığı iyiliklerin önüne geçti. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen konserinde Martinez duygusal bir konuşma yaparken ön sıralarda saygısız bir şekilde sohbet edip kahkaha atan insanlara eğilip 'Üzgünüm, ben konuşuyorum?' diye uyarı yapmadan yaklaşık saniyeler önce arkalardan bir hayranın 'Seni seviyorum Melanie!' sesi, Melanie'nin uyarısının üstüne gelince Melanie, hayranını azarlıyor gibi bir tablo ortaya çıkmıştı ve sosyal medyada çoğu kişi Melanie'den nefret etmeye başlamıştı. Başka bir olayda ise Melanie hayranları ile buluştuğu anda albüm imzaladığı sırada telefonunu Melanie'nin gözüne sokan hayranını reddettiği için dünyadaki tüm sorunlar bir kenara atıldı ve Twitter Melanie'yi konuşur oldu! Başka bir olayda ise hayranlar Melanie'nin çantasını çalınca Melanie, Tumblr hesabı üzerinden çok kibar açıklamalarda bulunmasına rağmen yine tepki almıştı.

Unutmamalıyız ki, ünlüler de bir insan, kötü anları olabiliyor fakat bu onları buralara kadar getiren hayranları sevmelerine engel değil! Dünyada daha büyük sorunlar varken Melanie Martinez'in ve daha nice sanatçının özel hayatı kimseyi ilgilendirmiyor...

Seni Seviyoruz, Melanie!

Seni Seviyoruz, Melanie!

Aldığı onca eleştiriye, para sıkıntısına rağmen müziğini yapan, tüm şarkılara klibini çeken, şarkı yazmaya yeltenmeyen fakat dünyanın en iyi sanatçısı olarak gösterilen kişilerin aksine şarkılarını yazan, albümünden hit çıkarmak için bin bir takla atıp hit temelli şarkılar yapmayıp albümüne bir anlam katıp hikaye anlatan, farklı imajı ile sıradan müzik dünyasında parlayan kişi olan Melanie'yi çok seviyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3232
2335
249
164
126
106
69
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sena Kaçamak

Rihannaya,Justine,Beyonce'a fan olacağınıza buna olun çünkü gerçekten hakediyor... (diğer şarkıcıların seslerine veya kendilerine hakaret etmedim yanıt yazıc... Devamını Gör

İrem Martinez

Bu kadın bir E F S A N E

Ezgi SU Yildiz

Sen Alice olabilirsin ama ben çılgın şapkacı olacağım... <3 <3