Görüş Bildir
Haberler
Sen Hangi Öz Güven Türüne Sahipsin?

Sen Hangi Öz Güven Türüne Sahipsin?

Sen hangi öz güven türüne sahipsin? Bu sorunun cevabını merak ediyorsan seni testimize alalım!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da!

3. Hangisini tercih edersin?

4. Peki hangisi daha fazla hoşuna gider?

5. Bunlardan hangisi seni üzer?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki seç bakalım birini!

7. Hmm sence...?

8. Hangisi senin için daha zor?

9. Peki sen...?

10. Son olarak sen bir gününü nasıl yaşıyorsun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abartılı öz güven...

Sen abartılı öz güven türüne sahipsin. Bu öz güven türüne göre zaman zaman kendini herkesten yüksek görme eğilimi taşıyorsun. Yani senin motivasyon cümlen 'O yapıyor, ben mi yapamayacağı?' şeklinde olabilir. Kendini fazla seviyor ve önemsiyorsun. Çoğu zaman seni kimsenin hak etmediğini düşünüyor bile olabilirsin. Kendine gösterdiğin bu değer başka kişiler tarafından da fark ediliyor ve sana değer göstermeye başlıyorlar. Yani sen şunu çok iyi biliyorsun; sen kendine nasıl davranırsan, başkaları da sana öyle davranır. Rakipsiz olduğunu düşündüğün gibi aynı zaman da cesur bir karaktere de sahipsin. Gözün hiçbir şeyden korkmaz. Herkesle baş edebilir ve herkesin karşısında durabilirsin. Bu cesaretin çoğu zaman insanların gözünü korkutabilir. Her konuda olmasa da hırslı olduğun konular da oldukça çok. Çünkü senin için başarı her şeyin önünde. Şu an çalışıyor ve bir şeyler için çabalıyorsan bu kesinlikle en yükseğe ulaşmak içindir. Başkalarının sana imrenmesi ve senin olduğun konuma özenmeleri hoşuna gidiyor. Abartılı öz güvenin yer yer insanları rahatsız edebiliyor. Yani sen insanlarla tanıştığında ya ömürlük arkadaş oluyor ya da ömür boyu nefret ediyorsun.

Yüksek öz güven...

Sen yüksek öz güvene sahipsin. Hayatından, yaşadıklarından, hayatındaki kişilerden kısaca her şeyden fazla memnun birisin. Seni üzmek zor olduğu gibi motivasyonunu düşürmek de oldukça zor. Yüksek öz güvenin sayesinde kendine fazla değer veriyorsun. Diğer herkes bir kenara sen ve isteklerin bir kenara. Çünkü senin düşüncen, kendi hayatında kendi önceliklerin yer alması gerektiği. Başkalarının istekleri, mutsuzlukları, mutlulukları seni pek ilgilendirmiyor. Çünkü herkes kendi kararlarının sonuçlarını yaşıyor. Hayatında seni önemsemeyen veya seni küçük düşürmeye çalışan kimseye yer yok. En küçük bir değersizlikte o kişiyi hayatından çıkartabilirsin. Kendine güveniyor ve neyi yapıp neyi yapamayacağını çok iyi biliyorsun. Bu nedenle riskli işlerden uzak dursan da başarabileceğine inandığın bir şeyin de arkasından sonuna kadar gidersin. Başkaları ile yarışa girmez ve kendini sürekli bir başkası ile kıyaslamazsın. Senin için önemli olan kendi mutluluğun. Bir şeyi yaparken, bir yerde veya biriyle olduğunda mutluysan kendini rahat ve güvende hissediyorsun. Senin için önemli olan üstün olmak değil, mutlu olduğun yerde olmaktır.

Düşük öz güven...

Sen düşük öz güvene sahip birisin. Öncelikle bilmen gereken şey, kendine verdiğin değer. Sen hayatı başkaları için yaşayan ve başkalarının mutluluğu ile mutlu olan birisin. Bu nedenle kendi isteklerini, hayallerini, amaçlarını kolaylıkla kenara itebilirsin. Ne istediğini ve yapabileceğini biliyorsun ama bazı zamanlarda buna cesaret edemiyorsun. Hayatını başka kişilere bağlı yaşıyorsun. Kendi fikrinden çok başka insanların fikirlerini hayata geçiriyorsun. Bunun sebebi diğer insanlara verdiğin değer, önem ve sevgi. Üzmemek ve kırmamak için çaba harcarken çok fazla fedakarlık yapıyorsun. Hayatında her şey yolunda giderken sen de mutlu ve huzurlu bir hayat sürüyorsun ama kontrolünün dışında ilerleyen şeyler olunca aşırı panik yapıyor ve hataya düşüyorsun. Hassas kişiliğin nedeniyle insanlardan kolay etkilenebilirsin. Birilerini üzmemek adına hayatını riske atabilecek birisin. Bazı anlarda senin için karar vermek çok zor olabilir. Hata yapmaktan korktuğun için karar da veremezsin. Yapman gereken tek şey başkaları tarafından uydurulmuş kalıplardan dışarı çıkmak. Diğer insanların söyledikleri senin için bu kadar önemli olmamalı. Her gününün, her anının, her dakikanın, her saniyenin bir kere olduğunu düşünürsek, böyle anları da başkalarının fikirleri ile doldurmak kendine yaptığın büyük bir haksızlık olur.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
67
59
21
17
14
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Yüksek öz güven...

Seminay DOĞAN

Yüksek öz güven herkese aynı çıkmış 😂

Elif

Abartılı öz güven 😶