Görüş Bildir
Haberler
Sevdiklerinizle Vakit Geçirme Zamanı Geldi: İstanbul'da Keyifle Piknik Yapabileceğiniz 11 Yer

Sevdiklerinizle Vakit Geçirme Zamanı Geldi: İstanbul'da Keyifle Piknik Yapabileceğiniz 11 Yer

Radlands
26.10.2022 - 18:03

Piknik dönemi için sonbahar mevsiminde daha iyi bir mevsim yoktur. Hafif sararmış yapraklar, tatlı esen rüzgarla beraber yavaştan serinleyen havada dışarıda vakit geçirmek en iyisidir. İstanbul'un favori piknik mekanlarını listelediğimiz içeriğimize bakmadan piknik çantalarınızı kapıp kendinizi dışarı atmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Madam Marta Koyu - Burgazada

1. Madam Marta Koyu - Burgazada

İstanbul'da değil de Ege'nin bir koyunda hissiyatı veren bu Adalardaki harika koyda piknik örtünüzü serip her mevsim denizin tadını çıkarabilirsiniz. Burgazada merkezden 20 dakika yürüyerek ya da merkezden kalkan adalar tipi halk otobüslerine binerek 5 dakikada koya varabilirsiniz.

2. Otağtepe Parkı

2. Otağtepe Parkı

Beykoz İlçesinin Kavacık Beldesinde bulunan Otağtepe Fatih Korusu ziyaretçilerine Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü aynı anda görme imkanı sağlar. Çevre düzenlemesi, temizlik ve manzarası ile piknik için muhteşem bir seçenektir. Bu muhteşem parka Kadıköy'den 14M, Üsküdardan ise 15M otobüsleri ile ulaşım mümkündür.

3. Yıldız Parkı

3. Yıldız Parkı

Beşiktaş'ın sırtlarında yer alan içinde merak uyandırıcı yürüyüş parkurları, göller, köprüler görebileceğiniz bu park sonbaharın favorilerinden! Tepeye tırmandığınızda görsel şölenin boğaz ile taçlanması da cabası! Beşiktaş merkezden Ortaköy'e doğru 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu park, içerisinde Yıldız Çini Fabrikası, Şale Köşkü, Malta

Köşkü ve Çadır Köşkü gibi önemli yapıları da bulundurduğundan pikniğiniz için bir tam gün ayırmaya değer...

4. Kalamış Atatürk Parkı

4. Kalamış Atatürk Parkı

Yaz kış her mevsim bir festivale ev sahipliği yapan bu sosyal parkın içerisinde sıkılmak mümkün değil! Denize sıfır birçok spor alanı bulunan parkta kendinizi bir film izlencesinde de bulabilirsiniz, zumba dansında da... Kadıköy'ün bu tatlı ve nezih parkına  Feneryolu Marmaray durağından 15 dakika yürüyerek varabilirsiniz.

5. Belgrad Ormanı

5. Belgrad Ormanı

İstanbul'un 5.500 hektarı ile en önemli yeşil alanlarından Belgrad Ormanı, bir pazar sabahı için en ideal piknik yeridir. Metropolün ortasında aslında metropolün ne kadar dışında hissettiğinizi görünce şok olacaksınız...Belgrad Ormanı kızıl geyik,

kızıl tilki, yaban domuzu ve altın çakal gibi yabani hayvan türlerini barındırmaktadır. Sarıyer ilçesinde yer alan Belgrad Ormanı'na 42T, 42R, 42M, 42HM veya 153

numaralı otobüs hatları ile ulaşmak mümkündür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çilingoz Tabiat Parkı

6. Çilingoz Tabiat Parkı

Çatalca'da yer alan bu doğal alan, kamp yapma, denize girme, balık tutma ve trekking yapma gibi birçok aktiviteye imkan tanımaktadır. Tabii bu aktivitelerden birisi de doyasıya piknik yapmaktır... Piknik esnasında at

binme aktiviteleri ile doğa ve hayvanlar ile iç içe olabilir veya toplu arkadaş

grupları ile birlikte voleybol ya da futbol oyunları oynayabilirsiniz. Bahsetmeden geçemeyeceğiz parkın içerisinde denizde oluşmuş doğal havuza bakmadan dönmeyi sakın düşünmeyin! Bunca imkanı sağlayan yemyeşil ormana, masmavi denize sahip bu alana toplu taşıma ile gidecekseniz 404 numaralı otobüs hattını kullanabilirsiniz.

7. Florya Atatürk Ormanı

7. Florya Atatürk Ormanı

Şehirlilerin şehir merkezinden çok uzaklaşmadan orman havası alabilmesi için  tatlı bir orman sahası yaratılmış ve piknik için de ideal bir mekan olmuştur. Burada pikniğinizi orman içinde güzel bir yürüyüş ile taçlandırıp kendinize doğadan güzel bir hediye verebilirsiniz... Bakırköy'ün Florya beldesinde yer alan bu ormana 73F ve 73T otobüs hatları ile ulaşmanın oldukça kolay olduğunu da söyleyelim!

8. Saklıgöl - Şile

8. Saklıgöl - Şile

Şile'de yer alan esasında yapay baraj gölü olan bu göl, İstanbulluların adeta yürüyüş yapıp temiz havadan faydalanması için başlıca kaçış noktasıdır. Doğa severler tarafından piknik, fotoğrafçılık ve doğa sporları bakımından oldukça popüler olan bu alanı listenize yazmayı atlamamanızı tavsiye ederiz! İstanbul'dan Şile otobüslerine Şile merkezden de Karaman dere dolmuşlarına binerek göle toplu ulaşım mümkündür.

9. Emirgan Korusu

9. Emirgan Korusu

Rengarenk çiçekler, özel motiflerle donatılmış ağaçlar bu baş döndüren bakımlı park, piknik için akla gelen ilk mekanlardandır.  İçinde tarihi köşkler de barındıran bu boğaz manzaralı park ilkbaharda lale festivali ile de adından söz ettirir. Koru’nun

Reşitpaşa tarafındaki kapısından giriş yaptığınızda piknik alanı hemen

karşınıza çıkmaktadır. Sarıyer ilçesinde yer alan Koru'ya toplu taşıma ile 22, 25E, 40E, 42T hatları ile ulaşılabilir.

10. Aydos Ormanı

10. Aydos Ormanı

Pendik, Kartal ve Sultanbeyli ilçelerini kapsayan bu doğal alan içerisinde bir de göle ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak, 537 metreye sahip olan en yüksek tepelerden biri olan Aydos Tepesi de bu alan içerisindedir ve tüm bölgeyi ayaklarınız altına alabilmenize imkan tanır. Kadıköy'den kalkan 21U belediye otobüsleri ile ormana ulaşım çok da kolaydır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Poyrazköy Limanı Plajı

11. Poyrazköy Limanı Plajı

Daha farklı bir piknik isteyenleri İstanbul Boğazının en kuzeyine alalım... Beykoz'da bulunan bu Liman Plajında Yavuz Sultan Selim Köprüsünün tam karşınıza alarak piknik yapabilme şansınız vardır. Sonrasında çevredeki balıkçı köylerini, Poyraz Kalesi'ni ziyaret ederek pikniği daha da dolu hale getirebilirsiniz. Bölgeye Kavacık'tan kalkan 135 numalı halk otobüsü ile ulaşım mümkündür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın