Görüş Bildir
Haberler
Sen İnsanlar Üzerinde Hangi Hormon Gibi Etki Gösteriyorsun?

etiket Sen İnsanlar Üzerinde Hangi Hormon Gibi Etki Gösteriyorsun?

'İnsan' denilen şey ne kadar değişik, değil mi? Dünyayı algılama şeklimiz, algılarımıza göre hissettiklerimiz, hissettiklerimize göre verdiğimiz tepkiler ve tepkilerin de sonucunda yaşamdan aldığımız tat, deneyimlediğimiz anlar.. Hepsi tek bir şeye, vücudumuzun salgıladığı hormonlara bağlı olduğunu söylesem, inanır mıydınız? 

Yaşam, deneyim denen bütün anların uç uca eklenip, birleştirilmiş halidir... Dolayısıyla insanın bedeninin iç mekanizmalarını anlayacak ve yönlendirecek olma yetisi, tüm yaşamını değiştirecek güce sahip olması anlamına gelmektedir.

Peki, sen çevrendekiler üzerinde hangi hormon gibi etki bırakıyorsun?

Cevabı testin sonunda!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zihin mekaniğinizin aktığı yönü öğrenerek başlayalım! Sadece 3 saniye bak ve tren ne yöne doğru gidiyor hemen işaretle!

2. Çevrende bulunmasını istemeyeceğin insan tipini sorsak?

3. Biraz da bilimden gidelim. İşaret parmağınız mı yoksa yüzük parmağınız mı daha uzun?

3. Biraz da bilimden gidelim. İşaret parmağınız mı yoksa yüzük parmağınız mı daha uzun?

4. Şu anki ruh halini nasıl tanımlarsın peki?

5. Zor bir dönemden geçen yakın arkadaşınız sizi çok yanlış bir zamanda aradı. Genel tepkiniz nasıl şekillenirdi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Stres altında verdiğiniz tepkiler ve davranışlarınız değişir mi?

7. İlk fırsatta deneyimlemek istediğin ekstrem bir spor dalı seçmeni istesek?

8. Sana kişilik olarak en çok benzeyen karakter hangisi peki?

9. Son soru! Seçme şansın olsa idi hangi mesleği seçerdin?

Sen Adrenalinsin!

Senin için hayat, suyunu sıkıp son damlasına kadar tadına varılacak bir macera, kaynağı ise heyecan. İçinde adeta sönmek bilmeyen bir volkan var ve o ateşi harlamak için elinden ne geliyorsa yapıyorsun. Bunun yolu ise içinde bulunduğun her olayı unutulmaz bir tecrübe haline getirmek. Öylesine bitmek tükenmez bir enerjin, var ki çevrendekileri bile bu macerana dahil ediyorsun. Ele avuca sığmayan yapın sayesinde, en sıkıcı ortamları bile bir anda alevlendiriyorsun. Senin hayatında olupta, sıkılmak imkansız!

Sen Seratoninsin!

Senin yaşam kaynağın mutluluk! Senin için hayat üzülmeye bir şeyleri kafaya takmayacak kadar değerli. En kötü olaylara bile öyle optimist bir çerçeveden bakabilmeyi başarıyorsun ki hem kendine hem çevrendekilere ilaç gibi geliyorsun. Etrafındakiler azıcık bunalsa senin limanında huzur buluyor. Konu sevdiklerin olduğunda akan sular duruyor, onlar için yapamayacağın bir şey yok, onlara iyi gelecek şeyleri mutlaka buluyorsun. Hayatına dokunup, unutulmaz izler bıraktığın o kadar çok insan var ki! Vazgeçilmez bir dostsun.

Sen Dopaminsin!

Sen hayatını ve çevrendekileri dengeler üzerine kurmuşsun. Hayatının akışını; merkeze yerleştirdiğin duyguların ve dışarıdan aldığın enerjiyle muhteşem bir denge kurarak sağlıyorsun. Denge terazisinde tek başına oturmuyor çevrendekileri de o teraziye yerleştirmeye çalışıyorsun. Arkadaşlarının sana ihtiyacı olduğu anları iyi tahlil edip, dizginleri ele alıyor ve onların doğru karar alabilmelerine ön ayak oluyorsun. Kısaca sen her eve lazımsın!

Sen Kortizolsün!

Sen tam bir çözüm insanısın. Acil durumlarda ya da stres altında soğukkanlılığın sayesinde en doğru kararları pratik bir şekilde alabiliyorsun. Bazı durumlar olur hani, adım atabilmek mucizedir ya da alınan bir darbe sonrası insan hareket edemez hale gelir, fakat bir anda bir güç yardım eder, anlık bir güç. İşte çevren için o güç, sensin! Senin hayatında olabilene ne mutlu’

10.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
876
248
240
115
60
47
11